αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι ψυχολογικά τρικ που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να σου ανοίγονται οι άλλοι

Έξι ψυχολογικά τρικ που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να σου ανοίγονται οι άλλοι

Όταν ήμασταν παιδιά, πάντα λέγαμε ό,τι είχαμε στο μυαλό μας και δεν είχαμε ακόμη αναπτύξει ένα φίλτρο.

Ως ενήλικες, το να κάνεις τους ανθρώπους να μιλούν ανοιχτά, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ακόμη και τα  ρομαντικά ραντεβού μπορεί να αρχίσουν να ακούγονται… σαν συνεντεύξεις για δουλειά.

Είναι ακόμη χειρότερο όταν είσαι ντροπαλός και μετά βίας μπορείς να ξεκινήσεις κουβέντα- τότε είναι πιο δύσκολο να κάνεις κάποιον να είναι ειλικρινής.

Οι άνθρωποι μπορούν να σας πλησιάσουν ένα θετικό προφίλ, ειδικά όταν έχουν τις δικές τους ατζέντες ή αισθάνονται υποχρεωμένοι να ξεκινήσουν κουβέντα.

Το μεγάλο ερώτημα είναι πώς μπορείτε να κάνετε κάποιον να σας πει πραγματικά τι σκέφτεται και να αποκαλύψει ποιος είναι. Εδώ είναι 6 ψυχολογικά τρικ.

1) Οπτική επαφή

Το πρώτο σημαντικό βήμα για την οικοδόμηση σχέσεων είναι να δίνετε μη λεκτικές ενδείξεις ότι ακούτε και ενδιαφέρεστε για το άλλο άτομο. Η πιο σημαντική από αυτές τις μη λεκτικές ενδείξεις είναι η οπτική επαφή.

Αυτό σημαίνει όχι μόνο να κοιτάς τα μάτια κάποιου, κάτι που φαίνεται τρομακτικό αν το κάνεις… υπερβολικά, αλλά και να κοιτάς ανάμεσα στο μέτωπο και τα μάγουλά του.

Το να κοιτάτε το άτομο με το οποίο μιλάτε, του λέει ότι του δίνετε όλη σας την προσοχή, δηλώνοντας ότι το βρίσκετε ενδιαφέρον και θέλετε να μιλήσει περισσότερο. Η άνεση που παρέχεται από τη μη λεκτική σας επικοινωνία πιθανότατα θα τον διευκολύνει να σου πουν πράγματα για τον εαυτό του

2) Γίνε καλός ακροατής

Θα εκπλαγείτε αν ακούσετε ότι οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να σας βρουν πιο συμπαθείς αν… μιλάτε λιγότερο.

Είναι η ακρόαση, όχι η ομιλία, που καθορίζει την ποιότητα της σχέσης ή της σύνδεσης σας με ένα άτομο.

Όσο περισσότερο κάνετε τον άλλον να νιώθει ότι τον ακούτε και τον κατανοείτε, τόσο πιο πιθανό είναι να σας εκμυστηρευτεί περισσότερα πράγματα.

3) Παρατηρήστε θετικά πράγματα στους άλλους

Είναι αλήθεια ότι αυτό που λέτε για τους άλλους λέει περισσότερα για εσάς παρά για αυτούς. Όταν δείχνετε σε κάποιον ότι παρατηρείτε και εκτιμάτε τα δυνατά του σημεία, δηλώνετε ότι είστε ένα ευγενικό και φιλικό άτομο.

Και δεν είναι μόνο αυτό.

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Personality and Social Psychology αποκάλυψε ότι οι άνθρωποι θα συσχετίσουν τα επίθετα που χρησιμοποιείτε για να περιγράψετε τους άλλους με την προσωπικότητά σας.

Αυτό το φαινόμενο ονομάζεται αυθόρμητη μεταφορά χαρακτηριστικών.

Εάν αποκαλείτε τους άλλους αξιόπιστους και καλούς ακροατές, τότε οι άνθρωποι θα είναι πιο πιθανό να σας αντιληφθούν ως τέτοιους.

4) Ναι είσαι θετικός

Έχετε περισσότερη επιρροή στη διάθεση κάποιου άλλου από ό,τι νομίζετε. Μπορείτε να ανεβάσετε τη διάθεση κάποιου όχι μόνο αλληλεπιδρώντας άμεσα μαζί του αλλά και με τα μη λεκτικά σας στοιχεία, όπως η έκφραση του προσώπου σας.

Όταν θέλετε να ξεκινήσετε μια σύνδεση με κάποιον, είναι συνήθως καλύτερο να χαμογελάτε και να προβάλλετε ζεστά συναισθήματα, ώστε να αισθάνεται ότι ελκύεται περισσότερο από εσάς.

Μια ζωηρή ή χαλαρή συμπεριφορά θα αφήσει τους ανθρώπους να αισθάνονται ευπρόσδεκτοι και χαλαροί γύρω σας.

5) Αποκάλυψε τις ατέλειές σου

Για να κάνετε κάποιον να σας ανοιχτεί, πρέπει να δείξετε ότι του προσφέρετε χώρο για αυτό. Ο απλούστερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να δείξετε κάποια ευπάθεια από την πλευρά σας.

Αυτό μπορεί να σημαίνει κάτι τόσο απλό όσο να αποκαλύψετε τα αληθινά σας συναισθήματα για ένα συγκεκριμένο θέμα. Το να δείξετε την ανθρώπινη πλευρά σας θα βοηθήσει τους άλλους να αισθάνονται ασφαλείς για να κάνουν το ίδιο.

6) Βρείτε κοινό έδαφος

Ένα από τα θεμέλια της σχέσης σας με κάποιον είναι τα κοινά σας σημεία. Αυτό μπορεί να είναι οτιδήποτε, από ενδιαφέροντα, πεποιθήσεις ή ακόμα και… μίσος για τα ίδια πράγματα.

Το να είσαι «όμοιος» σε κάνει πιο προσιτό στους ανθρώπους. Μπορείτε να το κάνετε αυτό βρίσκοντας τις ομοιότητες που έχετε με το άλλο άτομο.

Η ψυχολογία έχει δείξει ότι όσο πιο οικείο είναι κάτι, τόσο περισσότερο αρέσει στους ανθρώπους. Αναδεικνύοντας πράγματα που έχετε κοινά, είναι πιο πιθανό να σας αντιμετωπίσουν ως παλιό φίλο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven + 3 =