αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε τρόποι για να κρατήσεις το μυαλό σου σε φόρμα

Πέντε τρόποι για να κρατήσεις το μυαλό σου σε φόρμα

Συχνά μιλάμε για το πως μπορούμε να κρατήσουμε το σώμα μας σε φόρμα. Αλλά τι γίνεται με τον εγκέφαλο μας; Καθώς περνούν τα χρόνια, όλοι οι άνθρωποι παρατηρούν μία μείωση της μνημονικής τους ικανότητας και της δημιουργικότητας. Ο εγκέφαλος, όπως και οι μυς, χρειάζεται «εκγύμναση», ώστε να δυναμώνει και να παραμένει σε εγρήγορση.

Εδώ είναι λοιπόν 5 απλοί τρόποι για να κρατήσεις το μυαλό σου σε φόρμα.

Μείνετε κοινωνικοί

Διατηρώντας μια ενεργή κοινωνική ζωή προσφέρετε στον εαυτό σας ψυχική τόνωση και μειώνετε το άγχος. Επίσης, μειώνετε τον κίνδυνο για άνοια και νόσο του Αλτσχάιμερ. Οσο περισσότερες κοινωνικές δραστηριότητες έχετε, τόσο το καλύτερο. Οι άνθρωποι που επιλέγουν να ενταχθούν σε μια κοινότητα, να παίζουν χαρτιά με φίλους, να παρακολουθούν θέατρο ή συναυλίες είναι σε γενικές γραμμές καλύτερα από εκείνους που έχουν απομονωθεί κοινωνικά. Τα άτομα που ζουν μόνα τους ή αποφεύγουν τους κοινωνικούς δεσμούς, έχουν αυξημένο κίνδυνο άνοιας.

Μάθετε νέα πράγματα

Για να κρατήσετε το μυαλό σας κοφτερό οι ειδικοί συνιστούν την εκμάθηση νέων και διασκεδαστικών νοητικών δραστηριοτήτων. Τα σταυρόλεξα ή τα Sudoku μπορούν να διεγείρουν τον εγκέφαλο, όπως το ίδιο μπορεί να κάνει η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας, ή η ενασχόληση με ένα μουσικό όργανο.

Γυμναστική

Η γυμναστική είναι εξαιρετικά σημαντική για να τα ‘χεις πάντα τετρακόσια, καθώς μπορεί να βελτιώσει τις γνωσιακές λειτουργίες, την ανάκαμψη της μνήμης, την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, τη συγκέντρωση και την προσοχή που δίνεις στις λεπτομέρειες.

Για να είναι, όμως, αποτελεσματική πρέπει να περιλαμβάνει κάποιου είδους πνευματική πρόκληση, γι’ αυτό και το Harvard προτείνει την κολύμβηση που, εκτός του ότι αποτελεί σπουδαία καρδιοαναπνευστική άσκηση, προαπαιτεί συνεχή σκέψη, καθώς πρέπει να προσέχεις τον τρόπο με τον οποίο αναπνέεις και την τεχνική σου

Κάντε ένα ταξίδι

Τα ταξίδια ενισχύουν τη θετικότητα στον εγκέφαλό σας. Η επίσκεψη σε άλλες χώρες, πόλεις ή νησιά διεγείρει το μυαλό σας επειδή μαθαίνετε για διαφορετικούς πολιτισμούς από τους δικούς σας, συναντάτε νέους ανθρώπους και βιώνετε νέες εμπειρίες. Τα ταξίδια μπορούν να σε κάνουν να έχεις πιο θετικό τρόπο σκεψεις. Τα ταξίδια σας επιτρέπουν επίσης να κυνηγήσετε τα όνειρά σας και να βρείτε νέα πάθη.

Θυμήσου και το άρθρο: Γιατί πρέπει να ξοδεύουμε τα χρήματα μας σε εμπειρίες και όχι σε πράγματα: Ένας καθηγητής ψυχολογίας δίνει την απάντηση.

Διαβάστε

Το διάβασμα είναι μια από τις καλύτερες μεθόδους για να εκπαιδεύσετε το μυαλό σας. Ανακουφίζει από το άγχος και την ένταση της ημέρας- και το πιο σημαντικό μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε μια νέα οπτική για τα πράγματα. Όταν διαβάζετε, γυμνάζετε το μυαλό σας και αυτό ενισχύει τη λειτουργικότητα του εγκεφάλου. Φροντίστε να διαβάζετε κάθε μέρα, ακόμα και μερικές σελίδες από ένα καλό βιβλίο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέντε χαρακτηριστικά προσωπικότητας που θα κάνουν τους άλλους να νιώθουν άνετα κοντά σου

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 3 =