αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Μπορώ να ταυτιστώ»: Έξι φράσεις που χρησιμοποιούν οι ευφυείς άνθρωποι για να «συνδεθούν» αμέσως με κάποιον

«Μπορώ να ταυτιστώ»: Έξι φράσεις που χρησιμοποιούν οι ευφυείς άνθρωποι για να «συνδεθούν» αμέσως με κάποιον

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι η άμεση σύνδεση με κάποιον είναι τόσο σπάνιο… όσο ένας κεραυνός.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν άνθρωποι που είναι κοινωνικά ευφυείς και κάνουν άμεσες και βαθιές συνδέσεις με άλλους- σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Ποιο είναι όμως το μυστικό τους; Διαβάζουν το μυαλό των άλλων; Όχι ακριβώς. Χρησιμοποιούν κάποιες φράσεις για να «συνδεθούν» αμέσως με κάποιον. Ακόμα και από την πρώτη συζήτηση. Το It’s Possible παραθέτει 6 τέτοιες φράσεις.

1) «Μπορώ να ταυτιστώ»

Αυτή η ισχυρή φράση επιτρέπει σε κάποιον να καταλάβει ότι δεν είναι μόνος στα συναισθήματα ή την κατάστασή του.

Λέγοντάς του πόσο ταυτίζεσαι με την κατάσταση ή την εμπειρία του, επικυρώνετε τα συναισθήματά του και ενισχύετε την ενσυναίσθηση και την σύνδεση.

Ακόμη και όταν δεν ταυτίζεστε 100% με τις περιστάσεις κάποιου, μπορείτε να πείτε «κάπως ταυτίζομαι με…» και μετά να συνεχίσετε να εξηγείτε σε ποιο μέρος της εμπειρίας του αναφέρεστε.

Επιπλέον, η παράθεση μιας προσωπικής εμπειρίας που αντικατοπτρίζει αυτή του άλλου, βοηθά στη δημιουργία μιας αίσθησης σύνδεσης. Σας φέρνει πιο κοντά και είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να επεκτείνετε την εμπειρία σας σχετικά με το θέμα.

2) «Πες μου περισσότερα»

Αυτή η φράση δείχνει την περιέργεια και την προθυμία σας να εμβαθύνετε στο θέμα που συζητά το άλλο άτομο. Αποδεικνύει ότι δεν ακούτε απλώς παθητικά, αλλά ενδιαφέρεστε πραγματικά για τις σκέψεις και τις εμπειρίες του.

3) «Τι θα έκανες στη θέση μου;»

Το να ζητάς τη συμβουλή από κάποιον σημαίνει ότι εμπιστεύεσαι την κρίση του. Μετατοπίζει επίσης την εστίαση στις ιδέες του, ενθαρρύνοντας μια βαθύτερη σύνδεση.

Ας το παραδεχτούμε, στους περισσότερους ανθρώπους αρέσει να μιλούν περισσότερο για τον εαυτό τους και για πράγματα που τους φορούν. Γι’ αυτό βαριέσαι πολύ όταν κάποιος συνεχίζει να μιλά… για τα παιδιά του, τον σύντροφό του, ακόμη και τα ταξίδια του.

Εάν μπορείτε να τους ζητήσετε κάποια συμβουλή, οποιαδήποτε συμβουλή πραγματικά για οποιοδήποτε θέμα που σας απασχολεί, η συζήτηση θα αλλάξει πλευρά και θα είναι πιο ελκυστική και για τα δύο άτομα.

4) «Αυτό είναι ένα καλό point»

Με αυτή τη φράση, ουσιαστικά επικυρώνετε την οπτική τους. Τους ενθαρρύνετε επίσης να συνεχίσουν να μοιράζονται πληροφορίες με αυτοπεποίθηση.

Οι κοινωνικά ευφυείς άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτή τη φράση όταν αισθάνονται ότι το άτομο που μιλάει δεν είναι σίγουρο για το point της ομιλίας του.

Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συνεχίσετε τη συζήτηση και να ακούσετε περισσότερες καλές οπτικές, εάν οι άλλοι είναι ικανοί να μιλήσουν για το θέμα.

5) «Μου έδωσες μία νέα οπτική»

Δείχνει έχετε μάθει κάτι από τις γνώσεις ενός ατόμου. Και δείχνει όχι μόνο ευγνωμοσύνη, αλλά ενθαρρύνει επίσης τη συνεχή ανταλλαγή ιδεών.

Κάνει τον άλλο να νιώθει σημαντικός.

Αν λοιπόν θέλετε να κάνετε κάποιον να νιώσει ξεχωριστός και ακόμα πιο σημαντικός από ό,τι είναι, χρησιμοποιήστε αυτή τη δυνατή φράση.

Φυσικά, να είστε ειλικρινείς. Μην το χρησιμοποιείτε για άλλους σκοπούς.

6) «Ας βρούμε μια λύση μαζί»

Μια πρόταση συνεργασίας όπως αυτή ενθαρρύνει την ομαδική εργασία και την ενότητα στην αντιμετώπιση των προκλήσεων.

Όταν το λέτε αυτό σε κάποιον, δείχνετε ότι εκτιμάτε τη συμβολή του και ότι σας ενδιαφέρει να εργαστείτε μαζί για μια λύση.

Ακόμα κι αν ο άλλος κάνει ένα λάθος. Αντί να είσαι θυμωμένος ή ακόμη και αγανακτισμένος, απλώς κατεύθυνε τη συνομιλία προς μια λύση.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four − three =