αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠοιες είναι οι περιζήτητες περιοχές όπου αυξήθηκαν τα ενοίκια σπιτιών (ΒΙΝΤΕΟ)

Ποιες είναι οι περιζήτητες περιοχές όπου αυξήθηκαν τα ενοίκια σπιτιών (ΒΙΝΤΕΟ)

«Βλέπουμε από το 2017 μια αύξηση από 20% έως 30% των ενοικίων  στο κέντρο της Αθήνας», δήλωσε στο Open ο πρόεδρος δικτύου e-real estates, Θέμης Μπάκας, προσθέτοντας πως η «αναμένουμε περαιτέρω αύξηση από 3% έως 7%, ανάλογα με την περιοχή».

Μιλώντας στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος», αποκάλυψε παράλληλα πως αύξηση έχει παρατηρηθεί και στους δήμους της περιφέρειας η οποια αγγίζει το 10%-15%.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση γιατί βλέπουμε αυτές τις αυξήσεις, ο κ. Μπάκας δήλωσε ότι «μετά από δέκα χρόνια κρίσης όπου ο κόσμος δεν αγόραζε σπίτια και επέλεγε να μισθώσει ακίνητα, η κτηματαγορά δεν είχε διαθέσιμα ακίνητα προς μίσθωση».

«Ακόμα και σήμερα που συζητάμε, σκεφτείτε πως οι εκδόσεις των νέων στεγαστικών δανείων το 2021 βάσει πληροφοριών από τις τράπεζες θα αγγίξουν τα 800 εκατ. ευρώ, όταν τις παλιές καλές εποχές συζητάγαμε για 11 δισ. ευρώ», πρόσθεσε.

Στην εκπομπή παρατέθηκαν και αναλυτικά παραδείγματα για τις αυξήσεις των ενοικίων στο κέντρο της Αθήνας. Χαρακτηριστικά, όπως θα δείτε και εσείς στο παρακάτω βίντεο, ένα δυάρι στο Κουκάκι νοικιαζόταν το 2020 από 450 έως 650 ευρώ ενώ το 2021 από 500 έως 750 ευρώ. Αλλες περιοχές όπου τα ενοίκια εκτινάχθηκαν, είναι το Παγκράτι, ο Νέος Κόσμος, η Καλλιθέα και τα Εξάρχεια.  

«Το πρόβλημα της στέγασης είναι πολύ μεγάλο στην Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Μπάκας και πρόσθεσε πως «το 2016 είχε γίνει μια έρευνα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με την οποία το 84,6% των ιδιωτικών υπαλλήλων στη χώρα μας δαπανά πάνω από το 40% του εισοδήματός του για ενοίκιο, όταν ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι στο 28%. Αντίστοιχα ήταν και τα αποτελέσματα έρευνας του ΔΝΤ για το 2021».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + seven =