αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣτα ZARA θα μπορείς να πουλήσεις τα ρούχα που δεν φοράς (και να αγοράσεις second-hand)

Στα ZARA θα μπορείς να πουλήσεις τα ρούχα που δεν φοράς (και να αγοράσεις second-hand)

Σε φουλ ρυθμούς τρέχει η υπηρεσία «Zara pre-owned» των ZARA στη Βρετανία. Ενώ μέχρι το τέλος του 2023 η υπηρεσία αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Ήδη ο κολοσσός της μόδας ετοιμάζεται πυρετωδώς για να γίνει η «πρεμιέρα» σε Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία και Ισπανία. Η υπηρεσία αναμένεται να έρθει και στη χώρα μας, χωρίς να γνωρίζουμε ακόμα το ακριβές χρονοδιάγραμμα.

Η υπηρεσία επιτρέπει στους πελάτες να επιδιορθώσουν ρούχα που έχουν αγοράσει από τα καταστήματα Zara, ανεξαρτήτως του πότε τα αγόρασαν. Η υπηρεσία θα περιλαμβάνει αντικατάσταση κουμπιών, φερμουάρ, επιδιόρθωση στριφωμάτων και άλλα, και θα διατίθεται τόσο στα καταστήματα όσο και online.

Επίσης οι πελάτες μπορούν να πουλήσουν τα μεταχειρισμένα ρούχα τους, αλλά και να αγοράσουν ρούχα Zara από δεύτερο χέρι, χρησιμοποιώντας την ειδική πλατφόρμα. Παράλληλα, οι καταναλωτές μπορούν να δωρίζουν ρούχα που δεν θέλουν, ανεξαρτήτως του brand, σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.

«Οι επιδιορθώσεις και άλλες πρωτοβουλίες για τη βιωσιμότητα αποτελούν έναν “πειρασμό” για να μεταμορφώσουμε τους εαυτούς μας και τον κλάδο (της μόδας)», δήλωσε ο Óscar García Maceiras, διευθύνων σύμβουλος της μητρικής της Zara, Inditex, στην ετήσια γενική συνέλευση της εταιρείας τον Ιούλιο.

Για το project η ZARA συνεργάζεται με την γνωστή πλατφόρμα πληρωμών Stripe. Όλες οι πληρωμές στο marketplace διεκπεραιώνονται από την ιρλανδική πλατφόρμα πληρωμών.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five − one =