αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε στοιχεία που είναι πιο σημαντικά από την ευφυΐα. Και οδηγούν κάποιους στην επιτυχία

Πέντε στοιχεία που είναι πιο σημαντικά από την ευφυΐα. Και οδηγούν κάποιους στην επιτυχία

Είναι ωραίο να είσαι έξυπνος. Συχνά, η πρώτη μας συνάντηση με τον κόσμο έρχεται μέσω της εκπαίδευσης που λαμβάνουμε ως παιδιά, και όσοι έχουν υψηλό IQ έχουν σίγουρα ένα πλεονέκτημα όσον αφορά τις σχολικές επιδόσεις.

Μερικές φορές, αυτό μας δίνει μια στρεβλή εντύπωση για το πόσο σημαντική είναι η νοημοσύνη όταν πρόκειται για επιτυχία στη ζωή.

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι το υψηλό IQ δεν αποτελεί εγγύηση για οικονομική, ακαδημαϊκή ή δημιουργική επιτυχία», υποστηρίζει η ψυχολόγος Kendra Cherry.

Αντίθετα, υπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας που μπορούν να είναι καλύτεροι προγνωστικοί παράγοντες της μελλοντικής επιτυχίας από τη νοημοσύνη μόνο. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από αυτά τα σημαντικά χαρακτηριστικά.

1) Επιμονή

Η ευφυΐα μπορεί σίγουρα να είναι χρήσιμη για την επίτευξη των στόχων σας. Αλλά είναι πιο κάτω, σε σύγκριση με την αξία της επιμονής.

Αυτό συμβαίνει επειδή οι ζωές μας καθορίζονται από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε. Ό,τι κι αν προσπαθήσετε να κάνετε στη ζωή, θα συναντήσετε εμπόδια. Συχνά, όσο πιο φιλόδοξος είναι ο στόχος σας, τόσο περισσότερα εμπόδια θα βρείτε στο δρόμο σας.

Δεν έχει σημασία πόσο έξυπνος είσαι αν τα παρατήσεις… στο πρώτο εμπόδιο. Γι’ αυτό οι άνθρωποι που αρνούνται να τα παρατήσουν, συχνά καταλήγουν να έχουν καλύτερα αποτελέσματα μακροπρόθεσμα από εκείνους που είναι έξυπνοι αλλά δεν έχουν επιμονή.

2) Πάθος

Μερικές φορές, η επιμονή προέρχεται από μια πεισματάρα προσωπικότητα που απλά αρνείται να τα παρατήσει. Αλλά άλλες φορές, η επιμονή, άρα και η επιτυχία, είναι αποτέλεσμα του να έχεις πάθος για αυτό που κάνεις.

Σκέψου το: Το να σηκώνεις τον εαυτό σου μετά από πολλές αποτυχίες είναι κάτι που θα έκανες μόνο αν νιώθεις ότι ο στόχος αξίζει τον κόπο. Όταν δεν έχεις πάθος για αυτό που κάνεις, είναι εύκολο να βρεις δικαιολογίες και να τα παρατήσεις μόλις τα πράγματα δυσκολέψουν.

Χρειάζεται πραγματικό πάθος για να το κάνετε για να συνεχίσετε παρά τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσετε στην πορεία.

Με άλλα λόγια, πρέπει να το θέλεις πραγματικά.

3) Επιθυμία να είσαι ο καλύτερος

Ο Mike Tyson είπε κάποτε: «Κανείς δεν θέλει να σηκωθεί στις 4 και να τρέξει όταν έξω είναι σκοτάδι, αλλά πρέπει να γίνει. Ο μόνος λόγος που το κάνω τόσο νωρίς είναι επειδή πιστεύω ότι ο άλλος δεν το κάνει και αυτό μου δίνει προβάδισμα».

Θα βρείτε παρόμοιες ιστορίες σε οποιονδήποτε αθλητή που έχει πετύχει σπουδαία πράγματα, αλλά δεν χρειάζεται να είστε αθλητής για να θέλετε να είστε ο καλύτερος.

Όποιο και αν είναι το πεδίο που επιλέξατε, θα έχετε μεγαλύτερη επιτυχία εάν εστιάσετε περισσότερο στη διαδικασία παρά στο τελικό «βραβείο».

Τα χρήματα και η φήμη ακούγονται ελκυστικά. Αλλά συνήθως, οι άνθρωποι που επιτυγχάνουν σπουδαία πράγματα δεν παρακινούνται από αυτό. Αντίθετα, θέλουν να είναι οι καλύτεροι σε αυτό που κάνουν- και αυτό είναι που τους κάνει επιτυχημένους.

4) Δύναμη της θέλησης

Η προθυμία του Mike Tyson να σηκωθεί πριν την αυγή και να ξεκινήσει την προπόνηση πριν από οποιονδήποτε άλλο δείχνει την επιθυμία που είχε να είναι ο καλύτερος. Αλλά χρειάστηκε επίσης τεράστια δύναμη θέλησης για να αναγκάσει τον εαυτό του να κάνει κάτι που δεν ήθελε να κάνει κάθε μέρα.

Δεν χρειάζεται να είσαι επαγγελματίας αθλητής για να καταλάβεις την αξία της θέλησης. Όλοι έχουμε πράγματα που δεν θέλουμε να κάνουμε. Αλλά συχνά, είναι τα πράγματα που θα προτιμούσαμε να μην κάνουμε που καθορίζουν τη μελλοντική μας επιτυχία.

Και η δύναμη της θέλησης είναι ο τρόπος με τον οποίο κάνουμε τους εαυτούς μας να κάνουμε αυτές τις μερικές φορές δυσάρεστες εργασίες που είναι ωστόσο το κλειδί για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε.

5) Ανθεκτικότητα

Τέλος, ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες επιτυχίας είναι η ανθεκτικότητα. Ό,τι κι αν προσπαθείτε να κάνετε, θα συναντήσετε αναποδιές στην πορεία.

Η επιμονή και η δύναμη της θέλησης μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αυτές τις δύσκολες στιγμές και το πάθος που έχετε για να πετύχετε αυτό που θέλετε θα σας κρατήσει εντός δρομου όταν τα πράγματα είναι δύσκολα.

Προσθέστε τα όλα μαζί και αυτό που θα έχετε είναι ανθεκτικότητα. Η ανθεκτικότητα είναι η ικανότητα να υπομένεις την αποτυχία και τις δυσκολίες καθώς επιδιώκεις τους στόχους σου. Η ανθεκτικότητα θα σας κρατήσει σε δύσκολες στιγμές και θα βεβαιωθείτε ότι όσες φορές κι αν σας γκρεμίσει η ζωή, πάντα θα σηκώνεστε ξανά.

Ανεξάρτητα από το πόσο έξυπνος μπορεί να είσαι, δεν μπορείς πάντα να σκεφτείς τον τρόπο να ξεφύγεις από τα προβλήματά σου. Μερικές φορές, το μόνο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να τις υπομείνετε και η ανθεκτικότητα είναι αυτή που σας επιτρέπει να το κάνετε και να πετύχετε πραγματική επιτυχία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 2 =