αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤέσσερα πράγματα που πρέπει να διαγράψεις τώρα από το Linkedin προφίλ σου

Τέσσερα πράγματα που πρέπει να διαγράψεις τώρα από το Linkedin προφίλ σου

Έχουμε γράψει πολλά άρθρα για το πως πρέπει να κινηθείς στο Linkedin και τι πρέπει να γράψεις στο προφίλ σου, έτσι ώστε να βρεις μια καλή θέση εργασίας και να δικτυωθείς. Άλλωστε, το Linkedin είναι σήμερα το μεγαλύτερο επαγγελματικό δίκτυο. Εκεί μπορείς να εντοπίσεις μερικές πραγματικά καλές ευκαιρίες. Το Forbes σε άρθρο του παραθέτει… 4 απρόσμενα tips. Δεν μιλά για αυτά που πρέπει να βάλεις στο προφίλ σου για να ξεχωρίσεις. Αλλά για αυτά που πρέπει να διαγράψεις ως πληροφορίες.

1# Παλιές θέσεις που έχεις περάσει. Είναι ίσως σαν το κανονικό σου βιογραφικό. Δεν έχει νόημα να το γεμίσεις με αχρείαστες πληροφορίες. Τι σου προσφέρει για παράδειγμα, το να μιλήσεις για την πρακτική που είχες κάνει πριν 8 χρόνια; Μάλλον τίποτα πλέον. Στόχος είναι να ξεχωρίζεις από τις δύο τελευταίες θέσεις που έχεις περάσει. Άρα λοιπόν «καθάρισε» το προφίλ σου από πληροφορίες που αφορούν πράγματα που έχουν γίνει πριν αρκετά χρόνια.

2# Τα skills που δεν έχουν γίνει endorsed. Τι νόημα να παραθέτει ένα κάρο skills, στα οποία όμως κανείς δεν σου κάνει endorsed; Δεν έχει νόημα να μιλάς μόνο εσύ για τις ικανότητες σου, αν κανείς δεν αλληλεπιδρά. Παρέθεσε μόνο τα δυνατά σου σημεία.

3# Ατελείωτες διακρίσεις. Αυτό είναι ένα κακό που δεν το κάνουν μόνο οι εργαζόμενοι, αλλά και πολλοί επιχειρηματίες ή startuppers. Κανείς δεν νοιάζεται για τα ατελείωτα διπλώματα, σεμινάρια ή βραβεία που έχεις κερδίσει. Μην τα παραθέτεις όλα στο προφίλ σου. Κράτα μόνο τα σημαντικά.

4# Παλιά Recommendations. Ναι, οι συστάσεις είναι καλές. Αλλά και εδώ πρέπει να κάνεις update. Οι παλιές ίσως πρέπει να φύγουν, για να μην προκαλούν σύγχυση. Ειδικά αν έχεις αλλάξει καριέρα. Αν π.χ. παλιά ασχολούσουν με το μάρκετινγκ και είχες μαζέψει αρκετές συστάσεις στο Linkedin, σήμερα δεν έχουν κανένα νόημα αν ασχολείσαι με τον προγραμματισμό. Στο προφίλ σου πρέπει πρώτα από όλα να δείχνεις ποιος είσαι σήμερα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − 4 =