αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε τρόποι για να αντιμετωπίσεις τους haters

Πέντε τρόποι για να αντιμετωπίσεις τους haters

Σε προηγούμενο άρθρο γράφαμε για τα 6 σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος είναι ένας κρυφός hater σου. Ναι, τέτοια άτομα μπορεί να είναι στο επαγγελματικό περιβάλλον σου. ‘Η ακόμα και στον φιλικό κύκλο σου. Μπορεί να είναι και άγνωστοι που σε ξέρουν μόνο μέσα από τα social media.

Ανεξάρτητα από το τι κάνετε και πόσο καλά το κάνετε, πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα σας κάνει κριτική, επομένως είναι σημαντικό να μάθετε πώς να αντιμετωπίζετε τέτοια άτομα. Οι haters είναι άνθρωποι που… μισούν. Ζηλεύουν την επιτυχία σας, αλλά την αρνούνται. Και εκφράζουν αρνητικότητα προς εσάς και τα επιτεύγματά σας. Ψάχνουν για το μικρότερο λάθος και μετά επιτίθενται, χωρίς να αναγνωρίζουν ποτέ κανένα από τα θετικά.

Εδώ είναι 5 τρόποι για να τους αντιμετωπίσεις.

Μάθετε ποιοι είναι οι πραγματικοί σας φίλοι

Ο Napoleon Hill είπε κάποτε: «Ένα από τα ανεκτίμητα οφέλη μίας αντιξοότητας είναι ότι επιταχύνει τη διαδικασία αναγνώρισης των αληθινών φίλων σου». Εάν οι άνθρωποι δεν ανταποδίδουν τη θετική σας ενέργεια, παρηγορηθείτε γνωρίζοντας ότι όσο πιο γρήγορα φύγουν από τη ζωή σας τόσο το καλύτερο.

Ο κόσμος είναι μεγάλος, αλλά τόσοι πολλοί από εμάς προσκολλώνται σε φιλίες που δεν μας εξυπηρετούν πλέον. Διοχετεύστε την ενέργειά σας για να υποστηρίξετε αυτούς που βγάζουν το καλύτερο από εσάς.

Πάρε τα χρήσιμα σχόλια

Οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι στον πλανήτη αναζητούν ενεργά σχόλια που θα τους βοηθήσουν να βελτιωθούν. Ο Elon Musk είπε χαρακτηριστικά: «Δώστε προσοχή στα αρνητικά σχόλια και ζητήστε τα, ιδιαίτερα από φίλους. Σχεδόν κανένας δεν το κάνει αυτό και είναι απίστευτα χρήσιμο».

Ένα «συγχαρητήρια» δεν θα σας βοηθήσει, αλλά μια συγκεκριμένη συμβουλή μπορεί. Κάντε ό,τι μπορείτε και στη συνέχεια απορρίψτε πρόθυμα τα υπόλοιπα σχόλια.

Απόδειξε ότι υπερασπίζεσαι κάτι

Σκεφτείτε τον αθλητή, τον επιχειρηματία, τον μουσικό ή τον πολιτικό που θαυμάζετε περισσότερο. Τους γίνεται κριτική. Στην πραγματικότητα, όσοι παίρνουν την απόφαση να υποστηρίξουν αυτό που πιστεύουν, προσελκύουν ένα ολόκληρο… σμήνος από haters. Είναι κομμάτι της δουλειάς». Εάν είστε πρόθυμοι να παραδοθείτε στους haters, δεν είστε έτοιμοι για επιτυχία.

Παραμείνετε αποφασιστικοί και συγκεντρωμένοι στο δικό σας μονοπάτι

Είναι εύκολο να βγεις εκτός δρόμου, αν ακούς τα σχόλια από δεξιά και αριστερά. Αλλά σκέψου το: Ακόμα και οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες του κόσμου δεν θα είχαν φτάσει εκεί που είναι σήμερα, αν ακούγανε τους haters και πορεύονταν σύμφωνα με τα όσα τους έλεγαν.

Μείνετε αποφασιστικοί και συγκεντρωμένοι στο μονοπάτι σας. Για να φτάσετε στον μεγάλο στόχο σας.

Μην προσπαθείτε να ευχαριστήσετε τους πάντες

Ό,τι και να κάνετε, κάποιος θα το… μισήσει. Κάντε το Χ, ο κόσμος θυμώνει. Κάντε το Ψ, ο κόσμος εξακολουθεί να θυμώνει. Μην προσπαθείτε να κατευνάσετε τους haters προσπαθώντας να ταιριάξετε τις προτιμήσεις όλων. Θα καταλήξετε με περισσότερους ανθρώπους να σας μισούν από ό,τι θα κάνατε απλώς αν ήσασταν ο εαυτός σας.

Δεν θα αρέσετε σε όλους και όσο πιο γρήγορα το αποδεχτείτε, τόσο πιο γρήγορα θα είστε στο δρόμο για να πετύχετε περισσότερα! Όταν περπατάς και αλλάζεις συνεχώς μονοπάτια προσπαθώντας να ευχαριστήσεις τους πάντες, είναι αδύνατο να είσαι ο καλύτερος που μπορείς! Ξέχνα το. Προσπάθησε να είσαι η version που θες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve − six =