αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα τρικ για να κρατάς το μυαλό σου σε θετικό mode. Ακόμα και όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα

Τέσσερα τρικ για να κρατάς το μυαλό σου σε θετικό mode. Ακόμα και όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα

Φανταστείτε να ξυπνάτε κάθε πρωί και να φαντάζεστε μια λαμπερή ηλιοφάνεια, ανεξάρτητα από τον καιρό έξω. Ακούγεται απολαυστικό. Σωστά; Η διατήρηση μιας θετικής νοοτροπίας μπορεί συχνά να μοιάζει σαν να κυνηγάς… το άπιαστο. Ωστόσο, η θετική σκέψη βρίσκεται μέσα μας. Οι περισσότεροι όμως πρέπει να εργαστούν για να διώξουν τις αρνητικές σκέψεις που θολώνουν τις μέρες μας.

Εδώ είναι λοιπόν 4 τρικ για να κρατάς το μυαλό σου σε θετικό mode. Ακόμα και όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα.

Η δύναμη των θετικών επιβεβαιώσεων

Οι θετικές επιβεβαιώσεις είναι κάτι περισσότερο από φράσεις που προκαλούν ευχαρίστηση. Αντίθετα, είναι ισχυρά εργαλεία που μπορούν να αναδιαμορφώσουν τα μοτίβα σκέψης μας. Οι επιβεβαιώσεις είναι θετικές δηλώσεις που καταπολεμούν τις αρνητικές σκέψεις. Μπορούν επίσης να σταματήσουν τις αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές. Μπορούν να επηρεάσουν το υποσυνείδητό μας όταν επαναλαμβάνονται με συνέπεια, προάγοντας την αυτοπεποίθηση και τη θετικότητα.

Η επιστήμη λέει πώς οι τακτικές θετικές επιβεβαιώσεις ενεργοποιούν περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με την θετική αποτίμηση. Αυτό σημαίνει ότι όταν λέμε στον εαυτό μας θετικές δηλώσεις, ο εγκέφαλός μας αρχίζει να τις πιστεύει και να τις εσωτερικεύει.

Περιβάλλετε τον εαυτό σας με θετικά άτομα

Τα άτομα που έχουμε γύρω μας, παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της νοοτροπίας μας. Οι θετικές κοινωνικές συνδέσεις μπορούν να μας προστατεύσουν από το άγχος, να παρέχουν υποστήριξη σε δύσκολες στιγμές και να ενισχύσουν τις χαρές μας. Από την άλλη πλευρά, το να είμαστε συνεχώς γύρω από την αρνητικότητα μπορεί να εξαντλήσει την ενέργειά μας και να παραμορφώσει την οπτική μας.

Βγείτε λοιπόν έξω και συναναστραφείτε με αυτούς που σας ανεβάζουν, σας εμπνέουν και σας ενθαρρύνουν. Αν και δεν είναι ρεαλιστικό να περιμένει κανείς θετικότητα ανά πάσα στιγμή, το να βρίσκεσαι κοντά σε αυτούς που γενικά επιδεικνύουν θετική οπτική και εποικοδομητική συμπεριφορά είναι ευεργετικό. Θυμήσου και το άρθρο: Γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους.

Η επίδραση της σωματικής δραστηριότητας στη θετική σκέψη

Η σωματική δραστηριότητα δεν αφορά μόνο το χτίσιμο των μυών ή τη βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας. Είναι επίσης ένα ισχυρό εργαλείο για την ενίσχυση της ψυχικής μας ευεξίας. Όταν ασκούμαστε, το σώμα μας απελευθερώνει ενδορφίνες, που συχνά ονομάζονται ορμόνες «θετικής αίσθησης». Αυτές οι ενδορφίνες είναι ζωτικής σημασίας για την ανύψωση της διάθεσής μας, τη μείωση του στρες και την ενίσχυση της αίσθησης θετικότητας.

Η έρευνα δείχνει πώς οι άνθρωποι που κάνουν τακτική σωματική δραστηριότητα τείνουν να έχουν πιο θετική άποψη για τη ζωή, καλύτερη ανθεκτικότητα στο στρες και ακόμη και βελτιωμένη γνωστική λειτουργία. Είτε πρόκειται για έναν γρήγορο περίπατο στο πάρκο, για μια αναζωογονητική συνεδρία γιόγκα ή για μια έντονη προπόνηση στο γυμναστήριο, τα οφέλη για τη νοοτροπία μας παραμένουν βαθιά.

Περιορισμός της έκθεσης σε αρνητικά μέσα

Λαμβάνουμε μια σταθερή ροή πληροφοριών από διάφορες πηγές μέσων. Η ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας. Ωστόσο, η υπερβολική έκθεση σε αρνητικές ειδήσεις ή σε τοξικό περιεχόμενο μπορεί να επηρεάσει την ψυχική μας ευεξία. Είναι απαραίτητο να επιτύχουμε μια ισορροπία, διασφαλίζοντας ότι δεν κατακλύζουμε τον εαυτό μας με αρνητικότητα.

Η παρατεταμένη έκθεση σε αρνητικά μέσα μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη θλίψη, άγχος ή φόβο. Μειώνοντας την κατανάλωση των μέσων ενημέρωσης, μπορούμε να προστατεύσουμε τον ψυχικό μας κόσμο. Έτσι, διασφαλίζουμε ότι τροφοδοτούμε το μυαλό μας με θετικό και εποικοδομητικό περιεχόμενο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven − 3 =