αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως θα καταλάβεις ότι έχεις πολλούς τοξικούς ανθρώπους στον κύκλο σου- Εδώ είναι 5+1 απλά σημάδια

Πως θα καταλάβεις ότι έχεις πολλούς τοξικούς ανθρώπους στον κύκλο σου- Εδώ είναι 5+1 απλά σημάδια

Οι άνθρωποι με τους οποίους περιτριγυρίζετε τον εαυτό σας έχουν τεράστια επίδραση στη ζωή σας. Όπως λέει και μια σοφή φράση: Είμαστε ο μέσος όρος των 5 ανθρώπων με τους οποίους κάνουμε περισσότερη παρέα.

Αν κάνεις παρέα με αρνητικούς ανθρώπους, είναι πιθανό να σε τραβήξουν και εσένα σε αυτό τον… βάλτο αρνητικότητας. Από την άλλη, αν κάνεις παρέα με θετικά και δημιουργικά άτομα που είναι έτοιμα να σε υποστηρίξουν, θα δεις θετικές αλλαγές. Και φυσικά θα κάνεις και εσύ το ίδιο προς αυτους.

Αλλά πώς μπορείτε να καταλάβετε ότι η ζωή σας κατακλύζεται από τοξικούς φίλους, αρνητικότητα και άλλες ανεπιθύμητες επιρροές; Εδώ είναι μερικά απλά σημάδια που πρέπει να σε προβληματίσουν.

Ασχολείσαι υπερβολικά μαζί τους

Οι αρνητικοί άνθρωποι μπορούν να πάρουν πολύ χρόνο από τον χρόνο και την ενέργεια σου. Αν είστε περιτριγυρισμένοι από τέτοιους, μπορεί σιγά- σιγά να σας πιάσει εμμονή μαζί τους. Αυτό δίνει σε αυτά τα άτομα τόση δύναμη πάνω σας. Δεν μπορείς να καταλάβεις αν σου συμβαίνει αυτό; Εδώ είναι μερικά σημάδια:

· Τους σκέφτεστε συχνά
· Μιλάτε για αυτούς συχνά
· Παραπονιέστε για αυτούς συχνά

Άγχος

Η αρνητικότητα μπορεί να αυξήσει σημαντικά τα επίπεδα του άγχους σας, με αποτέλεσμα να αισθάνεστε πολύ συχνά ανήσυχοι ή νευρικοί. Μπορεί ακόμη και να αναπτύξετε άλλα συμπτώματα άγχους ή πανικού, εάν αυτό συνεχιστεί. Και φυσικά η διάθεση σου πέφτει συνεχώς.

Εστιάζεις στα αρνητικά

Φαίνεστε ιδιαίτερα εμμονικοί με τις αρνητικές σκέψεις; Αυτό συμβαίνει επειδή έχετε εσωτερικεύσει τις απόψεις και τις αξίες αυτών των όχι πολύ χαρούμενων ανθρώπων με τους οποίους συναναστρέφεστε. Αυτό μπορεί να εκδηλωθεί με τους εξής τρόπους:

-Ή, υποβαθμίζετε τα επιτεύγματά σας
-Έχετε την τάση να βλέπετε όλα όσα μπορεί να πάνε στραβά
-Εάν κάνετε ένα λάθος, μπορεί να σας πάρει χρόνια για να επαναφέρετε το μυαλό σας σε καλό δρόμο
-Δεν είστε πλέον σε θέση να λύσετε προβλήματα
-Είσαι εξαιρετικά σκληρός με τον εαυτό σου
-Δεν αποδέχεσαι τις φιλοφρονήσεις

Γίνεσαι λιγότερο συμπαθής

Οι άνθρωποι γύρω σας πιθανότατα θα το παρατηρήσουν πρώτοι όταν αρχίσετε να επηρεάζεστε από όλους τους αρνητικούς ανθρώπους που έχετε στη ζωή σας. Μπορεί να σας βρίσκουν λιγότερο συμπαθή. Ξαφνικά, κανείς δεν θέλει να κάνει παρέα μαζί σας ή οι άνθρωποι δεν ανταποκρίνονται τόσο πολύ στα μηνύματα σας.

Οι τρέχουσες σχέσεις σας μπορεί επίσης να έχουν ήδη πληγεί. Ίσως οι εδραιωμένες φιλίες σας είναι γεμάτες συγκρούσεις. Εσείς και ο/η σύντροφός σας τσακώνεστε πιο συχνά. Το αφεντικό σας δεν φαίνεται να είναι τόσο εντυπωσιασμένο με τη δουλειά σας. Όλα δείχνουν να καταρρέουν.

Όταν συμβεί αυτό, μπορεί να γίνετε ακόμα πιο αρνητικοί λόγω της σύγχυσης, του πόνου και του θυμού σας. Το σημαντικό βήμα εδώ είναι να το ανατρέψετε το σκηνικό και να επικεντρωθείτε στα θετικά στοιχεία. Και φυσικά να κρατήσετε αποστάσεις από τους αρνητικούς τύπους.

Δεν βαδίζεις προς τους στόχους σου

Οι αρνητικοί άνθρωποι συχνά δυσκολεύονται να επιτύχουν τους στόχους τους. Η προσωπική τους ανάπτυξη είναι στάσιμη. Αυτή η αρνητικότητα μπορεί να σας παρασύρει προς τα κάτω, αναγκάζοντάς σας να αποτυγχάνετε ξανά και ξανά.

Η αρνητικότητα μειώνει επίσης την ποσότητα ενέργειας που έχετε, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεστε να πετύχετε στόχους επειδή δεν έχετε την ενέργεια που πρέπει να αφιερώσετε στις εργασίες σας.

Αντιδράτε καλύτερα… στα κακά νέα παρά στα καλά νέα

Σε κανέναν δεν αρέσουν τα άσχημα νέα, σωστά; Αλλά βρίσκεις τον εαυτό σου να τα απολαμβάνει. Όταν ακούτε άσχημα νέα ή κουτσομπολιά, αισθάνεστε πρόθυμοι να μάθετε τι συνέβη. Είναι σαν να ευδοκιμείτε μέσα στο δράμα, ακόμα κι αν σας αφορά.

Τώρα όμως νιώθεις άγχος όταν ακούς καλά νέα. Νιώθετε ότι ψάχνετε πάντα για κάτι αρνητικό στην ιστορία και δυσκολεύεστε να δώσετε στα θετικά νέα τη σημασία που πρέπει.

Έχεις παρόμοια οπτική και για τις ζωές των άλλων. Όταν λαμβάνουν καλά νέα, εσείς θα μιλήσετε για την… δυσκολία που συνοδεύει. Για παράδειγμα, μπορείτε να πείτε σε κάποιον που μόλις πήρε προαγωγή ότι τώρα θα έχει περισσότερες ώρες εργασίας. Η αρνητικότητα σε έχει επηρεάσει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αυτές τις 3 μικρές φράσεις θα δείχνεις ότι έχεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στη δουλειά. Τις χρησιμοποιούν οι μεγάλοι leaders

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen + six =