αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠεριζήτητη η ελληνική golden visa

Περιζήτητη η ελληνική golden visa

Η Πορτογαλία συνεχίζει να προσφέρει τις καλύτερες golden visa στον κόσμο, σύμφωνα με νέα έρευνα που τοποθετεί την Ελλάδα στη δεύτερη θέση, μαζί με την Αυστρία.

Η Πορτογαλία παρέχει προσιτή και υψηλή ποιότητα ζωής, καθώς και εύκολη πρόσβαση σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες καθώς και μια σαφή διαδρομή προς την ευρωπαϊκή ιθαγένεια, σύμφωνα με δείκτη της εταιρείας συμβούλων Henley & Partners, που εξέτασε παράγοντες όπως ο χρόνος μέχρι την υπηκοότητα, οι φόροι, το κόστος και η φήμη. Η Αυστρία και η Ελλάδα ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση στην κατάταξη.

Ενώ υπάρχει κριτική απέναντι στα προγράμματα αυτά, τα οποία επιτρέπουν σε ξένους επενδυτές να έχουν πρόσβαση σε μόνιμη διαμονή σε μια χώρα μέσω μιας αρχικής πληρωμής, οι golden visa συνέχισαν να ευδοκιμούν.

Οι ευρωπαϊκές χώρες κατατάσσονται ψηλά στον δείκτη, καθώς πολλές προσφέρουν σχετικά εύκολες διαδικασίες απόκτησης υπηκοότητας, επιτρέπουν στους επενδυτές να ταξιδεύουν χωρίς βίζα σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και να ιδρύουν μια επιχείρηση ή να ζουν στην ήπειρο με χαμηλό κόστος.

«Τα ευρωπαϊκά προγράμματα συνεχίζουν να κυριαρχούν στις κορυφαίες θέσεις των πιο περιζήτητων στον κόσμο», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Henley & Partners, Juerg Steffen. «Αυτά τα προγράμματα επιτρέπουν τη συμμετοχή σε ορισμένες από τις κορυφαίες οικονομίες του κόσμου και είναι ένας τρόπος για να μειωθεί η έκθεση στην αστάθεια της συγκεκριμένης χώρας».

Οι χρυσές βίζες δέχθηκαν πυρά γιατί κατηγορούνται ότι συνέβαλαν στην αύξηση των τιμών των ακινήτων σε πόλεις όπως η Λισαβόνα και η Αθήνα. Αυτό οδήγησε ορισμένες χώρες να περιορίσουν τη διαθεσιμότητά τους, συμπεριλαμβανομένης της Πορτογαλίας πέρυσι και της Ελλάδας όπου προωθείται αύξηση των ορίων σε ότι αφορά την επένδυση, ειδικά σε κορεσμένες περιοχές.

Υπολογίζεται ότι 128.000 άνθρωποι υψηλής καθαρής αξίας παγκοσμίως θα μετακομίσουν σε μια νέα χώρα το 2024, αριθμός ρεκόρ. Οι Αμερικανοί ήταν η κορυφαία εθνικότητα μεταξύ όσων έκαναν αίτηση για golden visa μέσω της Henley & Partners πέρυσι και φέτος, ανέφερε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five + 1 =