αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο σπίτι που κοστίζει μόλις 9.100 ευρώ για να κατασκευαστεί και φτιάχνεται μέσα σε 24 ώρες (ΒΙΝΤΕΟ)

Το σπίτι που κοστίζει μόλις 9.100 ευρώ για να κατασκευαστεί και φτιάχνεται μέσα σε 24 ώρες (ΒΙΝΤΕΟ)

Πόσο φθηνό μπορεί να είναι ένα νέο σπίτι; Ίσως… 9.100 ευρώ. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας και της τρισδιάστατης εκτύπωσης, η μη-κερδοσκοπική οργάνωση New Story, έχει καταφέρει να είναι ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο της. Να περιορίσει δραστικά τον αριθμό των ανθρώπων που δεν έχουν στέγη.

Η New Story έχει συνεργαστεί με την startup ICON από το Τέξας για να φτιάξουν τρισδιάστατα εκτυπωμένα σπίτια, που μπορούν να χτιστούν με ελάχιστους πόρους και είναι ασφαλή.

Έτσι, μπορούν να κατασκευάζονται ασφαλή και οικονομικά σπίτια για οικογένειες που δεν έχουν χρήματα να χτίσουν ένα σπίτι.

How to Build a 3-D-Printed House in the Developing World | WIRED

Η 3D «εκτύπωση» ενός τέτοιου σπιτιού κοστίζει 10.000 δολάρια (περίπου 9.100 ευρώ) σύμφωνα με δημοσίευμα του Business Insider. Και η διαδικασία κρατά περίπου 24 ώρες. Με το συνολικό κόστος να είναι περίπου στα 40.000 δολάρια, περιλαμβάνοντας και όλες τις υπόλοιπες εργασίες.

Το 2019 η εν λόγω εταιρία έφτασε ως το Μεξικό. Και έχτισε… μια ολόκληρη γειτονιά. Κυριολεκτικά. Δημιούργησε 3D σπίτια, ζουν οι φτωχοί άνθρωποι της περιοχής. Μέσα σε 24 ώρες, η startup έχτιζε με την μέθοδο του 3D printing δύο σπίτια. Συνολικά, δημιουργήθηκαν 50 σπίτια.

Η εταιρία ιδρύθηκε το 2014 και έχει παράσχει σπίτια σε περισσότερους από 15.200 ανθρώπους σε χώρες όπως η Αϊτή, η Βολιβία, το Μεξικό και το Ελ Σαλβαδόρ.

Μπορείτε να βρείτε αναλυτικές πληροφορίες στο επίσημο site της εταιρίας εδώ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 − eleven =