αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως κάποιοι άνθρωποι καταφέρνουν να παραμένουν ήρεμοι σε κάθε κατάσταση- Δες 5 κανόνες που εφαρμόζουν

Πως κάποιοι άνθρωποι καταφέρνουν να παραμένουν ήρεμοι σε κάθε κατάσταση- Δες 5 κανόνες που εφαρμόζουν

Η ζωή είναι σαν μια μεγάλη περιπέτεια, σωστά; Τρέχει, σαν ένα τρενάκι του λούνα παρκ που μας ανεβάζει ψηλά και μετά να μας ρίχνει πολύ κάτω.

Φανταστείτε το εξής: Βρίσκεστε σε μια δύσκολη κατάσταση. Το αφεντικό σας λέει πράγματα για τη δουλειά σας, συμβαίνει μια διαμάχη με κάποιον που σας ενδιαφέρει ή δεν εργάζεστε και έχει περάσει καιρός.

Όλοι περνάμε στιγμές που μας κάνουν να νιώθουμε λίγο τρελοί. Η καθημερινότητα μπορεί να είναι πραγματικά μπερδεμένη.

Και ακριβώς εκεί βοηθά το να παραμένεις ήρεμος, με καθαρό μυαλό. Μερικοί άνθρωποι μοιάζουν να παραμένουν ήρεμοι σε κάθε κατάσταση. Πως το καταφέρνουν; Εδώ είναι 5 κανόνες που εφαρμόζουν και μπορείς να αντιγράψεις.

1) Αναπνεύστε, αναπνεύστε και αναπνεύστε

Όταν είστε σε ένταση, η αναπνοή σας είναι κοφτή και γρήγορη.

Ας εξασκήσουμε την άσκηση «πάρε μια βαθιά ανάσα».

Εισπνεύστε σταδιακά από τα ρουθούνια σας, αφήνοντας το στήθος και το κάτω μέρος της κοιλιάς σας να διαστέλλονται καθώς γεμίζουν οι πνεύμονές σας. Αφήστε το στομάχι σας να επεκταθεί πλήρως.

Εκπνεύστε αργά από το στόμα ή, αν προτιμάτε, από τη μύτη σας. Συνεχίστε να το κάνετε αυτό για 2-3 λεπτά, μετά αφιερώστε 1-2 λεπτά για να ξεκουραστείτε και συνεχίστε να το κάνετε μέχρι να φτάσετε στους 5 γύρους.

Αυτή η άσκηση θα ενεργοποιήσει την απόκριση χαλάρωσης του σώματος, μειώνοντας το άγχος και προάγοντας την ευεξία.

2) Μιλήστε θετικά… στο μυαλό σας

Μπορεί να πας σε μια συνέντευξη για δουλειά και να είσαι πολύ νευρικός.

Η θετική ομιλία στον εαυτό σου, είναι η μέθοδος για να ξεπεράσω την κατάσταση.

«Είμαι καλά προετοιμασμένος και έτοιμος να δείξω τις ικανότητές μου. Με αυτοπεποίθηση και ηρεμία, θα πάρω αυτή τη δουλειά!».

Επανέλαβε το αυτό μέσα στο μυαλό σου.

Αντικαθιστά την αυτοαμφισβήτηση και τα νεύρα με επιβεβαιώσεις, καλλιεργώντας μια νοοτροπία που ενθαρρύνει την ανθεκτικότητα και την προσαρμοστικότητα.

Επομένως, δοκιμάστε να μιλήσετε θετικά για τον εαυτό σας.

3) Πρέπει να προσαρμοστείς σε νέα πράγματα

Η ζωή είναι σαν ένα τρενάκι – γεμάτη σκαμπανεβάσματα. Και πρέπει να προσαρμοστείς. Οι ήρεμοι άνθρωποι το καταλαβαίνουν αυτό.

Είναι σαν τους σέρφερ που καβαλούν τα κύματα, γνωρίζοντας ότι η αλλαγή είναι μέρος του παιχνιδιού.

Δεν γκρινιάζουν όταν προκύπτουν δυσκολίες. Λένε, «Εντάξει, ας το κάνουμε αυτό».

Βλέπουν την αλλαγή ως μια ευκαιρία να αναπτυχθούν.

Έτσι, αν η ζωή μοιάζει με ανώμαλο τρενάκι αυτή τη στιγμή, θυμηθείτε, δεν είστε μόνοι. Όλοι έχουμε βρεθεί εκεί. Αγκαλιάστε τις ανατροπές, απολαύστε… με τις στροφές και σύντομα θα οδηγείτε αυτό το τρενάκι σαν επαγγελματίας.

4) Μιλήστε με φίλους και οικογένεια

Το δίκτυο πάντα βοηθάει. Επίσης, σημειώστε ότι το να μοιράζεστε τις ανησυχίες σας, είναι ένας τρόπος για να μετριαστεί ο θυμός και να βρείτε λύσεις αντί απλά να φορτώνετε το μυαλό σας.

Το να μοιράζεσαι ένα πρόβλημα με τρόπο που εκτονώνει τον θυμό βέβαια μπορεί να βλάψει τον ακροατή- μερικές φορές να νιώθει σαν «συναισθηματική χωματερή». Θέλει προσοχή.

Επιπλέον, η επιλογή του λάθος ατόμου για να εμπιστευτείς, όπως κάποιος που δεν μπορεί να κρατήσει ένα μυστικό ή σε αντιπαθεί κρυφά, μπορεί να οδηγήσει σε μια άλλη αγχωτική κατάσταση.Μοιραστείτε πληροφορίες λοιπόν, αλλά με διακριτικότητα και σεβασμό, και θα δείτε πόσο πιο ήρεμοι νιώθετε στο τέλος.

5) Μειώστε το multitasking

Ολοι είμαστε σε μια συνεχή προσπάθεια να κάνουμε πάρα πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Αποδεικνύεται ότι το να κάνουμε πολλά πράγματα ταυτόχρονα δεν μας κάνει αποτελεσματικούς.

Φαντάσου αυτό: Έχετε προσπαθήσει ποτέ να πιάσετε ένα σωρό φυσαλίδες ταυτόχρονα; Είναι αρκετά δύσκολο, σωστά; Έτσι ακριβώς, όταν προσπαθούμε να σκεφτούμε πάρα πολλά πράγματα ταυτόχρονα οι σκέψεις μας μπλέκονται.

Μεταπηδάμε από τη μια ιδέα στην άλλη χωρίς να σκεφτόμαστε πραγματικά καμία από αυτές σε βάθος. Είναι σημαντικό να αφιερώσουμε μια στιγμή στη μέση της πολυάσχολης ζωής μας για να καταλάβουμε τι έχει σημασία και τι μπορούμε να αφήσουμε.

Είναι λίγο σαν να καθαρίζουμε ένα ακατάστατο δωμάτιο – πρέπει να αποφασίσουμε τι θα κρατήσουμε και τι θα πετάξουμε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven + 15 =