αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε tech δουλειές που σε πληρώνουν με 100.000+ δολάρια τον χρόνο. Και δουλεύεις από το σπίτι σου

Πέντε tech δουλειές που σε πληρώνουν με 100.000+ δολάρια τον χρόνο. Και δουλεύεις από το σπίτι σου

Συνολικά, οι αγγελίες θέσεων εργασίας στο LinkedIn που αναφέρουν είτε την τεχνητή νοημοσύνη είτε τη generative AI, υπερδιπλασιάστηκαν παγκοσμίως μεταξύ Ιουλίου 2021 και Ιουλίου 2023. Άλλες πλατφόρμες αναζήτησης εργασίας έχουν επίσης παρατηρήσει αύξηση σε ανοιχτές θέσεις τεχνητής νοημοσύνης.

«Στο Indeed, οι αναζητήσεις για θέσεις εργασίας τεχνητής νοημοσύνης αυξήθηκαν σχεδόν κατά 4.000% τον τελευταίο χρόνο και οι αγγελίες για αυτές τις θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 306% την ίδια περίοδο», λέει ο Trey Causey, head of responsible AI στην πλατφόρμα Indeed.

Κάποιοι ρόλοι όμως είναι πιο περιζήτητοι από άλλους. Ακολουθούν οι πέντε πιο περιζήτητες θέσεις εργασίας τεχνητής νοημοσύνης για τις οποίες προσλαμβάνουν εταιρείες αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με δεδομένα από το Indeed και το ZipRecruiter που κοινοποιήθηκαν αποκλειστικά στο CNBC.

  1. Data scientist
  2. Software engineer
  3. Data engineer
  4. Research scientist
  5. Product manager

Tο CNBC ανέλυσε δεδομένα από το ZipRecruiter για τις κορυφαίες θέσεις εργασίας τεχνητής νοημοσύνης που δημοσιεύτηκαν στην πλατφόρμα του μεταξύ Ιανουαρίου και Οκτωβρίου 2023 και δεδομένα από το Indeed για τις κορυφαίες θέσεις εργασίας AI στην πλατφόρμα του μεταξύ Απριλίου και Οκτωβρίου. Στη συνέχεια, προσδιόρισε τις πέντε ειδικότητες που εμφανίζονταν και στις δύο λίστες. Αυτές οι πέντε θέσεις εργασίας είναι από τις πιο περιζήτητες θέσεις τεχνητής νοημοσύνης για τις οποίες προσλαμβάνουν εταιρείες και στις δύο πλατφόρμες.

Στο ZipRecruiter, οι μέσοι μισθοί για αυτούς τους ρόλους υπερβαίνουν τα $100.000. Οι επιστήμονες δεδομένων έχουν τον χαμηλότερο μέσο μισθό, 127.128 δολάρια, ενώ οι product managers έχουν τον υψηλότερο μέσο μισθό, 153.698 δολάρια.

Επιπλέον, όλες αυτές οι δουλειές μπορούν να γίνουν από το σπίτι — και υπάρχουν χιλιάδες ανοιχτές remote ευκαιρίες για κάθε ρόλο αυτή τη στιγμή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Νανώ Παπαϊωάννου είναι μία copywriter που βγάζει χρήματα από το δωμάτιο του σπιτιού της

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − 17 =