αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος φίλος είναι… προσωρινός

Τέσσερα σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος φίλος είναι… προσωρινός

Οι περισσότεροι από εμάς είχαμε προσωρινούς φίλους σε κάποια φάση της ζωής μας. Αν και είναι απολύτως φυσιολογικό, είναι επίσης σημαντικό να τους διαφοροποιήσετε από τους αληθινούς φίλους, ώστε να προστατεύσετε τον εαυτό σας από μη ρεαλιστικές προσδοκίες φιλίας.

Φυσικά αυτό μπορεί να παίξει ρόλο στις ανθρώπινες σχέσεις μας, είτε σε προσωπικό επίπεδο, είτε σε επαγγελματικό. Αλλά πως θα καταλάβεις ότι κάποιος φίλος είναι… προσωρινός; Εδώ είναι 4 απλά σημάδια.

1. Μοιράζεστε το ίδιο κοινωνικό περιβάλλον

Οι περισσότερες προσωρινές φιλίες προκύπτουν όταν μοιράζεστε το ίδιο κοινωνικό περιβάλλον με άλλα άτομα. Για παράδειγμα, συχνά κάνουμε προσωρινές συνδέσεις στο χώρο εργασίας ή στο πανεπιστήμιο ή κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας (οι άντρες). Πιθανότατα είχατε έναν συμμαθητή ή έναν φίλο στη σχολή με τον οποίο κάνατε παρέα κάθε μέρα όταν ήσασταν φοιτητής. Αλλά λίγο μετά την αποφοίτηση… οι δρόμοι σας χώρισαν και δεν ξανά είχατε επαφή ποτέ. Μπορεί να είναι επώδυνο, ειδικά αν είστε νέοι. Μπορεί να σας κάνει να νιώσετε ότι δεν έχετε καθόλου φίλους. Αλλά στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι από εμάς σχηματίζουμε προσωρινές σχέσεις με άλλους ανθρώπους και είναι απολύτως φυσιολογικό. Το θέμα είναι να αποφύγουμε να κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας με πολύ υψηλές προσδοκίες φιλίας.

2. Οι συζητήσεις σας περιστρέφονται μόνο γύρω από τα καθημερινά γεγονότα

Ένα χαρακτηριστικό σημάδι μιας προσωρινής φιλίας, είναι ότι οι δυο σας δεν συζητάτε σχεδόν ποτέ κάτι προσωπικό ή ουσιαστικό. Οι περισσότερες συζητήσεις σας αφορούν καθημερινά γεγονότα στο σχολείο ή στη δουλειά. Ένας αληθινός φίλος που πρόκειται να μείνει δίπλα σου θέλει να γνωρίσει τον πραγματικό σου εαυτό, με όλα τα όνειρα, τους φόβους, τις ανησυχίες και τις φιλοδοξίες σου. Κάποιος που απλώς βρίσκει τη φιλία σας βολική στις τρέχουσες συνθήκες δεν θα ενδιαφέρεται να σε γνωρίσει σε βαθύτερο επίπεδο.

3. Σε εκμεταλλεύονται

Όταν είστε φίλοι με τον συμμαθητή ή τον συνάδελφό σας, είναι λογικό ότι πολλά από αυτά που συζητάτε επικεντρώνονται σε τρέχουσες εργασίες και γενικότερα στην καθημερινότητα σας. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι πολλοί άνθρωποι έχουν τη συνήθεια να εκμεταλλεύονται τους συναδέλφους ή τους συμφοιτητές τους για δικούς τους σκοπούς. Εάν είσαι πιο έξυπνος μαθητής ή πιο ικανός υπάλληλος από τον φίλο σου, μπορεί να παρατηρήσεις ότι σου ζητά συχνά χάρες. Μπορεί να σου ζητά να κάνεις… την δική του δουλειά ή να τον βοηθάς στις εργασίες της σχολής. Εάν συμβαίνει σε τακτική βάση, είναι ένα σημάδι ότι έχετε να κάνετε με έναν ψεύτικο φίλο που έχει έναν προσωρινό ρόλο στη ζωή σας.

4. Σπάνια συναντιέστε έξω από το χώρο εργασίας ή το πανεπιστήμιο

Ένα ακόμη βασικό σημάδι των προσωρινών φίλων είναι ότι τους συναντάτε μόνο στο χώρο εργασίας ή στο σχολείο/πανεπιστήμειο. Ναι, μπορεί περιστασιακά να κανονίζετε άλλες μαζώξεις, αλλά ο φίλος σας δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται να κάνει παρέα μαζί σας μετά από τα μαθήματα ή την δουλειά. Να θυμάστε ότι οι ψεύτικες και προσωρινές φιλίες βασίζονται στην ευκολία, ενώ οι αληθινές φιλίες πηγάζουν από μια γνήσια σχέση με ένα άλλο άτομο. Όταν ενδιαφέρεστε πραγματικά για κάποιον, θέλετε να τον γνωρίσετε βαθιά. Έτσι θες να τον συναντάς σε διαφορετικές συνθήκες και κοινωνικά περιβάλλοντα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πως να βγάλεις 438 ευρώ μέσα στον πρώτο μήνα, από το Fiverr»: Εξηγεί ο Νώντας Καραβίας

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − seven =