αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣε μαζικές απολύσεις προχωρά η Sony: Διώχνει 900 εργαζόμενους από την μονάδα του Playstation

Σε μαζικές απολύσεις προχωρά η Sony: Διώχνει 900 εργαζόμενους από την μονάδα του Playstation

Η Sony Interactive Entertainment ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην απόλυση 900 υπαλλήλων στη μονάδα PlayStation, ή το 8% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της, καθιστώντας την πιο πρόσφατη εταιρεία τεχνολογίας που ανακοινώνει περικοπές προσωπικού.

«Μετά από προσεκτική εξέταση και πολλές συζητήσεις εδώ και αρκετούς μήνες, κατέστη σαφές ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές για να συνεχιστεί η ανάπτυξη του τομέα και η ανάπτυξη της εταιρείας», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της μονάδας Τζιμ Ράιαν σε υπόμνημα που έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους υπαλλήλους, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα στη συνέχεια.

Ο Ράιαν πρόσθεσε ότι θα επηρεαστούν από τις απολύσεις εργαζόμενοι σε όλους τους τομείς της εταιρείας. Το στούντιο του PlayStation στο Λονδίνο θα κλείσει στο σύνολό του, ενώ πολλά άλλα στούντιο θα επηρεαστούν.

Ο ιαπωνικός γίγαντας των βιντεοπαιχνιδιών μείωσε τις προβλέψεις του για τις πωλήσεις της ναυαρχίδας του PlayStation 5 στις 14 Φεβρουαρίου, αφού προειδοποίησε για χαμηλότερη ζήτηση.

Η Sony είπε τότε ότι αναμένει να πουλήσει 21 εκατομμύρια μονάδες PS5 το οικονομικό έτος που έληξε τον Μάρτιο, μειωμένες από προηγούμενη πρόβλεψη κοντά στα 25 εκατομμύρια κονσόλες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 + seven =