αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις έξυπνοι τρόποι για να αντιμετωπίσεις ένα άτομο που δεν σε σέβεται

Τέσσερις έξυπνοι τρόποι για να αντιμετωπίσεις ένα άτομο που δεν σε σέβεται

Όταν κάποιος δεν σε σέβεται, αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα. Μπορούν να σας πουν ψέματα, να σας υποτιμήσουν ή ακόμα και να σας φωνάζουν. Δεν πρέπει ποτέ να το ανεχόμαστε αυτό.

Η ασέβεια έχει πολλές μορφές. Ποικίλλει και κυμαίνεται από συμπεριφορά χαμηλής έντασης έως συμπεριφορά υψηλής έντασης. Έτσι, όταν κάποιος δεν σας σέβεται, σημαίνει ότι κάνει κάτι που στέλνει το μήνυμα ότι δεν είστε σημαντικοί.

Πρέπει να κατανοήσετε πώς να αντιμετωπίσετε αυτό το ζήτημα. Όταν κάποιος σας κακομεταχειρίζεται με αυτόν τον τρόπο, συχνά κλιμακώνεται αν δεν το ελέγξετε. Εδώ είναι μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αντιμετωπίσετε τα άτομα που αρνούνται να σας δείξουν σεβασμό.

1. Κατανοήστε το γιατί

Μερικές φορές ο τρόπος που ενεργεί ένα άτομο δεν έχει να κάνει με εσάς. Έτσι, προτού βγάλετε βιαστικά συμπεράσματα σχετικά με την ανάρμοστη συμπεριφορά, ελέγξτε αν κάτι άλλο έχει θυμώσει αυτό το άτομο ή το έχει κάνει να αγνοήσει τις ανάγκες σας.

Είναι πιθανό ότι ήταν εξωτερικά πράγματα που δεν είχαν καμία σχέση με το πώς σας συμπεριφέρθηκαν. Και όχι, δεν είναι εντάξει να είσαι κακός με κάποιον για οποιονδήποτε λόγο. Ωστόσο, μερικές φορές η ασέβεια συμπεριφορά είναι τυχαία.

2. Οργανώστε την απάντησή σας

Επίσης, μην επικρίνετε αμέσως το άτομο που δεν σας σεβάστηκε. Αυτό δεν θα φέρει πάντα λύση στο πρόβλημα. Όταν κάποιος σας δείχνει ασέβεια, είναι έξυπνο να σκεφτείτε τι είπε ή τι έκανε και στη συνέχεια να σχηματίσετε μια κατάλληλη απάντηση.

Μερικές φορές, καμία απάντηση δεν είναι η καλύτερη, ειδικά όταν αντιμετωπίζουμε ναρκισσιστικά σχόλια. Απλά σκεφτείτε το πριν κάνετε μια κίνηση. Κάντε στον εαυτό σας αυτή την ερώτηση:

«Αξίζει τον κόπο να απαντήσετε;»

3. Αντιμετώπισε τους με καλοσύνη

Ναι, μάλλον δεν σου αρέσει αυτό. Αλλά μπορεί να είναι χρήσιμο. Εάν παραμείνετε ήρεμοι, χαμογελάτε και στη συνέχεια πείτε κάτι ευγενικό σε αντάλλαγμα, συχνά τους σταματά. Η πρόθεση τους να συνεχίσουν να είναι αγενείς μερικές φορές ματαιώνεται.

Μπορείτε ακόμη και να τους κάνετε αυτή την ερώτηση:

«Νιώθεις καλά σήμερα; Φαίνεται ότι ανησυχείς για κάτι».

Αλλά να είστε προσεκτικοί, σε σπάνιες περιπτώσεις αυτή η στάση μπορεί να τους κάνει να νιώθουν ότι τους κοροϊδεύετε. Είναι σημαντικό να διακρίνεις τα vibes του ατόμου που δεν σεβάζεται.

4. Σχεδιάστε τα όρια

Μερικές φορές, η ασέβεια έρχεται με τη μορφή ψεμάτων και χειραγώγησης. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στις σχέσεις. Όταν κάποιος δεν σας σέβεται με αυτόν τον τρόπο, πρέπει να επιβεβαιώσετε ξανά τα όριά σας. Ενημερώστε τους ότι θα υπάρξουν συνέπειες αν συνεχίσουν την αρνητική τους συμπεριφορά.

Και το πιο σημαντικό, μείνετε σταθεροί σε αυτές τις συνέπειες, διαφορετικά θα συνεχίσουν να μην σας σέβονται στο μέλλον. Τα όρια είναι υγιή και είναι αυτά που μας βοηθούν να διατηρήσουμε καλή ψυχική υγεία. Θυμήσου και το άρθρο: Πως να βάλεις τα όρια σου και να μην τα καταπατούν οι άλλοι- Εδώ είναι 5 τρόπο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × two =