αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι άνθρωποι που προχωράνε συνεχώς στην ζωή τους εφαρμόζουν αυτούς τους 5 κανόνες

Οι άνθρωποι που προχωράνε συνεχώς στην ζωή τους εφαρμόζουν αυτούς τους 5 κανόνες

Eχετε κολλήσει στο παρελθόν; Πολλοί άνθρωποι κολλάνε σε έναν τέτοιο φαύλο κύκλο. Αλλά υπάρχουν και εκείνοι που ζουν ζωές προσανατολισμένες στο μέλλον, πάντα σκέφτονται και σχεδιάζουν τι θα συμβεί στη συνέχεια.

Δεν ξέχασαν το παρελθόν τους και σίγουρα δεν αγνοούν το παρόν. Αντί όμως να κολλήσουν στο παρελθόν, το χρησιμοποιούν για να εξελιχθούν και να κατευθύνουν το μέλλον.

Οι άνθρωποι που προχωρούν πάντα στη ζωή, συνήθως εμφανίζουν αυτές τις 5 συμπεριφορές- και αν μπορείτε να μάθετε να τις καλλιεργείτε, μπορείτε επίσης να χτίσετε ένα υπέροχο μέλλον.

1) Παίρνουν ρίσκα

Αν το καλοσκεφτείς, είναι απολύτως λογικό ότι οι άνθρωποι που προχωρούν διαρκώς να ρισκάρουν.

Όταν συνεχίζετε να κάνετε τα ίδια πράγματα, μέρα με τη μέρα, διατηρείτε τη ζωή σας αρκετά ασφαλή και σταθερή. Και ενώ η ασφάλεια και η σταθερότητα είναι καλά πράγματα, συχνά μπορούν να σας εμποδίσουν από την ανάπτυξη.

Φανταστείτε ότι είστε ένα πολύ συνεσταλμένο άτομο και συνεχίζετε να κάνετε τα ίδια πράγματα στη ζωή σας. Πώς θα πάτε στο επόμενο επίπεδο;

Η απάντηση, φυσικά, είναι να βάλεις τον εαυτό σου εκεί έξω και να δοκιμάσεις νέα πράγματα. Αυτό θα είναι αγχωτικό, αλλά πρέπει να σκεφτείτε τι ρισκάρετε αν δεν το κάνετε. Κινδυνεύεις να μείνεις ίδιος, να μην εξελιχθείς ποτέ ως άνθρωπος και να μην προχωρήσεις ποτέ.

2) Αποφεύγουν τους αρνητικούς ανθρώπους

Χωρίς να ρισκάρεις, κρατάς τον εαυτό σου πίσω. Υπάρχουν όμως και άλλοι άνθρωποι στη ζωή σου που μπορούν να σε κρατήσουν κολλημένο ή ακόμα και να σε τραβήξουν προς τα πίσω.

Μιλάμε για  τους αρνητικούς ανθρώπους, τους τοξικούς ανθρώπους, ανθρώπους που δεν σε κάνουν να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου, τις ικανότητές σου και το μέλλον σου.

Αυτοί είναι οι τύποι ανθρώπων που σε παρασύρουν… στο δράμα τους, σε χρησιμοποιούν, ποντάρουν εναντίον σου, σε εξευτελίζουν, σε προσβάλλουν και σε κάνουν να νιώθεις ότι δεν μπορείς να πετύχεις.

3) Μαθαίνουν από… τα πάντα

Τι κάνει τους ανθρώπους να προχωρούν συνεχώς;

Εδώ έρχεται η ταπεινοφροσύνη και το ανοιχτό μυαλό.

Όταν είσαι ταπεινός, καταλαβαίνεις ότι η ζωή είναι γεμάτη από άπειρα πράγματα που πρέπει να μάθεις και να βιώσεις. Δεν θα μπορούσατε να ξέρετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Γιατί λοιπόν να σταματήσεις να μαθαίνεις; Αυτό είναι σαν να νομίζεις ότι το ρεζερβουάρ σου είναι γεμάτο όταν, στην πραγματικότητα, λειτουργείς μόνο με 10%. Αλλά για να συνεχίσεις να μαθαίνεις, πρέπει να έχεις ανοιχτό μυαλό.

4) Εστίαση σε ξεκάθαρους στόχους

Λοιπόν, θέλετε να προχωρήσετε στη ζωή σας;

Αυτό δεν σημαίνει μόνο χρονολογικά – όλες οι ζωές μας ακολουθούν το βέλος… του χρόνου είτε το θέλουμε είτε όχι.

«Εμπρός» σημαίνει προς τη σωστή κατεύθυνση. Και πώς ξέρετε ποια είναι αυτή η κατεύθυνση;

Η απάντηση είναι ότι οι άνθρωποι που προχωρούν, έχουν όνειρα και στόχους. Πρέπει να κοιτάξουν μέσα τους και να αποφασίσουν τι θέλουν να κάνουν και ποιοι θέλουν να είναι.

Έπειτα θέτουν στόχους για να επιτύχουν- και αυτό καθορίζει την κατεύθυνση στην οποία μπορούν να αφιερώσουν την ενέργειά τους.

5) Κάνουν διασυνδέσεις

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό. Οι άνθρωποι που προχωρούν στη ζωή γνωρίζουν ότι ο καλύτερος τρόπος για να το κάνουν αυτό είναι με τη βοήθεια άλλων.

Κάνουν συνεχώς συνδέσεις με άλλους ανθρώπους που μπορούν να τους βοηθήσουν να επιτύχουν τους στόχους τους. Και αν μπορούν να δημιουργήσουν σχέσεις win-win, τόσο το καλύτερο!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − seven =