αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠωλήσεις μεταχειρισμένων: Πως αυτή η 23χρονη βγάζει 10.300 δολάρια τον μήνα. Ξεκίνησε επειδή… βαριόταν

Πωλήσεις μεταχειρισμένων: Πως αυτή η 23χρονη βγάζει 10.300 δολάρια τον μήνα. Ξεκίνησε επειδή… βαριόταν

Η Sophie Riegel μετέτρεψε την πλήξη της σε… 6ψηφιο ετήσιο εισόδημα. Η Riegel ήταν πρωτοετής στο Πανεπιστήμιο Duke το 2020, όταν ο Covid-19 μετέτρεψε το πρώτο της έτος στο κολέγιο σε μια… remote εμπειρία. Είχε «βαρεθεί τόσο πολύ» στο σπίτι και άρχισε να ψάχνει στην παιδική της κρεβατοκάμαρα για αχρησιμοποίητα ρούχα και άλλα αντικείμενα που θα μπορούσε να πουλήσει στο διαδίκτυο για να «βγάλει κάποια επιπλέον χρήματα», λέει στο CNBC.

Βρήκε μερικά αντικείμενα και κέρδισε περίπου 200 δολάρια πουλώντας τα. «Συνήθως πουλούσα, για παράδειγμα, ένα αντικείμενο την εβδομάδα για τους πρώτους δύο μήνες που ξεκίνησα να πουλάω τα δικά μου πράγματα», λέει η 23χρονη.

Περιπλανήθηκε σε καταστήματα λιανικής πώλησης στην περιοχή της. Μέσα σε λίγες εβδομάδες, έβγαζε περίπου 50 δολάρια την ημέρα πουλώντας φθηνά ρούχα- κυρίως αγόραζε μπλουζάκια για 1 δολάριο το ένα και τα πουλούσε μέχρι και 10 δολάρια.

Πέρυσι, η Riegel αποφοίτησε από το Duke με πτυχίο στην ψυχολογία και η παράλληλη δραστηριότητα της απέφερε σχεδόν 123.800 $ σε πωλήσεις – περισσότερα από 10.300 $ το μήνα. Έκανε πωλήσεις χρησιμοποιώντας online marketplaces όπως το eBay, η Mercari και η Poshmark, σύμφωνα με έγγραφα που εξετάστηκαν από το CNBC.

Η Riegel έχει βγάλει περισσότερα από 192.000 δολάρια σε συνολικά καθαρά κέρδη από τότε που ξεκίνησε το εγχείρημά της, αφού υπολόγισε τις προμήθειες της πλατφόρμας και το κόστος των αγαθών. Ο συνολικός αριθμός είναι ελαφρώς υψηλότερος, λέει, λόγω των προσωπικών πωλήσεων και άλλων εσόδων για τα οποία δεν έχει παραστατικά.

Τώρα, η Riegel πουλά περίπου 10 προϊόντα την ημέρα, με μέσο όρο εσόδων μεταξύ 400 και 500 $ ημερησίως. Ξοδεύει έως και 25 ώρες την εβδομάδα δουλεύοντας για αυτό, λέει — ενώ παράλληλα δουλεύει ως επαγγελματίας αρθρογράφος, ομιλήτρια και coach ψυχικής υγείας.

«Ασχολούμαι με την παράλληλη δραστηριότητα μου εδώ και περίπου τρεισήμισι χρόνια τώρα και δεν θα έκανα τίποτα άλλο», λέει ο Riegel. «Το αγαπώ τόσο πολύ. Με κάνει τόσο χαρούμενη».

Τα αποτελέσματα δεν είναι τυχαία. Στην αρχή, η Riegel διεξήγαγε πολλή έρευνα. «Ακολούθησα άπειρους μεταπωλητές [στο YouTube]», λέει. «Πέρασα ώρες και ώρες μαθαίνοντας brands, μαθαίνοντας πώς να χρησιμοποιώ όλες τις πλατφόρμες. Και τον πρώτο μου χρόνο, είχα 70.000 $ περίπου σε πωλήσεις».

Ο Riegel μελέτησε τα best sellers σε πολλές αγορές για να μάθει ποια συγκεκριμένα είδη και brands πιθανότατα θα πωλούνταν γρήγορα ή θα είχαν υψηλή τιμή — όπως τα κολάν Lululemon ή τα αθλητικά παπούτσια Hoka.

Η Riegel ξοδεύει μεγάλο μέρος του χρόνου της ερευνώντας ρούχα, φωτογραφίζοντας αντικείμενα, κάνει edit στις φωτογραφίες, και καταχωρεί τα αντικείμενα στο Διαδίκτυο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τώρα μπορείς να πουλήσεις στα Zara τα ρούχα που δεν φοράς. Και να βγάλεις χρήματα

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − fifteen =