αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως τα ευφυή μυαλά σαν τον Tim Cook δημιουργούν την τέλεια πρωινή ρουτίνα για αυτούς

Πως τα ευφυή μυαλά σαν τον Tim Cook δημιουργούν την τέλεια πρωινή ρουτίνα για αυτούς

Το έχουμε ξανά πει: Πολλοί διάσημοι επιχειρηματίες ξυπνούν πολύ νωρίς το πρωί. Όπως ο Tim Cook. Ο CEO της Apple ξυπνά στις 3:45 το ξημέρωμα. Ο ιδρυτής του Twitter, Jack Dorsey, ξυπνά λίγο μετά τις 5:00. Και τα παραδείγματα είναι αμέτρητα. Δεν ξυπνούν όμως όλοι νωρίς. Υπάρχουν και κάποιοι πετυχημένοι businessmen που δεν είναι πρωινοί τύποι. Ο συνιδρυτής του Reddit, Alexis Ohanian, δεν ξυπνά ποτέ πριν τις 10 το πρωί. Κατά του πολύ πρωινού ξυπνήματος είναι και η διάσημη συγγραφέας J.K. Rowling.

Τελικά ποιο παράδειγμα πρέπει να ακολουθήσεις; Να ξυπνάς νωρίς το πρωί ή όχι; Όπως εξηγεί το αμερικανικό inc.com, στην πραγματικότητα δεν πρέπει να κοιτάς τι κάνουν οι άλλοι. Αλλά πρέπει να χτίσεις την πρωινή ρουτίνα που ταιριάζει σε εσένα. Αυτό κάνει άλλωστε και κάθε ένας από τους πετυχημένους ανθρώπους που αναφέραμε παραπάνω. Εφαρμόζει αυτό που ταιριάζει στον εαυτό του.

Μάλιστα το inc.com εστιάζει σε 5 points που μπορούν να λειτουργήσουν ως οδηγός για εσένα:

1# Είτε είσαι πρωινός είτε… βραδινός τύπος, αποδέξου το. Δες πότε είσαι πιο παραγωγικός. Υπάρχουν άνθρωποι που ξυπνάνε πολύ νωρίς το πρωί και ξεκινούν να δουλεύουν. Άλλοι κοιμούνται πιο αργά (άρα ξυπνάνε και πιο αργά). Και έτσι δουλεύουν καλύτερα τις «μεγάλες» ώρες. Δες τι σου ταιριάζει, αποδέξου του και χτίσε εκεί το πρόγραμμα σου. Μην προσπαθείς να αλλάξεις πάση θυσία.

2# Βάλε άσκηση μέσης έντασης στην ημέρα σου. Όταν ξυπνήσεις, αθλήσου για περίπου 20 λεπτά σε μέτρια ένταση. Έρευνες έχουν δείξει ότι ακόμα και αυτή η λίγη άθληση μπορεί να ανεβάσει τη διάθεση σου και να σου δώσει ενέργεια για τις επόμενες 12 ώρες.

3# Συμπεριέλαβε πρωτεΐνες στο πρώτο γεύμα σου. Ο καθηγητής διατροφής του Πανεπιστημίου του Ιλινόις Donald Layman συνιστά να καταναλώνετε τουλάχιστον 30 γραμμάρια πρωτεΐνης για πρωινό. Το ίδιο λέει και ο business γκουρού Tim Ferriss στο βιβλίο The 4-Hour Body. Ο ίδιος συνιστά να πάρετε αυτά τα 30 γραμμάρια πρωτεΐνης μέσα σε 30 λεπτά από το ξύπνημα σας. Αυτά θα σας κρατήσουν χορτάτους για περισσότερο χρόνο.

4# Ξεκίνα την εργάσιμη ημέρα σου με κάτι που πραγματικά θες να κάνεις. Μην ελέγχετε το email σας. Εάν το κάνετε, αντιμετωπίστε μόνο πραγματικά σημαντικά ζητήματα (Είναι εύκολο να συγχέετε το “επείγον” με το “σημαντικό”). Μην βυθίζετε στα feed των κοινωνικών δικτύων. Προτού τελειώσεις την εργάσιμη ημέρα σου, κανόνισε πιο θα είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνεις την επόμενη. Και φρόντισε να είναι κάτι που σε ενθουσιάζει! Ετσι θα έχεις ένα μεγαλύτερο κίνητρο.

5# Στην συνέχεια αξιολόγησε και προσάρμοσε. Ίσως θα πρέπει να ξεκινήσετε την πρωινή σας ρουτίνα λίγο νωρίτερα για να εξασφαλίσετε τον ‘ήρεμο χρόνο’ που απαιτείται για να ολοκληρώσετε την πρώτη σας εργασία. Ίσως θα πρέπει να ξεκινήσετε την πρωινή σας ρουτίνα αργότερα, για να βεβαιωθείτε ότι θα νιώσετε ξεκούραστοι, ανανεωμένοι και “ενεργοποιημένοι”. Ίσως θα χρειαστεί να προγραμματίσετε μια μικρή σωματική άσκηση για αργότερα στην ημέρα. Ή να προσαρμόστε αυτό που τρώτε. Εκεί είναι το κλειδί: Δες στην πράξη τι δουλεύει καλά για εσένα και τι όχι. Και προσαρμόσου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − 4 =