αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος είναι καλός στο να λύνει προβλήματα

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος είναι καλός στο να λύνει προβλήματα

Αυτό που κάποιοι ονομάζουν problem solver, είναι με απλά λόγια το άτομο που είναι καλό στο να λύνει προβλήματα. Είναι αυτός που θέλουν να προσλάβουν σίγουρα οι εταιρίες στην εποχή μας. Είναι αυτός που θα θέλαμε για συνεργάτη. ‘Η ακόμα και για φίλο στην προσωπική μας ζωή.

Αλλά πως μπορείς να εντοπίσεις ένα άτομο που είναι καλό στην επίλυση προβλημάτων; Υπάρχουν μερικά απλά σημάδια.

Έχει περιέργεια

Όταν ακούμε ότι κάποιος είναι καλός στην επίλυση προβλημάτων, αυθόρμητα σκεφτόμαστε διάσημους ανθρώπους όπως ο Elon Musk, ο Bill Gates και ο Steve Jobs. Ξέρεις γιατί; Επειδή αυτοί οι τύποι πρέπει να είναι καινοτόμοι άνθρωποι και έχουν μια ακόρεστη επιθυμία να καταλάβουν πώς λειτουργούν τα πράγματα.

Όταν ήσασταν παιδί, πιθανότατα πιάνατε διάφορα πράγματα μόνο και μόνο για να δείτε πώς λειτουργούν. Λίγο πιο μεγάλος, μπορεί να έκανες ατελείωτες ερωτήσεις, μια συνήθεια που ίσως έχεις ακόμα μέχρι σήμερα.

Οι λύτες προβλημάτων έχουν περιέργεια. Η περιέργειά είναι αυτή που τους ωθεί να βρουν λύσεις και να εντοπίσουν ευκαιρίες για βελτίωση.

Αναλύει ένα θέμα σε μικρότερα κομμάτια

Θυμάσαι εκείνη τα παιχνίδια που παίζαμε κάποτε και βοηθούσαν στην σκέψη; Όπως τα παζλ, το Scrabble ή ο κύβος του Ρούμπικ. Εάν σας άρεσαν αυτά τα παιχνίδια το πιθανότερο είναι ότι είστε ένας καλός λύτης προβλημάτων! Αυτά τα παιχνίδια περιλαμβάνουν τη διάσπαση σύνθετων προβλημάτων σε μικρότερα, πιο διαχειρίσιμα κομμάτια. Είστε καλοί σε αυτό; Τότε έχετε ένα φυσικό ταλέντο να εντοπίζετε μοτίβα, σχέσεις και συνδέσεις μεταξύ διαφορετικών πληροφοριών.

Δημιουργικότητα

Η επίλυση προβλημάτων απαιτεί επίσης out of the box σκέψη και καινοτόμες ιδέες.

Όταν αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα, οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να βασίζονται σε προηγούμενες εμπειρίες και γνωστές προσεγγίσεις για να το λύσουν. Αυτό είναι απολύτως ΟΚ, αλλά μπορεί να οδηγήσει σε μια στενόμυαλη προσέγγιση που δεν οδηγεί πάντα στο καλύτερο αποτέλεσμα. Αλλά οι φυσικοί λύτες προβλημάτων έχουν μια μυστική δύναμη: Τη δημιουργικότητα.

Αυτό τους επιτρέπει να εξερευνήσουν νέες ιδέες και δυνατότητες.

Ρίσκο

Μιλώντας για δημιουργικότητα, μας φέρνει στο επόμενο point. Το ρίσκο.

Ο λύτης προβλημάτων, έχεις γερό στομάχι για να παίρνει ρίσκα. Σημαντικό κομμάτι. Πρέπει να είστε πρόθυμοι να πειραματιστείτε και να δείτε τι λειτουργεί και τι όχι. Αν κάτι δεν λειτουργεί, απλώς προχωράτε στην επόμενη καλή ιδέα!

Προσαρμογή

Οι τύποι που λύνουν τα μεγάλα προβλήματα, είναι έτοιμοι να προσαρμόσουν την προσέγγιση τους.

Τα πράγματα μπορεί να μην πάνε πάντα όπως τα σχεδιάζει κάποιος. Επομένως, πρέπει να παραμένετε ήρεμοι και να σκέφτεστε καθαρά αντί να κολλάτε.

Πολλοί άνθρωποι είναι πολύ προσκολλημένοι σε μια συγκεκριμένη προσέγγιση, και δεν κοιτάνε αν λειτουργεί πραγματικά. Το αποτέλεσμα; Απλώς απογοητεύονται και το πρόβλημα παραμένει άλυτο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − fourteen =