αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε «σπάνια» πράγματα που κάνουν οι πετυχημένοι άνθρωποι. Και ξεχωρίζουν από τον μέσο όρο

Πέντε «σπάνια» πράγματα που κάνουν οι πετυχημένοι άνθρωποι. Και ξεχωρίζουν από τον μέσο όρο

Οι πετυχημένοι άνθρωποι κάνουν μερικά πράγματα διαφορετικά. Και δεν μιλάμε μόνο για τις μεγάλες αποφάσεις που παίρνουν. Μπορεί να είναι πρακτικές και συνήθειες που εφαρμόζουν ακόμα και στην καθημερινότητα τους.

Πώς διακρίνετε τις ενέργειες που οδηγούν σε… θρίαμβο από τις υπόλοιπες; Υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο μυστικό που γνωρίζουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι και εμείς οι απλοί θνητοί όχι;

Εδώ είναι 5 πράγματα που κάνουν με συνέπεια, τα οποία φαίνεται να λείπουν από τη ρουτίνα των μέσων ατόμων.

1. Αγκαλιάζουν την αποτυχία

Οι περισσότεροι από εμάς δυσκολευόμαστε να το χωνέψουμε. Για το μέσο άτομο, η αποτυχία θεωρείται ως οπισθοδρόμηση, ένας βαθύς λάκκος από τον οποίο η αναρρίχηση φαίνεται αδύνατη.

Αποφεύγουμε τις προσπάθειες όπου ο κίνδυνος αποτυχίας είναι μεγάλος, προτιμώντας την ασφάλεια των ζωνών άνεσής μας.

Αλλά η οπτική του επιτυχημένου ατόμου για την αποτυχία είναι πολύ διαφορετική.

Βλέπουν την αποτυχία όχι ως αδιέξοδο, αλλά ως σκαλοπάτι στην πορεία τους προς την επιτυχία. Και φυσικά παίρνουν τα χρήσιμα μαθήματα από αυτή.

2. Καλλιεργούν μια νοοτροπία ανάπτυξης

Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε εγκλωβισμένοι σε μια στατική νοοτροπία, πιστεύοντας ότι οι ικανότητες και τα ταλέντα μας είναι σταθερά.

Τείνουμε να αποδίδουμε την επιτυχία στο εγγενές ταλέντο και όχι στη σκληρή δουλειά, και όταν αντιμετωπίζουμε προκλήσεις, συχνά υποχωρούμε, νομίζοντας ότι απλώς «δεν έχουμε αυτό που χρειάζεται».

Ωστόσο, όσοι φτάνουν σε μεγάλες επιτυχίες, αντιμετωπίζουν τη ζωή με διαφορετική νοοτροπία. Πιστεύουν στη δύναμη της ανάπτυξης και της μάθησης. Καταλαβαίνουν ότι το ταλέντο είναι μόνο το σημείο εκκίνησης και ότι οι ικανότητές τους μπορούν να αναπτυχθούν μέσα από αφοσίωση και σκληρή δουλειά.

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι επιδιώκουν συνεχώς να βελτιώνονται.

Δεν φοβούνται τις προκλήσεις ή τις δύσκολες εργασίες. Αντίθετα, τα καλωσορίζουν ως ευκαιρίες για μάθηση και ανάπτυξη.

Γνωρίζουν ότι κάθε δεξιότητα μπορεί να μαθευτεί και κάθε πρόκληση μπορεί να ξεπεραστεί με επιμονή και προσπάθεια.

Ισως είναι καιρός να υιοθετήσετε μια νοοτροπία ανάπτυξης. Αρχίστε να πιστεύετε στην ικανότητά σας να μαθαίνετε και να αναπτύσσεστε- και μπορεί να εκπλαγείτε με το πόσο μακριά θα σας πάει αυτό.

3. Δίνουν προτεραιότητα στην προσωπική ευεξία

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι κατανοούν ότι η σωματική και ψυχική ευεξία συμβαδίζουν και είναι ζωτικής σημασίας για τη διαρκή επιτυχία.

