αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα σημάδια που δείχνουν ότι έχεις χάσει τον προσανατολισμό σου στη ζωή, ακόμα κι αν δεν το παραδέχεσαι

Τέσσερα σημάδια που δείχνουν ότι έχεις χάσει τον προσανατολισμό σου στη ζωή, ακόμα κι αν δεν το παραδέχεσαι

Όλοι έχουμε βρεθεί σε στιγμές στη ζωή που νιώθουμε σαν χάμστερ μέσα σε έναν τροχό, τρέχουμε συνεχώς… αλλά δεν φτάνουμε πουθενά.

Ή να δεν τρέχεις καθόλου, αλλά να είσαι κολλημένος, νιώθοντας ανίκανος να κουνηθεί εκατοστό.

Ή ίσως κανένα από τα δύο δεν ισχύει για εσάς.

Μπορεί να χαθείτε στη ζωή και να μην το συνειδητοποιήσετε. Ή ίσως, ξέρετε ότι έχετε χαθεί (κατά βάθος), αλλά διστάζετε να το παραδεχτείτε.

Γιατί σε τελική ανάλυση, η αποδοχή και η παραδοχή ότι είμαστε εκτός τροχιάς μπορεί να είναι ένα πικρό χάπι για να το καταπιείς και σε αφήνει να νιώθεις ενοχές επειδή δεν βρίσκεσαι στη σωστή πορεία όπως όλοι οι άλλοι.

Η ψυχολογία μπορεί να έχει κάποιες απαντήσεις για εσάς. Σε αυτό το άρθρο, θα επισημάνουμε 4 ενδεικτικά σημάδια που μπορεί να υποδηλώνουν ότι έχετε χαθεί στη ζωή, αλλά είστε πολύ πεισματάρηδες ή φοβισμένοι για να το παραδεχτείτε:

1) Αμφισβητείτε συνεχώς τις επιλογές σας

Βρίσκεστε τακτικά ξύπνιοι τη νύχτα, σκέφτεστε τις αποφάσεις που έχετε πάρει κατά τη διάρκεια της ημέρας, της εβδομάδας ή ακόμα και πριν από χρόνια;

Αν δεν την/τον χώριζα στα 25 μου, θα παντρευόμασταν τώρα;

Αν δεν είχα εγκαταλείψει το πτυχίο Καλών Τεχνών, θα ήμουν πιο ευτυχισμένος;

Αν είχα περάσει περισσότερο χρόνο με τους γονείς μου, δεν θα ένιωθα τόσο μόνος;

Όλοι το κάνουμε μερικές φορές. Είναι φυσικό.

Αλλά, αν αυτό γίνεται συχνό για εσάς και σας κρατά ξύπνιους τη νύχτα, μπορεί να είναι σημάδι ότι αισθάνεστε λίγο χαμένοι.

Οι ψυχολόγοι λένε ότι η συνεχής αμφιβολία για τον εαυτό είναι συχνά ένα σύμπτωμα του να αισθάνεσαι χωρίς κατεύθυνση στη ζωή.

2) Νιώθετε ανικανοποίητοι

Θα μπορούσατε να φάτε άπειρα μπισκότα. Να έχετε εκατομμύρια ευρώ. Να έχετε όλη την αγάπη και τη στοργή στον κόσμο, και όμως θα αισθάνεστε ακόμα ανικανοποίητοι.

Ίσως είστε εκεί τώρα: Μία καλή δουλειά, σταθερή σχέση, αξιοπρεπές εισόδημα, φυσική κατάσταση πάνω από το μέσο όρο. Αλλά δεν αισθάνεσαι καλά…

Η ψυχολογία μας λέει ότι αυτή η αίσθηση δυσαρέσκειας ή ανικανοποίησης είναι συχνά ένα σημάδι ότι αισθάνεστε χαμένοι στη ζωή. Είναι σαν να περνά η ζωή χωρίς να ασχολείσαι πραγματικά καλά με τίποτα, και απλώς βλέπεις τη ζωή να σε προσπερνά.

3) Αισθάνεστε αποκομμένοι από τους ανθρώπους γύρω σας

Το αίσθημα απώλειας σε άλλους τομείς της ζωής μπορεί να εισχωρήσει στην κοινωνική ζωή και τις σχέσεις σας. Οι ψυχολόγοι λένε ότι το να νιώθεις απομάκρυνση ή αποσύνδεση από τους ανθρώπους –ακόμη και με αυτούς που είσαι κοντά– είναι συχνά σημάδι ότι νιώθεις χαμένος στη ζωή. Μπορεί να παλεύετε με τα δικά σας θέματα και τα συναισθήματά σας, καθιστώντας δύσκολη τη σύνδεση με τους άλλους.

Εάν βρίσκετε τον εαυτό σας όλο και πιο απομονωμένο ή αποκομμένο από άλλους ανθρώπους, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι αντιμετωπίζετε βαθύτερα ζητήματα.

Προσπαθήστε λοιπόν να αποδεχτείτε ότι αυτό δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ντρέπεστε. Αντίθετα, είναι ένα μήνυμα ότι είναι καιρός να απευθυνθείτε για βοήθεια και να αρχίσετε να αντιμετωπίζετε αυτό που συμβαίνει εσωτερικά.

4) Λαχταράτε συνεχώς την αλλαγή αλλά δεν αλλάζετε απολύτως τίποτα

Και τελικά, οι περισσότεροι από εμάς φτάνουμε σε ένα σημείο όπου αναγνωρίζουμε πλήρως ότι θέλουμε να αποβάλουμε αυτές τις παλιές συνήθειες και να φέρουμε νέες…

Αλλά στην πραγματικότητα η λήψη αυτών των μέτρων φαίνεται αδύνατη. Αντίθετα, νιώθουμε σαν να πνιγόμαστε σε λιμνάζοντα νερά. Χωρίς κανένα απολύτως κίνητρο να κάνουμε κάτι γι’ αυτό.

Εάν επίσης ονειρεύεστε για μια διαφορετική ζωή, αλλά δεν κάνετε ποτέ κανένα βήμα για να κάνετε αυτά τα όνειρα πραγματικότητα, είναι σαφές σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά. Αυτή η συνεχής λαχτάρα για αλλαγή σε συνδυασμό με μια υποτονική αδράνεια συχνά υποδηλώνει ότι αισθάνεστε χαμένοι.

Σίγουρα, είναι εύκολο να φαντασιωθείς την αλλαγή, αλλά η λήψη των μέτρων για να συμβεί, απαιτεί σαφήνεια. Αυτό περιλαμβάνει τη σαφήνεια του τι θέλετε, γιατί το θέλετε και πώς θα φτάσετε εκεί.

Προσπαθήστε όμως να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας και να θυμάστε ότι όλοι αισθάνονται χαμένοι κάποια στιγμή. Δεν είναι σημάδι αδυναμίας, αλλά μια ευκαιρία να κάνετε παύση, να επαναξιολογήσετε και να ανακατευθύνετε τη ζωή σας προς αυτό που πραγματικά έχει σημασία για εσάς.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το σπίτι που κοστίζει μόλις 9.100 ευρώ για να κατασκευαστεί και φτιάχνεται μέσα σε 24 ώρες (ΒΙΝΤΕΟ)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − eight =