αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠοιες χώρες προτιμούν οι Έλληνες για να εργαστούν στο εξωτερικό

Ποιες χώρες προτιμούν οι Έλληνες για να εργαστούν στο εξωτερικό

Πρόθυμοι δηλώνουν οι περισσότεροι Έλληνες να δουλέψουν στο εξωτερικό. Όπως δείχνει η έρευνα Workmonitor της Randstad για το γ’ τρίμηνο του 2019, που μελετά την επιλογή εργασίας στο εξωτερικό, σε ποσοστό 63% οι Έλληνες εργαζόμενοι θα σκέφτονταν να μεταναστεύσουν αν μπορούσαν με αυτήν την επιλογή να εξελίξουν την καριέρα τους και την ισορροπία μεταξύ της εργασιακής και της προσωπικής τους ζωής.

Πάνω από τους μισούς (52%) θα ήταν πρόθυμοι να μετακομίσουν για ένα σημαντικά υψηλότερο μισθό, ενώ οι τέσσερις στους δέκα (40%) δηλώνουν πρόθυμοι να μεταναστεύσουν προκειμένου να έχουν μια πιο ουσιαστική καριέρα. Από την άλλη πλευρά όμως, σε ποσοστό 59% δηλώνουν ότι θα προτιμούσαν να αλλάξουν καριέρα από το να μεταναστεύσουν.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σε πολλές χώρες του κόσμου η τάση μετανάστευσης με στόχο τις καλύτερες προοπτικές καριέρας αυξάνεται και η Ελλάδα δεν διεκδικεί τα πρωτεία.

Ποιες χώρες προτιμούν

Οι Έλληνες εργαζόμενοι δήλωσαν ότι αν έπρεπε να εργαστούν στο εξωτερικό, θα προτιμούσαν να εργαστούν κατά προτεραιότητα σε τρία κράτη: Ηνωμένο Βασίλειο (10,5%), Γερμανία (9,5%) και Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (8,7%).

Αναφορικά τώρα με την πολιτιστική ποικιλομορφία του εργασιακού περιβάλλοντος, το 79% των Ελλήνων εργαζομένων δηλώνει ότι του αρέσει να συνεργάζεται με άτομα από διαφορετικές κουλτούρες.

Σε ποσοστό 54% θεωρούν ότι είναι καλό ο εργοδότης τους να προσελκύει άτομα από το εξωτερικό για να καλύψει τις εργασιακές ανάγκες και κατά 63% οι Έλληνες εργαζόμενοι θεωρούν ότι είναι καλό ο εργοδότης τους να προσλαμβάνει ξένο προσωπικό μόνο εφόσον το εγχώριο εργατικό δυναμικό δεν μπορεί να προσφέρει τις απαιτούμενες δεξιότητες και γνώσεις.

Επίσης η συντριπτική πλειοψηφία (ποσοστό 74%) των Ελλήνων ερωτηθέντων απάντησαν ότι είναι πρόθυμοι να κάνουν ταξίδια για να διαχειριστούν την καριέρα τους στο εξωτερικό και αξίζει αυτή η επιλογή μια παραπάνω προσπάθεια, αν πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα εργασία.

Το 67% δήλωσε ότι θα προτιμούσε να εργάζεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια ή με το ποδήλατο, ενώ σχεδόν οι έξι στους δέκα (58%) είπαν ότι θα ήθελαν να μπορούν να ταξιδεύουν στο εξωτερικό στα πλαίσια της εργασίας τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve + eight =