αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε φράσεις για να απαντήσεις σε κάποιον που σε υποτιμά

Πέντε φράσεις για να απαντήσεις σε κάποιον που σε υποτιμά

Όλοι ερχόμαστε σε επαφή με άτομα που μας υποτιμούν- και το δείχνουν. Είτε στην επαγγελματική, είτε στην προσωπική μας ζωή. «Όταν κάποιος μιλάει υποτιμητικά για σένα, είναι σαν να πάει να σου στερήσει την αίσθηση της αυτονομίας», λέει η ψυχολόγος και ιδρύτρια του Momentum Psychology, Δρ. Ζαν Νιούμαν.

Και συμπληρώνει: «Όταν κάποιος μιλά υποτιμητικά για σένα, επικοινωνεί στην ουσία, το αίσθημα ανωτερότητας που νιώθει απέναντί σου». Αυτό είναι μέρος της δικής του αντίληψης ωστόσο, και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Έχει απλά την ανάγκη να σε βλέπει να διακατέχεσαι από αίσθημα κατωτερότητας μπροστά του.

Τι μπορείς να κάνεις όμως σε τέτοιες περιπτώσεις; Εδώ είναι 5 φράσεις που μπορείς να χρησιμοποιήσεις.

«Θέλω να αρχίσουμε ξανά τη συζήτηση αν έχεις διάθεση να επικοινωνήσεις σαν ενήλικας»

Με αυτή τη φράση, δείχνεις ότι δεν ανέχεσαι τις ανώριμες συμπεριφορές και το γεγονός ότι δεν σε σέβονται. Θα πιάσει αν ο άλλος έχει τη διάθεση πραγματικά να σε ακούσει.

«Είσαι φανερά ενοχλημένος. Είσαι σίγουρα οκ με σένα;»

Η παραπάνω φράση δείχνει τη δύναμη και την υπεροχή σου απέναντι στην κακεντρέχεια. Αν τη χρησιμοποιήσεις, θίγεις τη συναισθηματική κατάσταση εκείνου που σε υποτιμά και τον φέρνεις αντιμέτωπο με τον καθρέφτη.

«Θα ήθελα να σου ζητήσω να μη μου απευθύνεσαι έτσι. Θα προτιμούσα να…»

Το θέτεις με ήρεμο τόνο. Η απάντηση αυτή είναι αρκετά διπλωματική και άμεση. Ζητάς από τον άλλον, να σταματήσει να σου μιλάει χωρίς σεβασμό.

«Επίτρεψέ μου να σε διακόψω τώρα…»

Όταν ο άλλος παραβιάζει τα όριά σου, μπορείς να τον σταματήσεις. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να βάλεις φρένο στην υποτιμητική του συμπεριφορά.

«Δεν επιτρέπω σε κανέναν να μου μιλάει έτσι»

Είναι μια εξαιρετική φράση για να βάλεις τα όριά σου. Σχολιάζεις με ευθύ τρόπο τη συμπεριφορά που βρίσκεις απαράδεκτη με αποτέλεσμα να κεντρίσεις την προσοχή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο CEO της Microsoft παραθέτει το χαρακτηριστικό που πρέπει να έχεις αν θες να γίνεις ηγέτης στο πεδίο σου

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + three =