αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα ψυχολογικά τρικ για να παραμείνεις ήρεμος σε μία αγχωτική στιγμή

Τέσσερα ψυχολογικά τρικ για να παραμείνεις ήρεμος σε μία αγχωτική στιγμή

Ο θυμός είναι ένα φυσικό ανθρώπινο συναίσθημα, αλλά μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα.

Αν και μερικές φορές μπορεί να είναι ένα… καύσιμο, που σας οδηγεί στο να κάνετε θετικές αλλαγές και να πετύχετε νέα πράγματα, σπάνια παίρνετε καλές αποφάσεις όταν βλέπετε τον κόσμο μέσα από μια… ομίχλη θυμού.

Μόνο όταν ηρεμήσετε αρκετά για να δείτε καθαρά και να διοχετεύσετε την πίεση σας θετικά, σας κάνει καλό.

Το να μπορείς να κυριαρχήσεις στον θυμό σου, αντί να τον αφήνεις να κυριαρχεί, είναι ζωτικής σημασίας. Εδώ είναι 5 ψυχολογικά τρικ για να παραμείνεις ήρεμος σε μία αγχωτική στιγμή.

1. Αναπνεύστε

Απλό, αλλά σημαντικό. Συχνά ξεχνάμε κάτι τόσο απλό και ενστικτώδες όπως η αναπνοή όταν θυμώνουμε.

Μόλις η… κόκκινη ομίχλη αρχίσει να σκεπάζει τα πάντα, στρέψτε την εστίασή σας στην αναπνοή σας.

Επικεντρωθείτε στις βαθιές αναπνοές, μέσα και έξω, νιώθοντας το στήθος σας να ανεβαίνει και να πέφτει. Ετσι δεν μπορείτε να εστιάσετε πλήρως σε οτιδήποτε σας έχει θυμώσει.

Γεμίστε τους πνεύμονές σας και στη συνέχεια αδειάστε τους αργά και επαναλάβετε για όσο χρόνο χρειάζεται. Αυτό βοηθά στην καταπολέμηση της έντασης στο σώμα σας όταν είστε θυμωμένοι. Δίνει στον εγκέφαλό σας κάτι άλλο να κάνει αντί να επαναλαμβάνει τα γεγονότα στο μυαλό σας ξανά και ξανά.

2. Απομακρύνσου από το πεδίο

Εάν είναι δυνατόν, πάρτε πέντε λεπτά διάλειμμα. Πηγαίνετε έξω ή πηγαίνετε στο διπλανό δωμάτιο.

…απλώς βάλτε λίγο χώρο ανάμεσα σε εσάς και το πράγμα ή το άτομο που σας έχει θυμώσει.

Εάν μπορείτε, κάντε μια μικρή βόλτα γύρω από το τετράγωνο ή στο κοντινό πάρκο. Είναι εκπληκτικό τι διαφορά μπορεί να κάνει μια μικρή αλλαγή σκηνικού ή περιβάλλοντος.

3. Μετρήστε αντίστροφα από το 100

Μερικές φορές, χρειάζεται να δώσετε στον εγκέφαλό σας μια άλλη εργασία στην οποία να επικεντρωθεί, προκειμένου να δώσετε στο σώμα σας την ευκαιρία να ηρεμήσει.

Η αντίστροφη μέτρηση από το 100 θα απασχολήσει τον εγκέφαλό σας για σχεδόν δύο λεπτά. Δύο λεπτά γαλήνης. Είναι αρκετά για να ρίξεις τους παλμούς σου.

4. Σκέψου ένα χαρούμενο μέρος

Μερικοί άνθρωποι το θεωρούν ως τον πιο αποτελεσματικό τρόπο για να ηρεμήσουν. Να φέρουν στην μνήμη τους ένα μέρος γαλήνης. Κάπου που ήσουν χαρούμενος.

Κλείστε τα μάτια σας και οραματιστείτε αυτό το μέρος, είτε είναι μια κορυφή βουνού είτε μια άδεια παραλία.

Ή απλώς επινοήστε το ιδανικό σας τοπίο, προσθέτοντας τις μικρές λεπτομέρειες καθώς προχωράτε, μέχρι το χρώμα των λουλουδιών. Το φυσικό τοπίο είναι πάντα το καλύτερο εργαλείο για να σας ηρεμήσει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 − one =