αρχικηVIRALΤέσσερα αρνητικά χαρακτηριστικά… που σε οδηγούν στην επιτυχία

Τέσσερα αρνητικά χαρακτηριστικά… που σε οδηγούν στην επιτυχία

Πολύ συχνά, η επαγγελματική μας πορεία διαφέρει σημαντικά από την προσωπική μας ζωή. Συχνά, ό,τι η κοινωνία θεωρεί ως αδυναμίες μας, μπορεί να αποδειχθεί ως πλεονέκτημα στον επαγγελματικό μας χώρο. Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι, ακόμη και στον δικό μας κύκλο, αντιλαμβανόμαστε ότι οι πλέον επιτυχημένοι άνθρωποι είναι αυτοί που συχνά αδικήσαμε.

Δείτε πιο κάτω τέσσερα χαρακτηριστικά που συνήθως θεωρούμε αρνητικά, αλλά που αποτελούν τα στοιχεία που καθιστούν τους πιο ικανούς εργαζομένους.

Ακαταστασία:

«Αν το τακτοποιημένο γραφείο είναι σύμβολο οργάνωσης, τότε το ακατάστατο τι δηλώνει;» ρώτησε κάποτε ο Einstein. Και ποιοι είμαστε εμείς για να διαφωνήσουμε; Παραδείγματα όπως ο Thomas Edison, ο Mark Twain και ο Steve Jobs μας δείχνουν ότι η έλλειψη οργάνωσης μπορεί να σημαίνει δημιουργικότητα και καινοτομία, αναδεικνύοντας την προτεραιότητα του έργου έναντι της γραφειοκρατίας.

Εσωστρέφεια:

Παρά την παρωχημένη άποψη ότι οι εσωστρεφείς άνθρωποι είναι αδύναμοι, η εσωστρέφεια αποτελεί ένα από τα πιο ισχυρά χαρακτηριστικά των αποτελεσματικών εργαζομένων. Σκέφτονται βαθιά, αντιμετωπίζουν προβλήματα με επιδεξιότητα και δεν αποκλίνουν από τον πυρήνα του έργου τους.

Άγχος:

Ένα πράγμα που πρέπει να θυμόμαστε σχετικά με το άγχος είναι ότι πολλοί το βιώνουν περισσότερο από ό,τι φανταζόμαστε. Το παραγωγικό άγχος, ειδικά, μπορεί να ενισχύσει την απόδοση στη δουλειά, δίνοντας ενέργεια και επιτρέποντας την ταχύτερη αντιμετώπιση προβλημάτων.

Τεμπελιά:

Ναι, καλά διαβάσατε. Οι τεμπέληδες, επειδή απλώς δεν θέλουν να δουλεύουν όλη μέρα, είναι ικανοί να ολοκληρώνουν αποτελεσματικά τα σημαντικά έργα και να επικεντρώνονται στα ουσιώδη. Συχνά, ανακαλύπτουν νέους τρόπους για να εξοικονομούν χρόνο και παράγουν εξαιρετικά αποτελέσματα.

Πηγή: must.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × three =