αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 11 συμβουλές που έχει να σου δώσει ο 71χρονος ιδρυτής του Wired

Οι 11 συμβουλές που έχει να σου δώσει ο 71χρονος ιδρυτής του Wired

Για τον Kevin Kelly έχουμε ξανά μιλήσει εδώ στο It’s Possible. Είναι ο ιδρυτής του Wired, του μεγάλου αμερικανικού περιοδικού, το οποίο ξεκίνησε την διαδρομή του το 1993. Πλέον έχει έντυπη και online version, με πολλούς αναγνώστες από όλο τον κόσμο.

Στα 71 του, έχει αρκετά χρήσιμα μαθήματα να παραθέσει. Ο ίδιος έχει γράψει επίσης τα βιβλία “Excellent Advice for Living: Wisdom I Wish I’d Known Earlier” και “What Technology Wants, and The Inevitable”.

Σε ένα ενδιαφέρον άρθρο του, το CNBC συνέλλεξε μερικές χρήσιμες συμβουλές του Kevin Kelly, οι οποίες μπορούν να σου φανούν χρήσιμες στη ζωή και στην καριέρα σου. Εδώ είναι 11 από αυτές.

1. Πώς να μιλάς στους ανθρώπους: Το να ακούς είναι μια υπερδύναμη. Όταν μιλάτε με κάποιον που αγαπάτε, συνεχίστε να τον ρωτάτε: «Υπάρχει κάτι άλλο;» (μέχρι να μην υπάρχει άλλο).

2. Πώς να μαθαίνετε από τους ανθρώπους: Αν είστε το πιο έξυπνο άτομο στο δωμάτιο, είστε στο λάθος δωμάτιο. Κάντε παρέα και μάθετε από ανθρώπους πιο έξυπνους από εσάς. Ακόμα καλύτερα, βρείτε έξυπνους ανθρώπους που θα διαφωνήσουν μαζί σας.

3. Πώς να είστε ενδιαφέροντες: Όσο περισσότερο ενδιαφέρεστε για τους άλλους, τόσο πιο ενδιαφέρον άτομο θα σας θεωρούν.

4. Πώς να εξοικονομήσετε χρήματα: Ζήστε όσο πιο φθηνά μπορείτε όταν είστε νέοι, για τουλάχιστον έξι μήνες. Κατέχετε όσο το δυνατόν λιγότερο. Ζήστε σε ένα μικρό δωμάτιο — και τρώτε φασόλια και ρύζι. Με αυτόν τον τρόπο, κάθε φορά που πρέπει να ρισκάρετε κάτι στο μέλλον, δεν θα φοβάστε το χειρότερο σενάριο.

5. Πώς να κερδίσετε τον σεβασμό: Να είστε ειλικρινείς για τα λάθη σας. Τίποτα δεν εξυψώνει έναν άνθρωπο περισσότερο από την ανάληψη ευθύνης.

6. Πώς να χειρίζεστε τους αγενείς ανθρώπους: Αντιμετωπίστε τη συμπεριφορά τους σαν μια ταλαιπωρία ή ασθένεια που έχουν. Αυτό θα διευκολύνει την ενσυναίσθηση απέναντί τους, κάτι που μπορεί να αμβλύνει τη σύγκρουση.

7. Πώς να είστε ανθεκτικοί: Υπάρχουν τρία πράγματα που χρειάζεστε στη ζωή: η ικανότητα να μην εγκαταλείπετε κάτι μέχρι να λειτουργήσει, η ικανότητα να εγκαταλείπετε κάτι που δεν λειτουργεί και η εμπιστοσύνη σε άλλους ανθρώπους που θα σας βοηθήσουν να ξεχωρίσετε μεταξύ των δύο.

8. Πώς να είσαι ευτυχισμένος: Η δυστυχία προέρχεται από το να θέλεις αυτό που έχουν οι άλλοι άνθρωποι. Η ευτυχία προέρχεται από το να θέλεις αυτό που ήδη έχεις.

9. Πώς να γίνετε καλύτεροι στη δημόσια ομιλία: Ακούστε μια ηχογράφηση του εαυτού σας να μιλάτε. Θα είναι συγκλονιστικό και επώδυνο, αλλά είναι ο καλύτερος τρόπος βελτίωσης.

10. Πώς να ζητήσετε μια σωστή συγγνώμη: Εκφράστε γνήσια ενσυναίσθηση για το άλλο άτομο, αναλάβετε την ευθύνη και προσφέρετε μια λύση για να διορθώσετε τα πράγματα.

11. Πώς να μετρήσετε τον πλούτο: Δεν εξαρτάται από τα πράγματα που μπορείτε να αγοράσετε, αλλά από τα πράγματα που δεν μπορείτε να αγοράσετε με χρήματα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve + sixteen =