αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως να δημιουργήσεις μια καλή πρώτη εντύπωση, μέσα σε μόλις 30 δευτερόλεπτα

Πως να δημιουργήσεις μια καλή πρώτη εντύπωση, μέσα σε μόλις 30 δευτερόλεπτα

Η πρώτη εντύπωση κάνει την διαφορά. Το έχουμε ξανά πει εδώ στο It’s Possible. Και είναι αυτή η πρώτη εικόνα που δύσκολα αλλάζει. Όταν γνωρίζεις κάποιον πρέπει να κάνεις τις σωστές κινήσεις. Είναι κάτι που παίζει ρόλο και στο επαγγελματικό κομμάτι. Μερικοί ειδικοί εκτιμούν ότι το 85% της οικονομικής σας επιτυχίας δεν προέρχεται από τις ικανότητες ή τις γνώσεις σας, αλλά από την ικανότητά σας να επικοινωνείτε με άλλους ανθρώπους και να δημιουργείτε εμπιστοσύνη και σεβασμό.

Κάτι που σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από τα πρώτα δευτερόλεπτα της γνωριμίας μας με κάποιον άνθρωπο, και το πως θα συμπεριφερθούμε μέσα σε αυτά. Τώρα θα δούμε μερικές απλές κινήσεις, για να δημιουργήσεις μια καλή πρώτη εντύπωση, μέσα σε μόλις 30 δευτερόλεπτα, αφότου γνωρίσεις ένα άλλο άτομο.

1# Πρώτα άκου. Συνήθως όταν γνωρίζουμε κάποιος, αυθόρμητα μας βγαίνει η ανάγκη να μιλήσουμε και να πούμε πράγματα για εμάς. Δεν είναι απαραίτητα κακό- αρκεί να μην το παρακάνεις. Το ακόμα καλύτερο όμως είναι πρώτα να ακούσεις τον άλλο, να του κάνεις ερωτήσεις και να προσφερθείς να τον βοηθήσεις σε κάτι.

2# Γλώσσα του σώματος. Να είσαι στραμμένος προς τον άλλο, για να δείχνεις και με τη στάση του σώματος σου ότι είσαι συγκεντρωμένος σε αυτά που λέει. Επίσης, ανάλογα με το επίπεδο χαλαρότητας του άλλου, μπορείς προσαρμοστείς και εσύ.

3# Να είσαι θετικός. Κανείς δεν θέλει να συναναστρέφεται με αρνητικούς- τοξικούς ανθρώπους. Και αν βγάλεις μια τέτοια εικόνα στην αρχή μιας γνωριμίας, μάλλον το έχεις χάσει το παιχνίδι. Δείξε ότι είσαι θετικός και αισιόδοξος.

4# Πες το «ποιος είσαι» με μια πρόταση. Είναι καλό να έχεις έτοιμη μια πρόταση, μέσα από την οποίο να περιγράφεις το ποιος είσαι και με τι ασχολείσαι. Θα βοηθήσει τον άλλο να σε θυμάται και μετά το τέλος της πρώτης συνάντησης.

5# Χιούμορ. Επίσης είναι κάτι που μπορεί να δημιουργήσει ένα πιο χαλαρό κλίμα, να σπάσει τον πάγο και να σε κάνει συμπαθή. Πρόσεχε όμως μην το παρακάνεις. Είπαμε, είναι η πρώτη συνάντηση και δεν γνωρίζεις τα όρια του άλλου.

Bonus Tip: Αντιμετώπισε κάθε νέα γνωριμία που κάνεις, σαν να είναι το πιο σημαντικό πράγμα που έχεις κάνει ποτέ. Διότι, ειλικρινά, ποτέ δεν ξέρεις πότε θα είναι πραγματικά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − 5 =