αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Πως θα καταλάβεις αν κάποιος σε συμπαθεί»: 6 ψυχολογικά τρικ που θα σου φανούν χρήσιμα σε διάφορες καταστάσεις

«Πως θα καταλάβεις αν κάποιος σε συμπαθεί»: 6 ψυχολογικά τρικ που θα σου φανούν χρήσιμα σε διάφορες καταστάσεις

Όλοι ερχόμαστε σε επαφή με άλλους ανθρώπους. Στο επαγγελματικό πεδίο ή στην προσωπική μας ζωή. Οι κοινωνικές καταστάσεις είναι πολύ σημαντικές στη ζωή μας και υπάρχουν ψυχολογικά κόλπα που μπορούν να εφαρμοστούν σε αυτές.

Εδώ είναι 6 έξυπνα ψυχολογικά κόλπα που θα κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη όταν βρίσκεστε σε κοινωνικές καταστάσεις:

1. Πως θα καταλάβεις αν κάποιος σε συμπαθεί

Για να μάθετε αν κάποιος σας συμπαθεί, απλώς επιλέξτε μια λέξη καθώς μιλάει. Κάθε φορά που λέει αυτή τη λέξη, χαμογελάστε και γνέψτε καταφατικά. Εάν το άτομο σας συμπαθεί, θα αρχίσει ασυναίσθητα να χρησιμοποιεί αυτή τη λέξη πολύ περισσότερο κάθε φορά που σας μιλάει.

2. Πως να προσποιηθείς ότι… ακούς αυτά που λέει ο άλλος

Εάν δεν έχετε δώσει πραγματικά προσοχή σε κάποιον που σας μιλάει, τότε απλώς παραφράστε κάτι που είπε στο τέλος της τοποθέτησης του και συμφωνήστε. Θα φαίνεστε σαν να ακούγατε όλη την ώρα. Απλά μην το κάνετε πολύ συχνά, μπορεί να σας πιάσουν!

3. Κάνε μια εξαιρετική πρώτη εντύπωση

Όταν συναντάτε κάποιον για πρώτη φορά, βεβαιωθείτε ότι τα χέρια σας είναι ζεστά, αλλά όχι ιδρωμένα. Τα ζεστά χέρια δημιουργούν μια φιλική εντύπωση, ενώ τα κρύα χέρια είναι ‘δυσάρεστα’ και μπορούν να κάνουν κακή εντύπωση.

4. Πως να νιώσεις άνετα σε μια νέα παρέα

Είναι φυσικό να είσαι νευρικός γύρω από νέα και άγνωστα πρόσωπα. Αν πούμε στον εαυτό μας να υποθέσει ότι έχουμε γνωρίσει αυτούς τους ανθρώπους στο παρελθόν ή ότι νιώθουμε άνετα στην κατάσταση, τότε δείχνουμε πολύ πιο ήρεμοι, άνετοι και ελέγχουμε την κατάσταση γύρω μας.

5. Κοιτάξτε τα πόδια των ανθρώπων καθώς πλησιάζετε

Αυτό είναι ένα παράξενο αλλά σημαντικό. Εάν οι άνθρωποι βρίσκονται σε μια σημαντική συζήτηση, τότε θα γυρίσουν τον κορμό τους καθώς τους πλησιάζετε, αλλά όχι τα πόδια τους. Αν γυρίσουν τα πόδια τους, τότε είστε ευπρόσδεκτοι στη συζήτηση. Λάβετε αυτό υπόψη σας, όταν εισέρχεστε σε μια συνομιλία, ώστε να μην φαίνεστε αγενής.

6. Μάθετε ποιος συμπαθεί ποιον

Όταν οι άνθρωποι σε μία ομάδα γελάνε ταυτόχρονα, οι άνθρωποι κοιτάζουν συνήθως το άτομο με το οποίο αισθάνονται πιο άνετα για να δουν αν γελάει. Αυτό μπορεί να είναι ένδειξη ορισμένων συναισθημάτων προς κάποιον άλλον ή να σου δείξει ποιος είναι πιο κοντά σε ποιον.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six + 7 =