αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε τρόποι για να αντιμετωπίσεις ένα άτομο που κάνει τον «παντογνώστη»

Πέντε τρόποι για να αντιμετωπίσεις ένα άτομο που κάνει τον «παντογνώστη»

Για να αντιμετωπίσετε έναν «παντογνώστη» πρέπει να χρησιμοποιήσετε λογική και υπομονή. Οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι ξέρουν τα πάντα υποθέτουν ότι… δεν ξέρετε τίποτα, επομένως είναι σημαντικό να κινηθείτε με αυτοπεποίθηση.

Σε κάθε οικογένεια ή ομάδα φίλων, μπορεί να έχετε μία τέτοια προσωπικότητα. Και πρέπει να είστε πρόθυμοι να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας- και μερικές φορές και τους άλλους.

Οι άνθρωποι που έχουν αυτό το χαρακτηριστικό της προσωπικότητας βλέπουν τους άλλους ως ανίκανους να πάρουν αποφάσεις μόνοι τους. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ζημιά σε όσους έχουν ταπεινή συμπεριφορά ή που θέλουν απλώς να τους ακούνε και να τους εκτιμούν.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να εμποδίσετε τους ανθρώπους να κυριαρχούν σε ολόκληρες συνομιλίες και να καυχιούνται για τις ατελείωτες γνώσεις τους.

1. Αποφύγετε τις παράλογες διαφωνίες

Ένα άτομο που πιστεύει ότι ξέρει τα πάντα θα προσπαθήσει να κυριαρχήσει σε κάθε συζήτηση. Εάν συμφωνείτε μαζί τους, τότε θα σας χρησιμοποιήσουν για να πετύχουν τον σκοπό τους και να φανεί ότι φυσικά έχουν δίκιο. Εάν διαφωνείτε μαζί τους, θα χρησιμοποιήσουν τεχνικές Gaslight για να αποδείξουν ότι η γνώμη σας δεν έχει νόημα. Και αν πιέσετε με την άποψη σας για να τους αποδείξετε ότι κάνουν λάθος, θα παρασυρθείτε στον καυγά.

Λοιπόν, ορίστε τι να κάνετε: Απλώς αρνήθηκε να διαφωνήσετε μαζί τους. Μόλις δείτε πού πηγαίνει η συζήτηση, απλώς ξεφύγετε. Δικαιολογήστε την αποχώρηση σας και πείτε ότι έχετε κάτι άλλο να κάνετε ή απλώς δηλώστε,

«Αρνούμαι να συμμετέχω σε αυτό».

2. Μην τους αφήσετε να δουν ότι είστε προσβεβλημένοι

Ένας τρόπος για να αντιμετωπίσετε ένα άτομο που ξέρει τα πάντα είναι να μην προσβάλλεστε από τις προσβολές του. Ναι, θα σε προσβάλλουν και το κάνουν για τραβήξουν την προσοχή. Τα πρότυπα, οι πεποιθήσεις και τα ήθη τους είναι το ιερό δισκοπότηρο, σωστά;

Και μετά υποβαθμίζουν τους άλλους που δεν συμφωνούν με τα points τους. Θέλουν να αντιδράσεις, αλλά αν δεν το κάνεις, αυτό θα τους διώξει πολύ πιο γρήγορα. Προσπαθήστε να αφήσετε τις προσβολές να φύγουν και επικεντρωθείτε σε αυτό που πραγματικά συμβαίνει.

3. Μην τρομάζετε

Θα πρέπει να κάνετε ό,τι πιστεύετε ότι είναι σωστό στα δικά σας μάτια. Δεν χρειάζεται να δείτε αυτό το άτομο με τον τρόπο που θέλουν να το δείτε.

Μπορείτε να δείτε και να ακούσετε την αλήθεια και να πείτε τη δική σας αλήθεια χωρίς φόβο. Όταν οι παντογνώστες ξέρουν ότι δεν θα πτοηθείς και δεν θα κάνεις αυτό που θέλουν, θα ησυχάσουν λίγο.

4. Φέρτε δεδομένα στη συζήτηση

Οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι ξέρουν τα πάντα θα είναι ασαφείς. Μπορεί να κάνουν δηλώσεις όπως, «Όλοι γνωρίζουν ότι δεν μπορείτε να καλλιεργήσετε τίποτα στον κήπο κατά τη διάρκεια του χειμώνα».

Βλέπετε, αυτό είναι ασαφές γιατί αυτό διαφέρει από τοποθεσία σε τοποθεσία. Σε ορισμένα μέρη, μπορείτε να καλλιεργήσετε πράγματα όλο το χρόνο, και αυτό εξαρτάται επίσης από το τι θέλετε να κάνετε.

Αυτά τα άτομα μιλούν γενικά για τα πάντα και συνήθως γνωρίζουν πολύ λίγα για αυτό που μιλάνε. Λάβετε υπόψη τα δεδομένα και τις λεπτομέρειες εάν θέλετε να τους αντιμετωπίσετε.

5. Μην αφήνετε τα συναισθήματα να κυριαρχούν

Ένα πράγμα που συμβαίνει όταν αρχίζουν να μιλούν οι παντογνώστες, είναι ότι αυτό δημιουργεί θυμό. Μερικές φορές, μπορεί να σας εξαγριώσουν επειδή ακούτε τις ανοησίες τους για πολύ καιρό. Αλλά μην τους αφήσεις να σε κάνουν να χάσεις την ψυχραιμία σου.

Πάρτε βαθιές ανάσες, κλείστε τα μάτια σας για μια στιγμή και μετά διατυπώστε την απάντησή σας. Μην απαντάτε με θυμό γιατί ένα άτομο που πιστεύει ότι ξέρει τα πάντα θα χρησιμοποιήσει τον θυμό σας για να σας κάνει να φαίνεστε αρνητικοί. Αυτό σίγουρα θα τους κάνει να μιλήσουν ακόμα περισσότερο ή να νιώσουν δικαιωμένοι.

Αλλά αν διατηρήσετε την ψυχραιμία σας και αρνηθείτε να αντιδράσετε στις δηλώσεις τους, θα είναι σα να μιλάνε στον τοίχο, και θα βαρεθούν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × five =