αρχικηVIRALΠου έχουν τοποθετηθεί οι 12 νέες κάμερες της τροχαίας για τις λεωφορειολωρίδες- Κόβουν ήδη πρόστιμα

Που έχουν τοποθετηθεί οι 12 νέες κάμερες της τροχαίας για τις λεωφορειολωρίδες- Κόβουν ήδη πρόστιμα

Πολλοί οδηγοί… χρησιμοποιούν τις λεωφορειολωρίδες για να κινηθούν λίγο πιο γρήγορα και να φτάσουν στον προορισμό τους- κάτι που όμως προκαλεί μια σειρά από άλλα προβλήματα, με σημαντικότερο αυτό της διατάραξης των ωραρίων εξυπηρέτησης των μέσων μαζικής μεταφοράς. Με άλλα λόγια, καθυστερούν τα αστικά λεωφορεία και το τραμ, “αποσυντονίζοντας” τη συχνότητα των δρομολογίων.

Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα αυτό, η πολιτεία κινείται προς την κατεύθυνση της επιβολής του νόμου με τεχνικά μέσα, αυξάνοντας κατά 12 τις κάμερες που λειτουργούν στην Αθήνα, προκειμένου να είναι πιο αποτελεσματικός ο έλεγχος και η αποτροπή της χρήσης των λεωφορειολωρίδων από τους οδηγούς των Ι.Χ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Τροχαίας, οι κάμερες αυτές λειτουργούν καθημερινά, τις ώρες που οι συγκοινωνίες εξυπηρετούν το κοινό αλλά και το Σάββατο από τις 06:00 έως τις 16:00. Οι νέες κάμερες, έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία των Λεφ. Βασιλίσσης Σοφίας (5), Κηφισίας (1), Μεσογείων (3) και Αλεξάνδρας (3) και φωτογραφίζουν κυριολεκτικά τους παραβάτες.

Στη συνέχεια, μετά τη διασταύρωση των στοιχείων, η κλήση για την πληρωμή του προστίμου των 200 ευρώ, αποστέλλεται στη διεύθυνση του ιδιοκτήτη του οχήματος. Στη φωτογραφία, εμφανίζεται η ταχύτητα κίνησης, το σημείο που καταγράφτηκε η παράβαση, η ημερομηνία και η ώρα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × four =