αρχικηVIRALΠως να καταλάβεις ένα ψεύτη μέσα σε δευτερόλεπτα: Εδώ είναι 5 tips

Πως να καταλάβεις ένα ψεύτη μέσα σε δευτερόλεπτα: Εδώ είναι 5 tips

Πολλές φορές, θα θέλαμε να μπορούμε να εντοπίσουμε έναν ψεύτη ένα χιλιόμετρο μακριά, ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Στην πραγματικότητα, μερικοί ψεύτες είναι τόσο πονηροί που μπορούν να ξεστομίσουν ένα ψέμα τόσο γρήγορα, που μπορεί να φαίνεται αδύνατο να τους πιάσεις.

Αν σας ενδιαφέρει να εμβαθύνετε στην τέχνη της ανίχνευσης ψεύδους, το βιβλίο “What Every BODY is Saying: An Ex-FBI Agent’s Guide to Speed-Reading People” του Joe Navarro είναι μια καλή πηγή για να μάθετε από έναν ειδικό.

Τώρα θα δούμε στα γρήγορα μερικά tips. Τα περισσότερα από τα ψέματα που λένε οι άνθρωποι περνούν απαρατήρητα. Όσο περισσότερα ψέματα λέει ένας άνθρωπος, τόσο καλύτερα τα καταφέρνει. Εάν μιλάτε με κάποιον που είναι καλός στο ψέμα, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα συνειδητοποιήσετε ότι είναι ανέντιμος.

Παρακάτω, θα δούμε μερικά από τα πράγματα που πρέπει να αναζητήσετε για να εντοπίσετε ένα ψέμα. Τα περισσότερα ψέματα είναι πιο εύκολο να εντοπιστούν από ό,τι νομίζεις- όταν ξέρεις τι να ψάξεις, όλα γίνονται αρκετά ξεκάθαρα.

1. Κάντε βασικές ερωτήσεις και παρατηρήστε.

Κάντε τους βασικές ερωτήσεις και λάβετε υπόψη πόσο χρόνο χρειάζονται για να απαντήσουν. Μήπως οι απαντήσεις τους φαίνονται υπερβολικές; Παίρνουν μερικά δευτερόλεπτα για να σκεφτούν ή απλώς εκτοξεύουν τις πληροφορίες;

2. Προσοχή στη γλώσσα του σώματός.

Όταν κάποιος λέει ψέματα, το σώμα του συχνά γίνεται πιο άκαμπτο και τείνει να αγγίζει περισσότερο το πρόσωπό του. Μπορεί να κλείσει επίσης τις παλάμες του ή να σταυρώσει τα χέρια του. Η στάση του θα είναι πιο κλειστή. Βέβαια τέτοιοι «επαγγελματίες» μπορεί να προσπαθήσουν να συμπεριφέρονται πιο φυσιολογικά, ως απόσπαση της προσοχής.

3. Προσέξτε τις εκφράσεις του προσώπου.

Δώστε προσοχή στα ρουθούνια τους και σημειώστε αν φουντώνουν ή όχι. Συσφίγγει και ζαρώνει το μέτωπό τους; Μειώνουν πολύ την οπτική επαφή;

4. Βρείτε ένα αδύναμο σημείο.

Μόλις βρείτε ένα αδύναμο σημείο, εστιάστε σε αυτό. Αυτό θα σας βοηθήσει να ξετυλίξετε το ψέμα. Αν και μπορεί να μην είναι εύκολο και μπορεί να έρθει με κάποια ένταση, θα σας οδηγήσει εκεί που πρέπει να είστε.

5. Δώστε προσοχή στον τρόπο που λένε τα πράγματα.

Ακούστε πώς σας απαντούν. Όταν ρωτάτε αν λένε ψέματα, σημειώστε τυχόν δισταγμό ή διακοπή της οπτικής επαφής. Αν ήταν σίγουροι για την απάντησή τους θα απαντήσουν γρήγορα- τουλάχιστον σε αυτή την ερώτηση. Αν και αυτό δεν θα λειτουργήσει σε όλους, λειτουργεί σε πολλούς.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν έχεις κάποια από αυτά τα 6 χαρακτηριστικά τότε οι άλλοι σε θεωρούν βαρετό (ακόμα κι αν δεν στο λένε)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 + fourteen =