αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια που δείχνουν ότι δεν είσαι τόσο εσωστρεφές άτομο όσο νομίζεις

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι δεν είσαι τόσο εσωστρεφές άτομο όσο νομίζεις

Μπορεί πάντα να ήσουν ο εσωστρεφής τύπος. Ενώ όλοι ήταν συγκεντρωμένοι γύρω από το τραπέζι του δείπνου, έκαναν αστεία και μοιράζονταν ιστορίες, ήσουν κρυμμένος στο δωμάτιό σου, με τη μύτη σου θαμμένη σε ένα βιβλίο.

Έτσι, σε όλη σου τη ζωή πάντα οι άλλοι σε θεωρούσαν εσωστρεφή. Αλλά με τα χρόνια, κατάλαβες ότι δεν είσαι τόσο εσωστρεφής όσο πίστευες ότι ήσουν.

Οκ, εξακολουθείς να είσαι πιο κοντά στην εσωστρέφεια παρά στην εξωστρέφεια, αλλά δεν μπορείς να αρνηθείς ότι σου αρέσει η συναναστροφή με ενδιαφέροντες ανθρώπους.

Δεν ακούγεται περίεργο για έναν εσωστρεφή; Αλλά συμβαίνει. Και μπορεί να είσαι σε μία τέτοια κατηγορία.

Εάν αναζητάτε κάποια επιβεβαίωση, δείτε μερικά ακόμη σημάδια που δείχνουν ότι δεν είσαι τόσο εσωστρεφές άτομο όσο νομίζεις.

1) Δεν βρίσκετε πάντα την κοινωνικοποίηση εξουθενωτική

Οι ειδικοί της ψυχολογίας ανέκαθεν περιέγραφαν τους εσωστρεφείς ως ανθρώπους που τα καταφέρνουν καλύτερα σε ήσυχα περιβάλλοντα και… αποστραγγίζονται εύκολα από την κοινωνικοποίηση.

Αυτό είναι αλήθεια – το αν είστε εξωστρεφής ή εσωστρεφής θα εξαρτηθεί από το πού αντλείτε την ενέργειά σας.

Μπορεί να ισχύει και σε εσένα. Αλλά το περίεργο είναι ότι υπάρχουν επίσης στιγμές που φεύγεις από μια κοινωνική συγκέντρωση νιώθοντας έμπνευση και ενέργεια. Που σημαίνει… ότι δεν είσαι τόσο εσωστρεφής όσο νόμιζες.

Αν η παρέχει έχει τους σωστούς ανθρώπους και το σωστό είδους θεμάτων, μια συζήτηση μπορεί πραγματικά να τονώσει τη διάθεσή σου αντί να σε εξαντλεί. Έτσι, αυτό που πραγματικά μετράει είναι η ποιότητα της αλληλεπίδρασης.

2) Μπορείς να είσαι ο εξωστρεφής όταν είσαι με ένα ντροπαλό άτομο

Σας έχει συμβεί ποτέ αυτό: Όταν κάνετε παρέα με τους πιο εξωστρεφείς φίλους σας, είστε συγκρατημένος και ήσυχος. Αλλά όταν είσαι με έναν ντροπαλό φίλο, φυσικά μπαίνεις στο ρόλο του οδηγού.

Αυτό είναι ένα σημάδι ότι μπορεί να μην είστε τόσο εσωστρεφείς όσο νομίζετε ότι είστε. Στην πραγματικότητα, μπορεί να είστε ακόμη και κάπου ενδιάμεσα – κάποιος που κάθεται κάπου ανάμεσα στην εσωστρέφεια και την εξωστρέφεια.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε εύκολα να προσαρμοστείτε στην κατάσταση και να αξιοποιήσετε τις κοινωνικές σας δεξιότητες, εάν αυτό απαιτείται.

3) Σου αρέσει να γνωρίζεις νέους ανθρώπους

Εδώ είναι ένα άλλο σημάδι. Σε τελική ανάλυση, οι εσωστρεφείς δεν υποτίθεται ότι απεχθάνονται να γνωρίζουν νέους ανθρώπους; Αυτό σκέφτονται οι περισσότροι γιατί το να χαρακτηριζόμαστε εσωστρεφείς μας κάνει να βάζουμε σε κουτάκια τον εαυτό μας μερικές φορές. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ετικέτες αποδεικνύονται αυτοεκπληρούμενες προφητείες, όπου ενεργούμε με συγκεκριμένο τρόπο μόνο και μόνο επειδή «αυτό περιλαμβάνει η ετικέτα».

Αλλα αυτό που ίσως θα καταλάβεις, είναι ότι σου αρέσει να γνωρίζεις νέα άτομα.

Σου αρέσει ακόμη και να συμμετέχεις σε ομάδες στο Facebook και να συζητάς για τα ενδιαφέροντα σου.

Έτσι, αν αυτό σας ακούγεται οικείο, δείχνει ότι δεν είστε τόσο αντίθετοι στη δικτύωση όσο νομίζετε ότι είστε.

4) Σου αρέσει να ακούς και να μοιράζεσαι προσωπικές εμπειρίες

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι εσωστρεφείς έχουν τάση προς την ιδιωτικότητα. Θα δυσκολευτείτε να βρείτε έναν εσωστρεφή που θα ανοιχτεί στην πρώτη συνάντηση.

Γι’ αυτό μπορεί να σου φανεί περίεργο ότι σου αρέσει να μοιράζεσαι τις δικές σου ιστορίες με άλλους όσο σου αρέσει να ακούς τις δικές τους.

Και πάλι, υπάρχει μία προϋπόθεση: Πρέπει να είσαι με τους σωστούς ανθρώπους και το σωστό πλαίσιο. Εξάλλου, εξακολουθείς να είσαι εσωστρεφής, επομένως βασίζεσαι σε μεγάλο βαθμό στο συναίσθημά σου, για να αποφασίσεις αν αξίζει να ανοιχτείς σε ένα άτομο.

5) Δεν σε πειράζει να είσαι το κέντρο της προσοχής μερικές φορές

Aλλοένα  σημάδι ότι δεν είστε τόσο εσωστρεφείς όσο νομίζετε ότι είστε. Είστε Οκ με τα φώτα της δημοσιότητας μερικές φορές.

Ενώ μπορεί να είστε εντάξει να βρίσκεστε στο παρασκήνιο, μπορείτε επίσης να απολαύσετε ένα πάρτι όσο οποιοσδήποτε άλλος. Μπορεί να βρεθείτε στη μέση μιας ομάδας, να χορεύετε με τους άλλους ή να κάνετε αστεία και να είστε η ψυχή της παρέας.

Αφήστε όλη την ενέργεια και να συναισθήματα σας να βρουν προς τα έξω.

Θυμηθείτε, η εσωστρέφεια και η εξωστρέφεια μπορούν να συνδυαστούν. Την μία στιγμή να είσαι στην μία όχθη, και την άλλη να περνάς απέναντι. Αν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − 12 =