αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι πράγματα που γνωρίζουν πολύ καλά οι Managers, αλλά συνεχίζουν να τα κάνουν λάθος

Έξι πράγματα που γνωρίζουν πολύ καλά οι Managers, αλλά συνεχίζουν να τα κάνουν λάθος

Είναι αυτοί που μπορούν να διαχειριστούν τις δύσκολες καταστάσεις, να εμπνεύσουν τους εργαζομένους, και με τις ικανότητες τους να οδηγήσουν μια εταιρία στην επιτυχία. Οι Managers παίζουν τον δικό τους ρόλο μέσα σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον. Τώρα όμως δεν θα μιλήσουμε για τα θετικά. Θα δούμε τα αρνητικά.

Το αμερικανικό inc.com έφτιαξε μια… ανατρεπτική λίστα. Και παρουσιάζει τα 6 πράγματα που γνωρίζουν πολύ καλά οι Managers, αλλά συνεχίζουν να τα κάνουν λάθος. Τα ίδια λάθη ξανά και ξανά. Κάποια από αυτά ίσως τα έχεις δει και εσύ.

1# Δεν συνεργάζονται καλά με άλλους Managers μέσα στην εταιρία. Γνωρίζουν ότι οι συνεργασίες είναι αυτές που μπορούν να οδηγήσουν στην επιτυχία. Παρόλα αυτά αρκετά στελέχη αναλώνονται σε εσωτερικές συγκρούσεις. Και κάπως έτσι υπάρχει κακός συντονισμός και επικοινωνία μεταξύ των τμημάτων.

2# Κοιτούν μόνο την «τελειότητα» μακροπρόθεσμα. Δεν είναι κακό. Αλλά αν χάσεις τον καθημερινό έλεγχο, μάλλον δεν θα φτάσεις στον μακροπρόθεσμο στόχο σου. Οι Managers δεν πρέπει να κοιτάνε μόνο τον τελικό προορισμό. Πρέπει να βλέπουν τι θα γίνει μέσα στα επόμενα 5 λεπτά.

3# Κακή εταιρική κουλτούρα. Αρκετοί είναι αυτοί που σαμποτάρουν την εταιρική κουλτούρα. Αν έχεις βρεθεί σε ένα εργασιακό περιβάλλον που δεν συγχωρεί τα λάθη, σε τσεκάρουν για την παραμικρή λεπτομέρεια και δεν αφήνουν περιθώρια για καινοτομία, τότε ξέρεις τι σημαίνει κακή κουλτούρα.

4# Δεν βάζουν τους εργαζόμενους πρώτα. Πολλοί κορυφαίοι επιχειρηματίες συμφωνούν ότι το Νο1 πράγμα που πρέπει να κοιτάς δεν είναι οι πελάτες. Είναι οι εργαζόμενοι σου. Αν είναι οι εργαζόμενοι σου χαρούμενοι, θα είναι και οι πελάτες σου.

5# Δεν ακούνε. Ακόμα ένα skills που παραβλέπουν αρκετοί. Οι σπουδαίοι leaders δεν είναι μόνο εκεί για να μιλούν. Αλλά και για να ακούνε ενεργά τους εργαζομένους τους. Κάνουν επίσης ερωτήσεις για να φτάσουν στην ρίζα των προβλημάτων και να δώσουν λύση.

6# Αγνοούν τις γυναίκες ως πιθανούς leaders. Είναι αλήθεια ότι αυτό το φαινόμενο έχει εξασθενήσει με τα χρόνια. Αλλά δεν παύει να υπάρχει. Αρκετοί Managers δεν πιστεύουν στις ηγετικές ικανότητες των γυναικών μέσα σε μια εταιρία. Μπορεί επίσης να μην υπολογίζουν την γνώμη τους όσο θα έπρεπε. Μια λάθος νοοτροπία, την οποία θέλουν να αλλάξουν πολλές μεγάλες εταιρίες. Και βλέπουμε όλο και περισσότερες γυναίκες σε κομβικές θέσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 + thirteen =