αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Πόσα χρήματα βγάζεις;»: 4 άβολες ερωτήσεις που θα σου κάνουν οι συναισθηματικά μη ευφυείς άνθρωποι

«Πόσα χρήματα βγάζεις;»: 4 άβολες ερωτήσεις που θα σου κάνουν οι συναισθηματικά μη ευφυείς άνθρωποι

Όλοι έχουμε έρθει αντιμέτωποι με άβολες ερωτήσεις από άλλους. Αυτό μπορεί να γίνει στο γραφείο ή σε ένα γιορτινό τραπέζι με συγγενείς. Τότε που μας κάνουν άβολες ερωτήσεις σχετικά με το τι έχουμε (ή δεν έχουμε) καταφέρει κατά τη διάρκεια του έτους.

Το χειρότερο: Τα άτομα που συνήθως κάνουν αυτές τις ερωτήσεις μπορεί να έχουν χαμηλή συναισθηματική νοημοσύνη και ως αποτέλεσμα δεν διαθέτουν σημαντικά κοινωνικά στοιχεία. Δεν έχουν επίγνωση του εαυτού τους και του πώς επηρεάζουν τους άλλους ανθρώπους.

Τα άτομα με χαμηλή συναισθηματική νοημοσύνη μπορεί να κάνουν αδιάκριτες, ενοχλητικές και άχρηστες ερωτήσεις. Αντί να επιδιώκουν να οικοδομήσουν σχέσεις, θέτουν ερωτήσεις που κάνουν τους ανθρώπους να νιώθουν άβολα. Ακολουθούν 4 ερωτήσεις που μπορεί να κάνουν αυτοί οι άνθρωποι.

1. Πότε θα βρεις πραγματική δουλειά;

Υπάρχει τόσο μεγάλη τάση σε αυτό το ερώτημα. Το να ρωτήσετε κάτι τέτοιο, σημαίνει ότι κάποιος δεν έχει ήδη μια πραγματική δουλειά ή ότι δεν πρέπει να είναι ευχαριστημένος με τη δουλειά του. Ρωτώντας αυτό, οι άλλοι θα καταλάβουν ότι υποτιμάτε την επαγγελματική κατάσταση τους. Αυτό μπορεί να απομακρύνει τους ανθρώπους.

Δοκιμάστε αντ’ αυτού: «Σε ποια projects εργάζεστε αυτόν τον καιρό;», «Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου στη δουλειά;», «Θα ήθελα πολύ να ακούσω περισσότερα για τη δουλειά σας και πώς πάνε τα πράγματα μέχρι στιγμής». Δείξτε πραγματικό ενδιαφέρον. Πείτε δύο καλά λόγια, ενώ δείχνετε ενδιαφέρον για τις φιλοδοξίες, τα όνειρα και τα πάθη τους.

2. Πότε θα κάνεις παιδιά;

Οι συναισθηματικά μη έξυπνοι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα ότι οι άλλοι έχουν διαφορετικές συνθήκες ζωής. Κάνουν ερωτήσεις υποθέτοντας ότι όλοι έχουν το ίδιο… χρονοδιάγραμμα, στόχους και ιδέες. Αυτό είναι πολύ προβληματικό, ειδικά γύρω από τη συζήτηση «παιδιά». Εκατοντάδες περιστάσεις οδηγούν στην Χ απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Μερικά ζευγάρια, γυναίκες ή άντρες δεν θέλουν παιδιά. Άλλοι παλεύουν με θέματα υπογονιμότητας ή υγείας που περιπλέκουν την προοπτική των παιδιών. Άλλοι μπορεί να μην έχουν αποφασίσει αν θέλουν παιδιά ή όχι. Ανεξάρτητα από αυτό, δεν είναι δουλειά κανενός το πότε ή αν θα κάνει παιδιά ο άλλος.

3. Γιατί δεν έχεις παντρευτεί;

Οι συναισθηματικά έξυπνοι άνθρωποι δεν κάνουν ερωτήσεις που ξεκινούν με «Γιατί δεν έχεις…». Κάθε φορά που το ρωτάς αυτό, υπονοείς ότι κάποιος δεν είναι εκεί που «πρέπει» να είναι- και η άμεση απάντηση των ανθρώπων είναι να γίνουν αμυντικοί. Αυτό δημιουργεί απογοήτευση. Οι άνθρωποι έχουν διαφορετικά χρονοδιαγράμματα. Οι άνθρωποι έχουν διαφορετικές συνθήκες ζωής. Και οι άνθρωποι έχουν διαφορετικές προτιμήσεις. Αν υποθέσουμε ότι όλοι οι άνθρωποι 1) θέλουν να παντρευτούν ή 2) είναι έτοιμοι να παντρευτούν τώρα, είναι εγωκεντρικό.

4. Πόσα χρήματα βγάζεις;

Τα χρήματα είναι ένα θέμα ταμπού γενικά. Φυσικά, κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές απόψεις για τα χρήματα — ωστόσο, ανεξάρτητα από τις απόψεις σας, δεν είναι χρήσιμο να ακούτε άβολες και απότομες ερωτήσεις όπως αυτή. Ούτε να την κάνεις. 

Δοκιμάστε αντ’ αυτού: «Πώς πάει η δουλειά αυτή την περίοδο;» ή «Για ποιες άλλες θέσεις/projects θα ενδιαφερόσουν;»

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 + 3 =