αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠροσπαθεί κάποιος να σε χειραγωγήσει; Εδώ είναι 5 τρόποι για να μην παρασυρθείς από τα παιχνίδια του

Προσπαθεί κάποιος να σε χειραγωγήσει; Εδώ είναι 5 τρόποι για να μην παρασυρθείς από τα παιχνίδια του

Έχουμε γράψει αρκετά άρθρα για τους χειριστικούς ανθρώπους. Είναι πιθανό να έχεις ένα τέτοιο άτομο στη ζωή σου. Στην προσωπική ή την επαγγελματική σου ζωή.

Ένα πράγμα είναι βέβαιο: Οι χειριστικοί τύποι είναι εξαιρετικοί σε αυτό που κάνουν, δηλαδή στο να χειρίζονται τους άλλους για να εξυπηρετήσουν δικούς τους σκοπούς. Σε προηγούμενο άρθρο γράφαμε για τις 4 φράσεις που χρησιμοποιούν τα χειριστικά άτομα για να σε βγάλουν εκτός εαυτού.

Αλλά μην φοβάστε, γιατί υπάρχουν στρατηγικές για να δείξετε σε ένα χειριστικό άτομο ότι δεν θα παίξετε τα παιχνίδια του και ότι μπορείτε να ξεπεράσετε τις ανοησίες του.

Ας εμβαθύνουμε σε πρακτικές στρατηγικές που μπορούν να σας βοηθήσουν.

1) Περιορίστε την επαφή σας μαζί τους

Όταν έχεις να κάνεις με ένα χειριστικό άτομο, το πρώτο και πιο κρίσιμο βήμα είναι να περιορίσεις την επαφή σου μαζί του.

Όσο λιγότερο αλληλεπιδράτε μαζί τους, τόσο λιγότερο μπορούν να σας χειραγωγήσουν και να σας ελέγξουν. Αυτή η στρατηγική αφορά την προστασία της ψυχικής και συναισθηματικής σας ευεξίας. Είναι σαν να χτίζεις ένα φρούριο γύρω από την εσωτερική σου γαλήνη.

Ας πούμε ότι έχεις να κάνεις με έναν χειριστικό συνάδελφο, θα μπορούσες να ξεκινήσεις ελαχιστοποιώντας τις αλληλεπιδράσεις σου μαζί του. Διατηρήστε τις συνομιλίες σας αυστηρά σχετιζόμενες με την εργασία και απόφυγε τη συμμετοχή σε προσωπικές συζητήσεις.

2) Χρησιμοποιήστε διεκδικητική, άμεση γλώσσα όταν επικοινωνείτε

Τα χειριστικά άτομα ευδοκιμούν στην ασάφεια και εκμεταλλεύονται την αβεβαιότητα προς όφελός τους.

Για να απορρίψετε τα χειριστικά παιχνίδια τους, χρησιμοποιήστε διεκδικητική, άμεση γλώσσα όταν επικοινωνείτε μαζί τους.

Δηλώστε ξεκάθαρα τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τα όριά σας. Καθοδηγώντας τη συζήτηση με ευθύ τρόπο.

Κάνοντας το αυτό, μπορείτε να πάρετε τον έλεγχο της κατάστασης και να μην επιτρέψετε στις χειραγωγικές τακτικές αυτού του ατόμου να σας επηρεάσουν.

3) Αφιερώστε την ενέργειά σας στους στόχους σας

Οι χειριστικοί άνθρωποι μας αποσπούν συχνά την προσοχή από τους στόχους μας, κάνοντάς μας να χάνουμε τα μάτια μας αυτό που πραγματικά έχει σημασία.

Για να τους δείξετε ότι δεν θα παίξετε μπάλα… διοχετεύστε την ενέργειά σας στις φιλοδοξίες και τους στόχους σας.

Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι αφιερώνετε την ενέργεια και την εστίασή σας στην επαγγελματική σας ανάπτυξη και φιλοδοξίες. Και δεν σπαταλάτε τον χρόνο σας σε αυτούς τους τοξικούς ανθρώπους.

4) Καθιερώστε σταθερά προσωπικά όρια

Ο καθορισμός προσωπικών ορίων είναι η ασπίδα σας απέναντι στους χειριστικούς ανθρώπους. Κάντε τα όριά σας ξεκάθαρα και ακλόνητα, ώστε να καταλάβουν ότι οι τακτικές τους δεν θα λειτουργήσουν πάνω σας.

Σκεφτείτε το σαν τον αόρατο φράχτη σας, που τους εμποδίζει να καταπατήσουν τον συναισθηματικό σας χώρο.

Είτε πρόκειται για επεμβατικές προσωπικές ερωτήσεις είτε για υπονομευτικά σχόλια, καταστήστε ξεκάθαρο ότι τέτοιες ενέργειες δεν θα γίνουν ανεκτές.

5) Εξηγήστε τους ότι υπάρχουν συνέπειες για τη συμπεριφορά τους

Οι χειραγωγοί λειτουργούν συχνά σε έναν κόσμο ατιμωρησίας, πιστεύοντας ότι οι ενέργειές τους δεν έχουν κανένα αντίκτυπο.

Για να τους δείξετε το αντίθετο, είναι απαραίτητο να κοινοποιήσετε τις συνέπειες της συμπεριφοράς τους.

Ενημερώστε τους ότι οι χειρισμοί τους δεν θα περάσουν ανεξέλεγκτοι. Αυτό το κρίσιμο βήμα θα σας επιτρέψει να διασφαλίσετε ότι θα ελέγχετε καλύτερα την κατάσταση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία ψυχολόγος του Harvard εξηγεί: 5 φράσεις που χρησιμοποιεί κάποιος όταν προσπαθεί… να σε βγάλει τρελό

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 + fifteen =