αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος θέλει να φαίνεται έξυπνος… ενώ δεν είναι

Τέσσερα σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος θέλει να φαίνεται έξυπνος… ενώ δεν είναι

Ζούμε στην εποχή που όλοι… έχουν άποψη για όλα. Ακόμα κι αν δεν έχουν βασικές γνώσεις για ένα θέμα. Ένας ψευδο-διανοούμενος δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για τη γνώση ή της βελτίωσης του εαυτού του. Αυτός ή αυτή θέλει μόνο να αποθηκεύει γεγονότα για να φαίνεται έξυπνος.

Θέλει να εντυπωσιάσει τους άλλους και να επιδείξει την ευφυΐα του. Αυτός ή αυτή θέλει να μάθει ο κόσμος πόσο έξυπνος είναι. Ωστόσο, δεν έχουν το βάθος γνώσης για να υποστηρίξουν τα σχόλιά και τις απόψεις τους.

Τώρα θα δούμε 4 σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος θέλει να φαίνεται έξυπνος… ενώ δεν είναι.

Πιστεύει πάντα ότι έχει δίκιο

Ένα έξυπνο άτομο μπορεί να ακούσει και να αφομοιώσει την άποψη κάποιου και στη συνέχεια να λάβει μια τεκμηριωμένη απόφαση με βάση αυτές τις νέες πληροφορίες. Αυτό δείχνει ένα επίπεδο ευέλικτης γνωστικής ικανότητας.

Οι ψευδοδιανοούμενοι δεν ενδιαφέρονται να κατανοήσουν τον κόσμο ή, μάλιστα, μια άλλη άποψη. Ο μόνος λόγος για τον οποίο οι άλλοι άνθρωποι έχουν σημασία είναι να τονώσουν την αυτοεκτίμηση των ίδιων.

Ο λόγος που ένας ψευδοδιανοούμενος ασχολείται μαζί σου είναι για να μπορεί να σε χρησιμοποιήσει. Δεν ακούν την άλλη πλευρά ή ένα διαφορετικό επιχείρημα. Είναι πολύ απασχολημένοι με τη διατύπωση της λαμπρής απάντησής τους.

Δεν θέλει να… κάνει την δουλειά

Εάν είστε παθιασμένοι με ένα θέμα, η μάθηση δεν είναι αγγαρεία. Είναι φυσικό να θέλεις να καταβροχθίσεις ό,τι μπορείς για το πάθος σου. Θα ψάξετε το θέμα, με το κεφάλι σας να βουίζει από σκέψεις και ιδέες.

Θα θέλετε να πείτε στους φίλους σας τα πιο πρόσφατα πράγματα που έχετε μάθει. Το πάθος σου σε ενθουσιάζει και σε σπρώχνει μπροστά. Ο ψευδο-διανοούμενος είναι ο τύπος του ατόμου που θα έχει αντίγραφα του «A Brief History of Time» του Stephen Hawking σε σκληρό εξώφυλλο στο ράφι του. Αλλά, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους από εμάς, θα πουν σε όλους ότι το έχουν διαβάσει ακόμα κι αν δεν το έχουν κάνει.

Εισάγουν την «ευφυΐα» παντού

Ένας ψευδο-διανοούμενος θα θέλει να βεβαιωθεί ότι γνωρίζετε πόσο έξυπνος είναι. Προσοχή, τους αρέσει να το κάνουν αυτό σε κάθε ευκαιρία. Ένας τρόπος είναι να το δείχνεις σε κάθε συζήτηση.

Προσέξτε αν αρχίσουν να ρίχνουν φιλοσοφικά ή αρχίσουν να σας πιέζουν να συζητήσετε άσχετες ιδεολογίες. Αυτά δεν θα έχουν καμία σχέση με το θέμα στο τραπέζι.

Μπορεί να μιλάτε για το αν θα πρέπει να παραγγείλετε φαγητό και εκείνοι θα ξεκινήσουν μια συζήτηση σχετικά με τον αγγλο-ινδικο κανόνα ή για το πως παράγεται το φαγητό που θα πάρετε.

Δεν μπορούν να μιλήσουν για τις λεπτομερείς οποιουδήποτε προβλήματος

Οι fake έξυπνοι άνθρωποι μοιράζονται την… σοφία τους. Ωστόσο, όταν πρέπει να μπουν στις λεπτομερείς αυτής της σοφίας – απλά δεν είναι σε θέση να το κάνουν.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Elon Musk ζητά συχνά από τους υποψήφιους στις job interviews να του πουν τα πιο δύσκολα προβλήματα πάνω στα οποία έχουν εργαστεί και πώς τα έλυσαν. Λέει ότι οι άνθρωποι που έλυσαν πραγματικά το πρόβλημα, ξέρουν ακριβώς πώς το έλυσαν. Ξέρουν τις μικρές λεπτομέρειες. Οι άνθρωποι που απλώς προσποιήθηκαν ότι έλυσαν το πρόβλημα μπορεί να μιλήσουν λίγο, αλλά μετά κολλάνε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 2 =