αρχικηVIRALΠέντε συνήθειες που σε κρατούν δυστυχισμένο χωρίς να το καταλάβεις. Πόσες από αυτές έχεις;

Πέντε συνήθειες που σε κρατούν δυστυχισμένο χωρίς να το καταλάβεις. Πόσες από αυτές έχεις;

Η ευτυχία έρχεται με τόσους διαφορετικούς τρόπους που πραγματικά είναι δύσκολο να προσδιοριστεί. Η δυστυχία από την άλλη, είναι πιο εύκολο να αναγνωριστεί.

Πολλές φορές οι άνθρωποι έχουν την τάση να κάνουν τη ζωή τους μίζερη και χωρίς να υπάρχει χαρά μέσα σε αυτήν. Η ευτυχισμένη ή δυστυχισμένη ζωή καθορίζεται από τον τρόπο που ζει κανείς και σκέφτεται τα πράγματα, καθώς και από τις συνήθειες που υιοθετεί και εφαρμόζει στην καθημερινότητά του.

Έρευνες έχουν εντοπίσει κάποια μοτίβα συμπεριφοράς ανθρώπων, που χωρίς να το ξέρουν, έκαναν ό,τι μπορούσαν για να δυστυχήσουν, για να ανακόψουν ευκαιρίες και να σαμποτάρουν οι ίδιοι τα όνειρα τους.

Εδώ είναι 5 συνήθειες που σε κρατούν δυστυχισμένο χωρίς να το καταλάβεις.

Συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους

Σε προηγούμενο άρθρο μας γράφαμε για τους Φινλανδούς. Τον πιο ευτυχισμένο λαό στον κόσμο. Πως τα καταφέρνουν; Ανάμεσα σε άλλα, έχουν κόψει μία κακή συνήθεια: Δεν συγκρίνουν τον εαυτό τους με τον γείτονα.

Υπάρχει μία διάσημη φράση ενός Φινλανδού ποιητή: «Μην κάνετε συγκρίσεις και μην καυχιέστε για την ευτυχία σας». Οι Φινλανδοί το λαμβάνουν ιδιαίτερα σοβαρά υπόψη τους αυτό.

Συμβουλή για την ευτυχία: Εστίασε σε αυτό που σε κάνει ευτυχισμένο και λιγότερο στο να φαίνεσαι επιτυχημένος .Το πρώτο βήμα για την πραγματική ευτυχία είναι να θέσεις τα δικά σου στάνταρντς και όχι να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους…

Παραπονιέσαι για τα πάντα

Οι ευτυχισμένοι και επιτυχημένοι άνθρωποι δεν παραπονιούνται πολύ. Από την άλλη πλευρά, φαίνεται ότι αυτοί που παραπονιούνται συνέχεια έχουν πάντα κάτι αρνητικό να πουν … ακόμα και όταν οι γύρω τους είναι ευτυχισμένοι ! Στο κάτω κάτω, όλοι έχουμε διαφορετικές συνθήκες που μας δίνονται σε αυτή τη ζωή, αλλά, οι περιστάσεις αυτές είναι δικές μας – δίκαιες ή άδικες, είτε το θέλουμε είτε όχι. Θα πρέπει λοιπόν να αναζητούμε λύσεις για τα προβλήματα αντί να διαμαρτυσόμαστε, πράγμα που δεν οδηγεί πουθενά.

Είσαι επικριτικός για τον εαυτό σου και τους άλλους

Ο τρόπος που μιλάμε για τον εαυτό μας διαμορφώνει την εικόνα του εαυτού μας, καλύτερη ή χειρότερη. Η συνειδητοποίηση της αξίας του εαυτού μας είναι ένα ουσιαστικό συστατικό για την ευτυχία μας και όλοι έχουμε το δικαίωμα να αισθανόμαστε καλά με τον εαυτό μας. Συνειδητοποιήστε τα λάθη, αποδεχτείτε τα και προχωρήστε… δεν συμμετέχουμε σε αρνητική συζήτηση με τον εαυτό μας. Επιπλέον, σεβαστείτε τις διαφορές των άλλων και αναγνωρίστε το δικαίωμά τους να ζήσουν ευτυχισμένοι και χωρίς αδικαιολόγητη κριτική.

Κουτσομπολιό

Τίποτα δεν αποπνέει μεγαλύτερη δυστυχία και ανασφάλεια από το να μιλάμε αρνητικά για κάποιον άλλον. Στο κάτω κάτω, γιατί ένας ευτυχής και με αυτοπεποίθηση άνθρωπος να συμμετέχει σε κάτι που δεν ωφελεί ; Το κουτσομπολιό δεν αρμόζει σε ενήλικες που προσπαθούν να κάνουν τη ζωή τους.

Βρίσκεις λόγους για να είσαι μίζερος

Ίσως ένα από τα πιο κοινά σημάδια και επίσης ένα που μπορεί συχνά να περνά απαρατήρητο. Ακόμα κι όταν όλα στη ζωή σας πάνε καλά, μένετε σε κάτι από το παρελθόν ή δημιουργείτε ένα πρόβλημα όπου δεν υπάρχει, απλώς για να μπορέσετε να νιώσετε ξανά αρνητικά συναισθήματα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × one =