αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα προειδοποιητικά σημάδια που δείχνουν ότι σπας τα νεύρα των άλλων

Τέσσερα προειδοποιητικά σημάδια που δείχνουν ότι σπας τα νεύρα των άλλων

Κατά καιρούς όλοι έχουμε σκεφτεί ότι μπορεί να ενοχλούμε κάποιους ανθρώπους. Υπάρχουν κάποιες συμπεριφορές γύρω σου που ίσως δεν τους έχεις δώσει σημασία και δείχνουν ακριβώς αυτό: Ότι σπας τα νεύρα των άλλων, ακόμα κι αν δεν το έχεις καταλάβει. Αν βλέπεις ότι άλλοι άνθρωποι στον κύκλο σου συμπεριφέρονται με τέτοιους τρόπους, μάλλον πρέπει να προβληματιστείς.

Εδώ είναι λοιπόν 4 σημάδια που δείχνουν ότι ενοχλείς τους άλλους. Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξεις;

1# Δεν σε προσκαλούν σε μαζώξεις

Ίσως το πιο προφανές σημάδι ότι οι άνθρωποι γύρω σου σε βρίσκουν ενοχλητικό είναι ότι δεν σε προσκαλούν σε συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις. Τους βλέπεις μόνο σε χώρους που είναι… αναγκαστική η συνύπαρξη όπως π.χ. ένας χώρος εργασίας. Αν οι άλλοι νιώθουν ότι τους ενοχλείς, δεν θα σε καλέσουν για ποτά μετά την δουλειά ή για έναν πρωινό καφέ. Ούτε θα επιδιώξουν πολλές άλλες αλληλεπιδράσεις μαζί σου.

2# Είσαι ο τελευταίος που μαθαίνεις τα νέα

Ανάμεσα σε δεμένες παρέες φίλων, οι ειδήσεις διαδίδονται… αστραπιαία. Τα καλά νέα, τα κακά νέα, τα κουτσομπολιά και οι φήμες κοινοποιούνται πολύ γρήγορα. Αν είστε πάντα το τελευταίο άτομο που μαθαίνει τα τελευταία νέα, μπορεί να είναι επειδή ενοχλείτε άλλους ανθρώπους – και αυτοί έχουν επιλέξει να αποφεύγουν να σας πουν το κάθε τι. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι είστε πολύ γκρινιάρηδες ή δεν ενθουσιάζεστε αρκετά με τα νέα των άλλων. Μπορεί να έχετε τη συνήθεια να μοιράζεστε τις προσωπικές πληροφορίες άλλων ανθρώπων ή να καταστρέφετε τη στιγμή για να μιλήσετε για τον εαυτό σας.

3# Οι άλλοι δεν θέλουν να σε ακούσουν

Εάν οι άλλοι σας βρίσκουν ενοχλητικό, μπορεί να συνειδητοποιήσετε ότι σπάνια σας αφήνουν να μιλήσετε. Μπορεί να σας διακόψουν όταν λέτε μια ιστορία ή εκφράζετε τη γνώμη σας. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι απομακρύνονται όταν μιλάτε, δείχνοντας πλήρη αδιαφορία για αυτά που έχετε να πείτε. Συνήθως, αν ενοχλείτε άλλους ανθρώπους, δεν θα σας κάνουν ερωτήσεις για εσάς, ούτε θα σας προσφέρουν χώρο για να πείτε τη γνώμη σας σε μια συζήτηση.

4# Γλώσσα του σώματος

Μπορείτε συχνά να καταλάβετε εάν είστε ενοχλητικοί σε άλλους ανθρώπους κοιτώντας με τη γλώσσα του σώματός τους. Σε πολλές περιπτώσεις, η γλώσσα του σώματος μπορεί να μας πει όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για το πώς νιώθουν οι άνθρωποι γύρω μας, χωρίς να χρειάζεται να το εκφράσουν με λόγια. Συνήθως, εάν αισθάνεται ενοχλημένος από εσάς, ένα άτομο θα δείξει την έλλειψη ενδιαφέροντος για εσάς με το σώμα του. Για παράδειγμα, μπορεί να στραφεί προς άλλη κατεύθυνση, να μην σας κοιτά ενώ μιλάτε ή να διπλώνει τα χέρια του στο στήθος του. Πιο εμφανή σημάδια περιλαμβάνουν επίσης την ανταλλαγή ματιών με άλλους ανθρώπους γύρω σας ή το γούρλωμα των ματιών καθώς μιλάτε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 − 9 =