αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι άνθρωποι που δεν τα παρατούν ποτέ, συνήθως εφαρμόζουν αυτούς τους 6 κανόνες

Οι άνθρωποι που δεν τα παρατούν ποτέ, συνήθως εφαρμόζουν αυτούς τους 6 κανόνες

Η ζωή δεν είναι πάντα εύκολη. Πάντα υπάρχουν δυσκολίες και… καταιγίδες.

Αλλά αντί να κρύβονται και να περιμένουν να περάσουν οι κακές στιγμές, μερικοί άνθρωποι συνεχίζουν να προχωρούν προς τους μεγάλους στόχους τους. Δεν υποχωρούν, τα παρατάνε, δεν εφησυχάζουν.

Ποιο είναι το μυστικό τους; Οι άνθρωποι που δεν τα παρατάνε ποτέ στη ζωή και συνεχίζουν να προχωρούν, συνήθως εμφανίζουν αυτές τις 6 τακτικές.

Μπορείς να τους «αντιγράψεις».

1. Μαθαίνουν από την αποτυχία

Ένα από τα πρώτα χαρακτηριστικά των ανθρώπων που δεν τα παρατάνε ποτέ είναι ότι μαθαίνουν από τις αποτυχίες τους. Δεν φοβούνται να κάνουν λάθη, γιατί το βλέπουν ως ευκαιρία για να μάθουν.

Άλλωστε, η αποτυχία είναι συχνά ένα σκαλοπάτι προς την επιτυχία.

Ακόμη και οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι στην ιστορία έχουν αποτύχει πολλές φορές πριν αφήσουν το στίγμα τους. Για παράδειγμα, ο Thomas Edison απέτυχε 10.000 φορές πριν εφεύρει τον λαμπτήρα.

Και όπως είπε κάποτε ο Arnold Schwarzenegger: «Η δύναμη δεν έρχεται από τη νίκη. Οι δυσκολίες αναπτύσσουν τις δυνάμεις σας. Όταν περνάς δυσκολίες και αποφασίζεις να μην τα παρατήσεις, αυτό είναι δύναμη».

2. Είναι επίμονοι

«Ποτέ μην χάνεις την ελπίδα. Οι καταιγίδες κάνουν τους ανθρώπους πιο δυνατούς και δεν διαρκούν ποτέ για πάντα». – Roy T. Bennett

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν φτάνουν κοντά στην επίτευξη των στόχων τους επειδή δεν έχουν επιμονή. Τα παρατάνε τη στιγμή που αντιμετωπίζουν τις πρώτες δυσκολίες.

Αν θέλεις να μην τα παρατάς ποτέ, χρειάζεσαι ψυχική δύναμη και την ικανότητα να προχωράς μπροστά, ακόμα και όταν όλοι γύρω σου σου λένε να μην το κάνεις.

Με αυτόν τον τρόπο, τα εμπόδια γίνονται σκαλοπάτι αντί να σας εμποδίζουν να επιτύχετε τους στόχους σας.

3. Θέτουν μικρούς και διαχειρίσιμους στόχους

Αν θέλετε να μην τα παρατάτε ποτέ και να είστε επιτυχημένοι στη ζωή, ο στόχος σας πρέπει να είναι διαχειρίσιμος.

Για παράδειγμα, εάν θέλετε να μάθετε μια νέα γλώσσα, βάλτε ως στόχο να μαθαίνετε 10 νέες λέξεις την ημέρα.

Είναι ένας διαχειρίσιμος στόχος και αν επιμείνετε σε λίγο περισσότερο από τρεις μήνες θα γνωρίζετε πολλές λέξεις σε αυτήν τη γλώσσα.

Αυτό κάνουν οι άνθρωποι που δεν τα παρατάνε ποτέ. Πετυχαίνουν με συνέπεια μικρούς και διαχειρίσιμους στόχους.

Αυτό όχι μόνο τους δίνει κίνητρα με την επίτευξη μικρών στόχων κάθε μέρα, αλλά είναι σε θέση να επιτύχουν τελικά κάτι που είναι πραγματικά ξεχωριστό. Το θέμα είναι να είσαι συνεπής και να βελτιώνεσαι σιγά- σιγά. Θυμήσου και το άρθρο: Τη νέα σεζόν βάλε S.M.A.R.T. στόχους για να φτάσεις στην επιτυχία. Και δες τι ακριβώς είναι αυτό.

4. Δράση

Οι άνθρωποι που δεν τα παρατάνε ποτέ, δουν. Δεν μένουν στη θεωρία. Εκτελούν το πλάνο τους και πετυχαίνουν τους στόχους τους βήμα-βήμα.

Εχουν μια ισχυρή πίστη στον εαυτό τους που τους βοηθά να προχωρήσουν ακόμα και όταν όλοι οι άλλοι γύρω τους λένε ότι είναι αδύνατο.

Και όταν πρόκειται να θέσουν μικρούς και διαχειρίσιμους στόχους, ξέρουν ότι πρέπει απλώς να αναλαμβάνουν δράση για να τους επιτύχουν κάθε μέρα και θα πλησιάζουν περισσότερο στους μακροπρόθεσμους στόχους τους.

Καλή η θεωρία, αλλά αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι να αναλάβετε πραγματικά δράση για να πετύχετε τους στόχους σας.

Πώς μπορείτε να πετύχετε τους στόχους σας εάν δεν κάνετε καμία ενέργεια;

5. Είναι αισιόδοξοι

Είναι η αισιοδοξία που σας βοηθά να πραγματοποιήσετε τους στόχους σας και το πιο σημαντικό: Να μην τα παρατάτε ποτέ.

Είναι η ελπίδα ότι υπάρχει κάτι καλύτερο εκεί έξω για εσάς που σας επιτρέπει να συνεχίσετε να προχωράτε όταν όλοι σας λένε να μην το κάνετε.

Με αισιοδοξία, θα έχετε πάντα την ενέργεια να συνεχίσετε και να μην τα παρατάτε ποτέ. Θυμήσου και το άρθρο: Πέντε ψυχολογικά τρικ που χρησιμοποιούν οι αισιόδοξοι άνθρωποι για να παραμένουν θετικοί. Ακόμα και στα δύσκολα.

6. Μένουν μακριά από τοξικούς ανθρώπους

«Είστε ο μέσος όρος των πέντε ανθρώπων με τους οποίους περνάτε τον περισσότερο χρόνο». – Jim Rohn

Μείνε μακριά από τοξικούς ανθρώπους. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που σας κρατούν πίσω, δεν σας κάνουν να νιώθετε καλά με τον εαυτό σας και σας αποθαρρύνουν συνεχώς.

Αν θέλετε να μην τα παρατήσετε ποτέ, τότε είναι σημαντικό να μείνετε μακριά από τέτοιου είδους ανθρώπους. Κάντε τις κατάλληλες επαφές και χτίστε ένα δίκτυο που σας υποστηρίζει και μπορεί να σας δώσει χρήσιμες συμβουλές.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 + thirteen =