αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε φράσεις που θα σε βοηθήσουν να έχεις το πάνω χέρι σε έναν καυγά

Πέντε φράσεις που θα σε βοηθήσουν να έχεις το πάνω χέρι σε έναν καυγά

Οι διαφωνίες είναι αναπόφευκτο κομμάτι της ζωής. Θα ήταν περίεργο να τα πηγαίναμε με όλους άψογα, χωρίς προβλήματα.

Ως ανθρώπινα όντα, δεν είμαστε προορισμένοι να σκεφτόμαστε ομοιόμορφα. Η ομορφιά της ζωής βρίσκεται στις ατομικές μας πολυπλοκότητες.

Αλλά ενώ θα διαφωνούμε ο ένας με τον άλλον σε κάποιες στιγμές, μπορούμε ακόμα να το κάνουμε με τάξη και χάρη.

Τώρα θα δούμε μερικές φράσεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να πάρετε το πάνω χέρι σε οποιοδήποτε καυγά, διατηρώντας παράλληλα ένα επίπεδο σεβασμού.


1) «Βοήθησε με λίγο να καταλάβω…»

Πολλοί άνθρωποι θα συζητήσουν και θα διαφωνήσουν χωρίς να ακούσουν πραγματικά ο ένας τον άλλο. Αυτό μπορεί να είναι απίστευτα απογοητευτικό, σαν να συζητάμε με έναν τοίχο.

Έτσι, όταν δείχνετε ότι είστε ανοιχτοί και δεκτικοί στην οπτική γωνία του άλλου ατόμου και αναζητάτε ενεργά τη σαφήνεια, αυτή είναι μια ευγενική κίνηση – και μια κίνηση που μπορεί να εκτονώσει τις εντάσεις.

Βάζει επίσης αποτελεσματικά την μπάλα στο γήπεδο τους, επιτρέποντάς τους να παρέχουν μία σαφέστερη αιτιολογία για τη στάση τους πριν προχωρήσουν.

2) «Ας βρούμε κοινό έδαφος»

Δείξτε προθυμία για να συνεργαστείτε και να φτάσετε σε κοινό έδαφος.

Όταν βρισκόμαστε στον πυρετό της μάχης, μερικές φορές βλέπουμε απλώς κόκκινο. Τότε χάνουμε την προοπτική. Φέρτε λοιπόν τα πράγματα πίσω στη Γη.

Πείτε ότι είστε στην ίδια ομάδα, με τους ίδιους στόχους, απλώς με διαφορετικές προσεγγίσεις.

Το «Ας βρούμε κοινό έδαφος» προωθεί πράγματα όπως η αμοιβαία κατανόηση και οι λύσεις, αντί να ανεβαίνει η ένταση.

3) «Νομίζω ότι στην πραγματικότητα λέμε παρόμοια πράγματα»

Μιλώντας για κοινό έδαφος, η εύρεση κοινών σημείων είναι πάντα μια καλή στρατηγική όταν θέλετε να ανακτήσετε τον έλεγχο μιας συζήτησης.

Έτσι, αντί να ακονίζετε τις διαφορές σας, το να μιλάτε για αυτά που έχετε κοινά θα προωθήσει την αίσθηση της συντροφικότητας, ειδικά όταν αυτό που λέτε είναι αλήθεια.

Αυτό θα τους μαλακώσει, ανοίγοντας το δρόμο για επίλυση.

4) «Μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να δούμε τη μεγαλύτερη εικόνα;»

Όπως ίσως έχετε παρατηρήσει, όταν μαλώνουμε, είτε στα social media είτε στην πραγματική ζωή, τείνουμε να παγιδευόμαστε στη θερμότητα της στιγμής.

Μερικές φορές, αξίζει να απομακρυνθείτε προσωρινά από την κατάσταση, ώστε να μπορέσετε να μαζέψετε τον εαυτό σας και να επιστρέψετε με πιο ξεκάθαρη λογική και σκέψεις – και μια μεγαλύτερη αίσθηση διπλωματίας.

Πηγαίνετε μια βόλτα και επιστρέψτε μια ώρα αργότερα. Το πιθανότερο είναι ότι οι… φλόγες θα έχουν εξασθενήσει μέχρι να επιστρέψετε.

Το λεκτικό ισοδύναμο με το να κάνεις μια βόλτα είναι να ρωτάς «Μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να δουμε τη μεγαλύτερη εικόνα;» Χρησιμοποιώντας αυτό, μετατοπίζετε την εστίαση στη μεγαλύτερη εικόνα αντί να παγιδεύεστε σε ασήμαντα πράγματα.

5) «Ας συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε σε αυτό και ας προχωρήσουμε»

Μερικές φορές (ή πολλές φορές), κανένα από τα μέρη δεν υποχωρεί από τις θέσεις του. Ναι, μπορεί να γίνει ενοχλητικό. Αλλά μερικές διαμάχες απλά δεν αξίζουν την ενέργειά σας.

Μπορείτε να μαλώνετε όλη τη νύχτα, αλλά από τη στιγμή που κάποιος έχει αποφασίσει τι θέλει, λίγα πράγματα μπορούν να ειπωθούν για να το αλλάζουν.

Έτσι, μόλις συμβιβαστείτε με αυτό, το να συμφωνήσετε ότι διαφωνείτε είναι ο δρόμος. Μπορείτε να προχωρήσετε παρακάτω, διατηρώντας τον διάλογο γόνιμο και παραγωγικό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × three =