αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα απλά τρικ που εφαρμόζουν οι άνθρωποι που μαθαίνουν γρήγορα νέα πράγματα

Τέσσερα απλά τρικ που εφαρμόζουν οι άνθρωποι που μαθαίνουν γρήγορα νέα πράγματα

Το έχουμε ξανά πει: Οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες του κόσμου είναι σε μια φάση συνεχούς μάθησης. Δεν σταματούν ποτέ να μαθαίνουν νέα πράγματα και να εξελίσσονται, όσο ψηλά κι αν φτάσουν.

Οι περισσότεροι άνθρωποι όμως όταν πρέπει να μάθουν κάτι νέο, λένε ότι δεν έχουν χρόνο μέσα στην χαοτική καθημερινότητα τους. Αν και μπορεί να είναι καλή ιδέα να αφιερώσετε χρόνο για να κατανοήσετε πραγματικά ένα συγκεκριμένο πεδίο ή δεξιότητα, θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι ο χρόνος δεν είναι άπειρος.

Κάποιοι καταφέρνουν να παίρνουν γνώσεις γρήγορα. Να «ρουφούν» πληροφορίες και να τις κατανοούν. Δεν χρειάζεται να γεννηθείτε με κάποια ειδική νοητική ικανότητα για γρήγορη μάθηση. Όπως κάθε δεξιότητα, ο καθένας μπορεί να μάθει πώς να το κάνει.

Εδώ είναι 4 συνήθειες που έχουν οι άνθρωποι που μαθαίνουν γρήγορα νέα πράγματα. Και μπορείς να τις «αντιγράψεις».

1# Στοχεύουν στην πρόοδο, όχι στην τελειότητα. Το να είσαι τελειομανής έχει τα υπέρ και τα κατά του. Ενώ είναι καλό να προσπαθούμε να δουλέψουμε σε κορυφαίο επίπεδο, αυτό δεν είναι δυνατό χωρίς πρώτα να έχουμε εμπειρία. Για να αποκτήσετε εμπειρία, πρέπει να ξεκινήσετε. Ένα άτομο που έχει γράψει 10 μικρά μυθιστορήματα έχει μάθει πολύ περισσότερα από εκείνο που ξοδεύει χρόνια δημιουργώντας μόνο ένα. Μετά από ένα συγκεκριμένο σημείο, πρέπει να αφήσετε την θεωρία και να μπείτε στο γήπεδο. Οποιαδήποτε πρόοδος είναι καλή όταν ξεκινάτε να μαθαίνετε κάτι.

2# Εφαρμόζουν ό, τι έχουν μάθει. Μπορούμε να περάσουμε όλο το χρόνο μας συζητώντας για το τι ακριβώς είναι ένα ποδήλατο και πώς λειτουργεί. Αλλά τίποτα δεν πρόκειται να επιτευχθεί μέχρι να ανέβουμε στο ποδήλατο και να εφαρμόσουμε αυτό που μάθαμε. Οι «γρήγοροι μαθητές» μετατρέπουν πάντα τα μαθήματα σε δράση. Μπορεί μερικές φορές να είναι δύσκολο. Πάντα υπάρχει ο φόβος της αποτυχίας, αποθαρρύνοντας μας να πατήσουμε ακόμη και το πεντάλ του ποδηλάτου. Αλλά δεν υπάρχει πιο γρήγορος τρόπος για να μάθεις από το να οδηγάς το ποδήλατο και να πέφτεις κάτω.

3# Έχουν ένα λ΄όγο για να μάθουν κάτι νέο. Για τους περισσότερους μαθητές στο γυμνάσιο και το λύκειο, μπορεί να είναι δύσκολο να συγκεντρωθούν στα μαθήματά τους. Χάνεται η προσοχή τους, αφού αναρωτιούνται γιατί πρέπει να μελετήσουν τον κα΄θε μαθηματικό τύπο. Η μάθηση μπορεί να φαίνεται σαν χάσιμο χρόνου αν δεν γνωρίζουμε σε τι θα μας χρειαστεί. Αν ξέρεις τον λόγο για τον οποίο μαθαίνεις κάτι, θα το μάθεις τελικά πιο γρήγορα. Επίσης θα μπορείς να ξεχωρίσεις ποιες γνώσεις είναι χρήσιμες και ποιες όχι.

4# Απλοποιούν τις πληροφορίες. Όταν προσπαθούμε να μάθουμε μια νέα δεξιότητα, μπορεί να είναι δύσκολο να κατανοήσουμε πλήρως την ολότητά της. Η οδήγηση αυτοκινήτου για πρώτη φορά χωρίς κατανόηση του τρόπου με τον οποίο τα πόδια, τα μάτια και τα χέρια λειτουργούν μαζί, μπορεί να φτάσει τον οδηγό σε μια… χαοτική κατάσταση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι «γρήγοροι μαθητές» χρησιμοποιούν συνήθως τη μέθοδο εκμάθησης του κομματιάσματος. Ουσιαστικά, περιλαμβάνει τη διάσπαση μεγάλου όγκου πληροφοριών σε μικρότερα κομμάτια. Μπορεί να φαίνεται αντιπαραγωγικό να διασπάσουμε τις πληροφορίες σε μικρά, και επομένως περισσότερα, «μαθήματα». Αλλά διευκολύνει το μυαλό σας να κωδικοποιήσει τις πληροφορίες ενώ παράλληλα εξασφαλίζει αποτελέσματα υψηλής ποιότητας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 1 =