αρχικηVIRALΠόσες ημέρες διακοπών χρειάζεσαι: Μια επιστημονική έρευνα δίνει την απάντηση

Πόσες ημέρες διακοπών χρειάζεσαι: Μια επιστημονική έρευνα δίνει την απάντηση

Είναι ένα συναίσθημα που μάλλον έχουμε νιώσει οι περισσότεροι από εμάς: Οι διακοπές έρχονται, φεύγουν, και εμείς νιώθουμε ότι… δεν ήταν αρκετές. Πάντα θέλουμε παραπάνω.

Αλλά τελικά πόσες ημέρες διακοπών χρειάζεται ένας άνθρωπος;

Σύμφωνα με την έρευνα που έχει δημοσιευθεί στο Journal of Happiness Studies, «ένας εκδρομέας θα αισθανθεί αύξηση του αισθήματος χαράς μέσα στις πρώτες μέρες των διακοπών, με το αίσθημα αυτό να κλιμακώνεται την 8η ημέρα».

Σε αυτό το χρονικό διάστημα υπάρχει περιθώριο για να ξεπακετάρεις και να βολευτείς στο νέο κατάλυμα, να εγκλιματιστείς και να φτιάξεις μια νέα, χαλαρωτική ρουτίνα.

Παράλληλα, το σώμα λαμβάνει τις ευεργετικές ιδιότητες από αυτή την αλλαγή: Απολαμβάνει περισσότερο και καλύτερο ύπνο, έχει περισσότερη όρεξη και είτε ανήκεις στην κατηγορία των ράθυμων ταξιδιωτών είτε εκείνων που αγαπούν την περιπέτεια και τις νέες εμπειρίες, αντλεί περισσότερη απόλαυση από τα διάφορα ερεθίσματα.

Τι γίνεται μετά; Μετά την όγδοη ημέρα όμως το αίσθημα της χαράς και της έκπληξης αρχίζει να μειώνεται, όπως διαπιστώθηκε από τους ερευνητές.

Με ένα οκταήμερο διακοπών μάλιστα, φάνηκε πως η ευφορία παραμένει και μετά την επιστροφή για μερικές ημέρες. Αλλά (όπως είχε φανεί και σε προηγούμενων ετών έρευνες) κάθε ευεργετική ιδιότητα των διακοπών εξανεμίζεται σταδιακά με την επιστροφή στη δουλειά.

Αρα λοιπόν οι 8 ημέρες -ίσως- είναι το χρονικό διάστημα διακοπών που χρειάζεσαι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μόλις 1 ώρα και 10 λεπτά από την Αθήνα: Πως είναι να δουλεύεις remote από την Ύδρα με το laptop σου

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen + seventeen =