αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια που δείχνουν ότι ανησυχείς για πράγματα που δεν μπορείς να ελέγξεις

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι ανησυχείς για πράγματα που δεν μπορείς να ελέγξεις

Ζούμε σε μια γρήγορη και αγχωτική εποχή. Αλλά έχεις αναρωτηθεί ποτέ μήπως αγχώνεσαι για πράγματα που δεν μπορείς να ελέγξεις; Αρκετοί άνθρωποι πέφτουν σε αυτή την παγίδα. Και είναι δύσκολο να βγεις από αυτόν τον φαύλο κύκλο.

Εδώ είναι 5 σημάδια που δείχνουν ότι ανησυχείς για πράγματα που δεν μπορείς να ελέγξεις.

Δυσκολεύεστε να χαλαρώσετε και δυσκολεύεστε να είστε παρόντες

Ξέρετε εκείνες τις μέρες που έχετε σκοπό να χαλαρώσετε, να χαλαρώσετε και απλά να χαλαρώσετε; Λοιπόν, αν βρίσκεις κάτι τέτοιο δύσκολο, μπορεί να είσαι στην κατηγορία που συζητάμε.

Αυτή η δυσκολία εκτόνωσης είναι ένα σημαντικό σημάδι ότι το άγχος καταλαμβάνει πολύτιμο χώρο στο μυαλό σας.

Δεν έχει να κάνει μόνο με το αν είσαι απασχολημένος – είναι πιθανό να είσαι μπλεγμένος σε σκέψεις για πράγματα που δεν μπορείς να ελέγξεις.

Όλοι έχουμε βρεθεί εκεί.

Αναγνωρίζοντας αυτό το πρόβλημα, μπορείτε να το συνειδητοποιήσετε και να μάθετε να το διώχνετε.

Την επόμενη φορά που δυσκολεύεστε να χαλαρώσετε, κάντε ένα βήμα πίσω. Αναρωτηθείτε: «Τι με αγχώνει;» Ήρθε η ώρα να ανακτήσετε την ψυχραιμία σας και να απολαύσετε τις υπέροχες στιγμές της ζωής!

Είναι δύσκολο να προχωρήσεις

Ξέρετε εκείνες τις στιγμές που απλά δεν μπορείτε να αποτινάξετε μια κατάσταση; Όπως, εκείνη τη στιγμή που τσακωθήκατε με τον φίλο σας και ήταν το μόνο που σκεφτόσασταν για μέρες, ξαναζώντας όλα αυτά που θα θέλατε να τους λέγατε αυτή τη στιγμή;

Αν αυτό συμβαίνει περιστασιακά, είναι αρκετά φυσιολογικό. Άνθρωποι είμαστε τελικά. Αλλά αν είσαι συχνά «κολλημένος» σε καταστάσεις, ειναι πρόβλημα.

Το χειρότερο σενάριο και καταστροφολογία

Μπορεί να σκέφτεσαι συνέχεια τα… χειρότερα σενάρια που μπορούν να συμβούν.

Τώρα, μπορεί να σκέφτεστε, «Δεν είναι φυσιολογικό να εξετάζουμε πιθανά αποτελέσματα;». Και ναι, σίγουρα, είναι.

Αλλά ο εγκέφαλος κάποιων το πάει ένα βήμα παρακάτω. Δεν εξετάζει απλώς το ενδεχόμενο – ενορχηστρώνει ένα πλήρες σενάριο για το χειρότερο που μπορεί να συμβεί.

Αυτό λέγεται καταστροφολογία. Είναι σαν το μυαλό μας να γίνεται σκηνοθέτης ταινιών καταστροφής και δεν μπορούμε να κοιτάξουμε πιο πέρα. Αλλά εδώ είναι το θέμα. Η καταστροφολογία είναι ένα ενδεικτικό σημάδι ότι επωμιζόμαστε το άγχος για πράγματα που δεν ελέγχουμε.

Υπεραναλύοντας συνεχώς τις καταστάσεις

Κάθεσαι εκεί, προσπαθείς να πιεις το πράσινο τσάι σου και ξαφνικά ο εγκέφαλός σου λέει: «Ε, θυμάσαι αυτό που συνέβη πριν από τρία χρόνια; Ναι, ας το αναμοχλεύσουμε για εκατοστή φορά, παρακαλώ».

Λοιπόν, γιατί;!

Μερικές φορές, μπαίνουμε σε αυτή την άβυσσο της υπερβολικής σκέψης.Είναι σαν ο εγκέφαλός μας να βρίσκεται σε μια αποστολή να αναλύσει όλες τις λεπτομέρειες της ζωής μας.

Και μετά υπάρχει όλο το θέμα της πρόβλεψης – του μέλλοντος. Η προσπάθεια να καταλάβουμε κάθε πιθανή έκβαση μιας κατάστασης. Πιάνεις τον εαυτό σου να το κάνει συνέχεια;

Θυμήσου και το άρθρο: Overthinking: 5 τρικ για να σταματήσεις να υπεραναλύεις τα πάντα.

Κυνηγώντας την τελειότητα

Όταν θέτουμε γελοία υψηλά standards για τον εαυτό μας και τους γύρω μας, μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι αγχωνόμαστε για πράγματα που δεν μπορούμε να ελέγξουμε.

Το να θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε είναι ωραίο, αλλά το να ψάχνουμε πάντα το τέλειο στη ζωή μας μπορεί να γίνει αρκετά εξαντλητικό.

Ξαφνικά, αγχώνεσαι για τα μικρά πράγματα, προσηλώνεσαι σε κάθε λεπτομέρεια, και δεν αφορά μόνο σένα – περιμένεις αυτή την τελειότητα και σε όλους τους άλλους.

Οι φίλοι, η οικογένεια, ακόμη και ο barista που ξεχνάει συνεχώς το όνομά σας, πρέπει να είναι όλοι τέλειοι.

Ουσιαστικά προσπαθείς να ελέγξεις το ανεξέλεγκτο. Δεν μπορείτε να μικροδιαχειριστείτε κάθε κίνηση, και αυτό είναι απολύτως εντάξει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − ten =