αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις εμπειρίες που θα σε κάνουν σοφότερο. Πόσες από αυτές έχεις;

Τέσσερις εμπειρίες που θα σε κάνουν σοφότερο. Πόσες από αυτές έχεις;

Μεγαλώνουμε νομίζοντας ότι οι γονείς μας είναι τα πιο σοφά πλάσματα που υπάρχουν, για να ανακαλύψουμε αργότερα ότι γνωρίζουν τόσο λίγα όσο εμείς.

Η σοφία είναι επίσης μια από τις ιδιότητες που συνήθως κερδίζεται μέσω της ανατροφής και τις γενικότερης εξέλιξης μας στην ζωή.

Η σοφία δεν προέρχεται μόνο από το να έχεις τη μύτη σου βαθιά μέσα… σε ένα βιβλίο, αλλά και από το να ζεις μέσα από διάφορες εμπειρίες που διευρύνουν την οπτική σου.

Τι είδους εμπειρίες ζωής λοιπόν μπορούν να κορυφώσουν μια αίσθηση σοφίας μέσα σε ένα άτομο;

Πόσα τα παρακάτω έχεις ζήσει ήδη;

1) Είστε ένας ατρόμητος ταξιδιώτης

Ένα προνόμιο που πολλοί δεν μπορούν να βιώσουν, αλλά επίσης ένας από τους πιο γόνιμους τρόπους για να μάθετε περισσότερα για τον κόσμο είναι το ταξίδι σε νέα μέρη.

Βυθίζοντας τον εαυτό σας σε νέους πολιτισμούς, εμβαθύνετε την κατανόησή σας για το πώς ζουν διαφορετικά οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

Μπόνους: Ταξίδεψε μόνος. Μπορεί να φαίνεται τρομακτικό στην αρχή, αλλά το να σηκώνετε ένα σακίδιο και να περιηγείστε στον κόσμο μόνος σας, σας προσφέρει μια τεράστια αυτοπεποίθηση και ανεξαρτησία.

Το να σπρώχνεις τον εαυτό σου πέρα από τη ζώνη άνεσής σου και να ξεκινάς συζητήσεις μόνος σου, να κάνεις φίλους στα μισά του κόσμου και να βυθίζεις τα δάχτυλα των ποδιών σου… σε άγνωστα νερά, όλα αυτά είναι πράγματα που θα σε κάνουν πιο σοφό.

(Απλώς να είστε προσεκτικοί εάν σκέφτεστε να ταξιδέψετε μόνοι σας και μάθετε πώς να το κάνετε με ασφάλεια).

2) Έχετε διαβάσει έναν τόνο βιβλίων

Η ανάγνωση μπορεί επίσης να σας προσφέρει σοφία και γνώση.

Από βιβλία αυτοβοήθειας, μυθοπλασία, αυτοβιογραφίες ή οτιδήποτε άλλο θες.

Εάν μπορείτε να διαβάζετε στον ελεύθερο χρόνο σας και να έχετε μάθει περισσότερα από βιβλία πέρα από τα σχολικά βιβλία στο γυμνάσιο, πιθανότατα έχετε διευρύνει το μυαλό σας- και γνωρίζετε πόση γνώση και σοφία μπορεί να φέρει η ανάγνωση. Θυμήσου και το άρθρο: Πέντε πλεονεκτήματα που έχουν οι άνθρωποι που διαβάζουν.

3) Έχετε πλοηγηθεί σε συγκρούσεις και συζητήσατε ιδέες

Αν και οι διαφωνίες μπορεί να είναι κουραστικές και αγχωτικές, συνεισφέρουν σε μεγάλο βαθμό σε όσα γνωρίζουμε για τους ανθρώπους και μας διδάσκουν πώς να επιλύουμε καλύτερα τις συγκρούσεις.

Αυτό προέρχεται σε μεγάλο βαθμό από το περιβάλλον μας με ανθρώπους που έχουν διαφορετικές απόψεις για εμάς.

Εάν ζείτε μονίμως σε έναν κόσμο όπου όλοι κουνούν το κεφάλι τους και λένε «Ω ναι, έχεις τόσο δίκιο», ανεξάρτητα από το τι πιστεύουν στην πραγματικότητα, ο εγωισμός σου μπορεί να μεγαλώσει – αλλά η σοφία σου μένει στάσιμη.

4) Έχετε σταματήσει έναν εθισμό

Εάν έχετε κόψει έναν εθισμό, έχετε τον έλεγχο του εαυτού σας.

Επιπλέον, πιθανότατα έχετε αναπτύξει μια αίσθηση σοφίας και εμπιστοσύνης στην ικανότητά σας να ξεπεράσετε αυτό που σε ένα σημείο μπορεί να φαινόταν σαν μια συνήθεια που σας έτρωγε και σας έλεγχε.

Η επιτυχής διακοπή οποιουδήποτε εθισμού είναι πιθανό να σας έχει προσφέρει μια ζωή με σοφία για το πώς να πλοηγηθείτε σε μελλοντικές τάσεις εθισμού.

Και ακόμα κι αν γλιστρήσετε στο μέλλον, έχετε διδάξει στον εαυτό σας τα εργαλεία και τις τεχνικές που μπορείτε να εφαρμόσετε για να προχωρήσετε γρήγορα στο να κόψετε τις κακές συνήθειες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − 14 =