Θέλουν να φροντίζουν το σώμα τους με τακτική άσκηση και μια ισορροπημένη διατροφή, ενώ παράλληλα φροντίζουν την ψυχική τους υγεία μέσω πρακτικών όπως ο διαλογισμός και η διατήρηση ενός θετικού περιβάλλοντος.

Φρόντισε τον εαυτό σου και προσπάθησε να κάνεις διαλείμματα από τη δουλειά. Όλοι χρειαζόμαστε ξεκούραση και χαλάρωση, μέσα στον «μαραθώνιο».

4. Περιβάλλουν τον εαυτό τους με θετικότητα

Το περιβάλλον σας, επηρεάζει σημαντικά τη συμπεριφορά και τη νοοτροπία σας. Αυτός είναι ο λόγος που οι επιτυχημένοι άνθρωποι είναι εξαιρετικά επιλεκτικοί σχετικά με το ποιον και τι επιτρέπουν να μπει στη ζωή τους.

Συνειδητά περιβάλλουν τους εαυτούς τους με θετικότητα, είτε με τη μορφή θετικών ανθρώπων, είτε εμπνευσμένων βιβλίων ή podcasts.

Καταλαβαίνουν ότι η αρνητικότητα μπορεί να είναι μεταδοτική, γι’ αυτό απομακρύνονται από τους αρνητικούς τύπους και τους ”στραγγιστές ενέργειας”.

Αντίθετα, επιλέγουν να περνούν χρόνο με ανθρώπους που τους ανεβάζουν, τους ωθούν προς τα εμπρός και τους εμπνέουν να γίνουν καλύτεροι.

Επίσης, είναι σταθεροί αναγνώστες και δια βίου μαθητές, τροφοδοτώντας συνεχώς το μυαλό τους με γνώση και κίνητρο. Έχει αναφερθεί σε έρευνες, ότι ο μέσος Διευθύνων Σύμβουλος διαβάζει περίπου 60 βιβλία ετησίως – μια απόδειξη της δέσμευσής του για συνεχή μάθηση και ανάπτυξη.

Εάν βρίσκετε το περιβάλλον σας γεμάτο αρνητικότητα ή στασιμότητα, μπορεί να είναι καιρός για μια αλλαγή. Θυμηθείτε, είστε ο μέσος όρος των πέντε ανθρώπων με τους οποίους περνάτε τον περισσότερο χρόνο – επιλέξτε λοιπόν με σύνεση.

Θυμήσου και το άρθρο: Γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους.

5. Ξέρουν πότε να πουν όχι

Η δύναμη του «όχι» είναι βαθιά. Στην προσπάθειά μας να γίνουμε αρεστοί, να ταιριάξουμε με τις μάζες ή απλά να μην απογοητεύσουμε άλλους, πολλοί από εμάς γινόμαστε χαλί να μας πατούν οι άλλοι. Αλλά το να λέμε συνεχώς «ναι» στους άλλους συχνά σημαίνει ότι λέμε «όχι» στον εαυτό μας, στις προτεραιότητές μας και στην ευημερία μας.

Η πραγματική πρόοδος είναι εμφανής όταν μπορείτε να απορρίψετε με βεβαιότητα προσκλήσεις, αιτήματα ή δεσμεύσεις που δεν ευθυγραμμίζονται με τις αξίες, την ενέργεια ή το πρόγραμμά σας — και να το κάνετε χωρίς αίσθημα ενοχής.

Η υιοθέτηση αυτής της μορφής αυτοσεβασμού σημαίνει ότι εκτιμάτε τον χρόνο σας, την ψυχική σας υγεία και τις προσωπικές σας ανάγκες. Σας επιτρέπει να βάλετε προτεραιότητες σε ό,τι πραγματικά έχει σημασία στη ζωή σας.

Εξάλλου, αν είστε επιλεκτικοί με το πού επενδύετε την ενέργειά σας, δημιουργείτε χώρο για πιο ουσιαστικές εμπειρίες, σχέσεις και προσωπική ανάπτυξη.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 + 5 =