αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠως θα αποφύγεις τις τραπεζικές προμήθειες- Το κάνουν 2 εκατ. Έλληνες καταναλωτές κάθε ημέρα

Πως θα αποφύγεις τις τραπεζικές προμήθειες- Το κάνουν 2 εκατ. Έλληνες καταναλωτές κάθε ημέρα

Σχεδόν 2 εκατ. έλληνες καταναλωτές παρακάμπτουν τις τραπεζικές προμήθειες στις καθημερινές συναλλαγές τους, χρησιμοποιώντας την υπηρεσία IRIS Payments της ΔΙΑΣ (Διατραπεζικά Συστήματα), δηλαδή της εταιρείας στην οποία συμμετέχουν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες, η Παγκρήτια Τράπεζα και η Τράπεζα της Ελλάδος.

Όπως εξηγεί ο Οικονομικός Ταχυδρόμος, για τις μηδενικές χρεώσεις για συναλλαγές μέχρι 500 ευρώ τη φορά, αρκεί ο καταναλωτής ή ο πελάτης της τράπεζας να επιλέγει ως μέσο πληρωμής την υπηρεσία IRIS στις πληρωμές του, είτε πρόκειται για αγορές από ηλεκτρονικά καταστήματα, είτε αποστολή χρημάτων σε άλλο πρόσωπο ή προμηθευτή είτε πληρωμή λογαριασμών. Εναλλακτικά μπορεί να επιλέγει το IRIS μέσα από το Internet ή Mobile Banking. Μάλιστα, μέσα από την εφαρμογή του κινητού, μπορεί κάποιος να στέλνει χρήματα σε έναν άλλον, γνωρίζοντας μόνο τον αριθμό του τηλεφώνου, αρκεί να είναι και οι δύο εγγεγραμμένοι στην υπηρεσία. Έτσι, μια παρέα φίλων μπορεί να μοιράζεται τα έξοδα από τη διασκέδαση σαν να στέλνουν δωρεάν μηνύματα ο ένας στον άλλον.

Μιλώντας στα «ΝΕΑ» η διευθύνουσα σύμβουλος της ΔΙΑΣ ΑΕ Σταυρούλα Καμπουρίδου αναφέρθηκε στην πορεία εξέλιξης των μεγεθών της υπηρεσίας και των τριών υπο-προϊόντων της.

Πρόκειται για τις υπηρεσίες:

  • IRIS Person to Person για τη μεταφορά χρημάτων μεταξύ φίλων σε πραγματικό χρόνο.
  • IRIS Person to Business για την πληρωμή ελεύθερων επαγγελματιών και μικρών επιχειρήσεων χωρίς καθυστέρηση
  • IRIS ecommerce που αφορά στην πληρωμή επιχειρήσεων eShop.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three + six =