αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα στοιχεία που θα σε οδηγήσουν στην επιτυχία. Και είναι πιο σημαντικά από την ευφυΐα

Τέσσερα στοιχεία που θα σε οδηγήσουν στην επιτυχία. Και είναι πιο σημαντικά από την ευφυΐα

Ας το παραδεχτούμε, όλοι θέλουμε να είμαστε επιτυχημένοι στη ζωή. Όπως κι αν ορίζεται η επιτυχία για το κάθε άτομο. Είτε πρόκειται για αυτό το σπίτι των ονείρων σας δίπλα στη θάλασσα, είτε απλά να φτάσεις στο να μην χρειάζεται να ανησυχείς ποτέ ξανά για τα χρήματα.

Έπειτα, υπάρχει η τεράστια ικανοποίηση που έρχεται με την επίτευξη των στόχων σας.

Κάποιοι μπορεί να σκέφτεστε:

«Αλλά δεν είμαι αρκετά έξυπνος για να το κάνω!»

Εδώ έχουμε καλά νέα. Υπάρχουν πολλά άλλα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας που οδηγούν στην επιτυχία με μεγαλύτερη ακρίβεια από το να έχετε εγκεφαλική δύναμη… σε επίπεδο Αϊνστάιν.

Εδώ είναι 4 στοιχεία που θα σε οδηγήσουν στην επιτυχία. Και είναι πιο σημαντικά από την ευφυΐα.

Ανθεκτικότητα (και προσαρμοστικότητα)

Η ζωή δεν είναι πάντα εύκολη.

Όταν προσπαθείτε να επιτύχετε έναν μεγάλο στόχο, αναπόφευκτα θα αντιμετωπίσετε κάποιες αναποδιές.

Αλλά, θυμήσου μόνο αυτό: Το πώς αντιμετωπίζεις τις αντιξοότητες είναι εξαιρετικά σημαντικό. Όταν προκύπτει μια δυσκολία έχετε δύο βασικές επιλογές:

Να θάψετε το κεφάλι σας στην άμμο, να παραπονεθείτε για την κακή σας τύχη και ουσιαστικά τα παρατήστε.

Ή, να δείξε κάποια ανθεκτικότητα. Και να αναζητήσετε λύσεις.

Δημιουργικότητα

Αν θέλετε να είστε επιτυχείς, θα χρειαστείτε δημιουργικότητα. Να σκέφτεσαι έξω από το κουτί, να βρίσκεις πρωτότυπες ιδέες και να είσαι πρωτοπόρος σε ό,τι κάνεις.

Δεν έχει να κάνει με την ευφυΐα. Εχει να κάνει με την ανοιχτόμυαλη καινοτομία.

Κοιτάξτε τη γέννηση του αυτοκινήτου. Είναι εύκολο να κοιτάξεις πίσω με εκ των υστέρων και να το θεωρήσεις δεδομένο. Εξάλλου, τα αυτοκίνητα έχουν τόσα πολλά πλεονεκτήματα έναντι των εναλλακτικών που κινούνται με άλογα. Αλλά εκείνη την εποχή, δεν ήταν τόσο προφανές. Θυμηθείτε, τίποτα τέτοιο δεν είχε υπάρξει ποτέ πριν.

Οι άνθρωποι φοβήθηκαν, πίστευαν ότι τα αυτοκίνητα θα ήταν επικίνδυνα και αναξιόπιστα. Δεν μπορείς ποτέ να αντικαταστήσεις τα άλογα! Πρωτοπόροι όπως ο Henry Ford και ο Alexander Winton ήταν εξαιρετικά δημιουργικά άτομα. Είχαν ένα ξεκάθαρο όραμα που λίγοι άλλοι μπορούσαν να δουν, και απέδωσε πολύ καλά.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Μην παραβλέπετε τη δύναμη της δημιουργικότητας. Οι ιδέες έχουν απίστευτη δύναμη. Μπορούν κυριολεκτικά να αλλάξουν τον κόσμο.

Κοινωνικές δεξιότητες (EQ όχι IQ)

Γνωρίζατε ότι υπάρχουν περισσότερα από ένα είδη νοημοσύνης; Το να είσαι έξυπνος δεν έχει να κάνει μόνο με μαθηματικές εξισώσεις.

Η συναισθηματική νοημοσύνη (EQ) έχει να κάνει με το πόσο καλά μπορείτε να ελέγξετε τα συναισθήματά σας και να κατανοήσετε τα συναισθήματα των άλλων.

Και μάντεψε: Είναι βασικό συστατικό για την επιτυχία.

Τα άτομα με υψηλό EQ είναι καλύτερα στο να αναπτύσσουν σχέσεις, να αντιμετωπίζουν συγκρούσεις και να δίνουν κίνητρα στους άλλους. Εάν μπορείτε να μπείτε στη θέση των άλλων και να κατανοήσετε την άποψή τους, σας δίνει ένα τεράστιο πλεονέκτημα στη ζωή.

Ειδικά για την ηγεσία, τη διαχείριση και την οικοδόμηση ομάδων.

Αλλά υπάρχουν περισσότερα δώ. Οι συναισθηματικά έξυπνοι άνθρωποι έχουν αυτογνωσία. Αυτό σημαίνει ότι αναγνωρίζουν τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία τους. Αυτό είναι χρήσιμο όταν αντιμετωπίζετε αγχωτικές ή προκλητικές καταστάσεις.

Αισιοδοξία (νοοτροπία ανάπτυξης)

Τέλος, πολλά μπορούν να ειπωθούν για τη σωστή νοοτροπία. Αυτό είναι που μπορεί να σας βοηθήσει σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Το να είσαι αισιόδοξος μπορεί να σε πάει πολύ μακριά. Αλλά η νοοτροπία ανάπτυξης μπορεί να σε απογειώσει.

Εν ολίγοις, μια νοοτροπία ανάπτυξης είναι να πιστεύεις ότι όλα είναι δυνατά. Με αρκετή σκληρή δουλειά και αφοσίωση, μπορείτε να γίνετε μάστερ σε οτιδήποτε επιλέξετε. Οι δεξιότητές σας μπορούν να αναπτυχθούν. Δεν υπάρχει «δεν μπορώ». Είναι το εντελώς αντίθετο από μια σταθερή νοοτροπία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four + nine =