αρχικηVIRALΠέντε σημάδια που δείχνουν ότι ήρθε η ώρα να βγάλεις ένα τοξικό άτομο από τον κύκλο σου

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι ήρθε η ώρα να βγάλεις ένα τοξικό άτομο από τον κύκλο σου

Μήπως ήρθε η ώρα να βγάλεις ένα τοξικό άτομο από τον κύκλο σου; Η λέξη «τοξικό» χρησιμοποιείται αρκετά όταν μιλάμε για σχέσεις. Και μπορεί να σημαίνει διαφορετικά πράγματα για διαφορετικούς τύπους σχέσεων ή άτομα. Αλλάυπάρχουν μερικά κοινά χαρακτηριστικά της τοξικότητας και έρχεται μια στιγμή που ορισμένα σημάδια ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις σχέσεις αυτές. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα σημάδια.

Υπάρχουν κάποιες καταστάσεις που καθιστούν σχεδόν αδύνατη την αποχώρηση από σχέσεις, ειδικά όταν αφορά στενά μέλη της οικογένειας. Από την άλλη, υπάρχουν και άλλες καταστάσεις όπου η αποχώρηση είναι η μόνη επιλογή.

Μήπως έχει έρθει η ώρα; Να τι κάνουν οι τοξικοί άνθρωποι που αποδεικνύουν… πρέπει να βρείτε μια διέξοδο.

1. Παίρνουν μόνο. Και δεν δίνουν ποτέ

Οκ, η σχέση σας μπορεί να μην είναι εντελώς ομοιόμορφη όλη την ώρα στο κομμάτι δούναι και λαβείν, αλλά τις περισσότερες φορές πρέπει να εξισορροπείται. Οι τοξικές προσωπικότητες παίρνουν μόνο. Και δεν προσφέρουν τίποτα. Ένα άτομο με αυτή τη νοοτροπία μπορεί να ζητήσει χρήματα, χρόνο και άλλους πόρους, αλλά όταν το χρειάζεστε για να σας υποστηρίξει… δεν είναι ποτέ διαθέσιμος.

Η έλλειψη ενσυναίσθησης και ο εγωισμού τους εμποδίζει να δίνουν. Και γιατί να φύγεις; Λοιπόν, υπάρχουν τόσα πολλά που μπορείτε να δώσετε έως ότου σας στραγγίξουν. Εάν δίνετε πάρα πολλά από τον εαυτό σας, αυτό βλάπτει την υγεία, τα οικονομικά και την ψυχική σας κατάσταση.

2. Είναι ψεύτες

Θα ξέρετε ότι είναι ώρα να φύγετε όταν δεν μπορείτε να εμπιστευτείτε το Χ άτομο. Τον πιάνεις να λέει όλο και περισσότερα ψέματα. Πρώτα, έπιασες ένα ψέμα, μετά, καθώς καταλαβαίνεις ότι είναι δεν είναι αξιόπιστος, πιάνεις όλα τα ψέματά του.

Ξαφνικά, συνειδητοποιείς ότι τέτοια άτομα λένε ψέματα όλη την ώρα, ακόμα και παθολογικά. Το χειρότερο είναι ότι μπορούν να σας κοιτάξουν στα μάτια και να πουν ψέματα χωρίς συναίσθημα. Πώς πιστεύεις ότι θα έχεις μέλλον με κάποιον που σου λέει ψέματα όλη την ώρα; Σκέψου το. Μπορεί να προσπαθήσετε να τους κάνετε να δουν το λάθος, αλλά τελικά, ίσως χρειαστεί να κόψετε τους δεσμούς μαζί τους. Θυμήσου και το άρθρο: Ένας εκπαιδευτής του FBI εξηγεί: 7 σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος σου λέει ψέματα.

3. Σε κάνουν πιο ευτυχισμένο… όταν λείπουν

Ας υποθέσουμε ότι παντρευτήκατε κάποιον/α που φαινόταν σαν το τέλειο άτομο. Ήταν ευγενικοί και στοργικοί, μοιράζονταν ιστορίες και ιδέες μαζί σας. Σου άρεσε να είσαι κοντά τους.

Με την πάροδο του χρόνου, ωστόσο, έχουν αλλάξει, όπως η σκουριά… που αναπτύσσεται στο μέταλλο. Έχουν μετατραπεί σε ένα εντελώς διαφορετικό άτομο και αυτό το νέο άτομο φαίνεται τοξικό. Τώρα, λατρεύεις κάθε δευτερόλεπτο που δεν τους έχεις κοντά.

4. Καταστρέφουν τα προσωπικά σας όρια

Θα πρέπει να έχετε τα δικά σας προσωπικά όρια που σας βοηθούν να καταλάβετε τι θέλετε και τι δεν μπορείτε να ανεχτείτε. Αυτά τα όρια αποτελούνται από τα στάνταρτς, τα ήθη, τις πεποιθήσεις και τα πάθη σας. Εάν κάποιος στον κύκλο σας καταπατά αυτά τα βασικά δικαιώματα, μπορείτε να τον σταματήσετε;

Αν διαπιστώσετε ότι ”σκοτώνουν” μερικά από αυτά τα βασικά δικαιώματα και τα όριά σας γίνονται ασαφή, τότε ίσως θέλετε να βάλετε μερικά μίλια ανάμεσα σε εσάς και αυτό το άτομο. Όσο περισσότερο χάνεις τα όριά σου, τόσο περισσότερο θυσιάζεις κάτι από τον εαυτό σου.

5. Χειριστικοί

Μήπως θέλουν να σας ελέγχουν συνεχώς; Εισβάλλουν στα email σας, μερικές ίσως φορές αφαιρούν μηνύματα. Σου παίρνουν το τηλέφωνό σου και σου λένε πώς να ντυθείς. Για να μην αναφέρουμε την τακτική του Gaslight που εφαρμόζουν για να σε κάνουν να νομίζεις ότι είσαι τρελός.

Δεν είναι ότι έχετε κάνει κάτι για να προκαλέσετε αυτό το είδος συμπεριφοράς, είναι μέρος της νοοτροπίας ενός τοξικού ατόμου. Πρέπει να ελέγχουν τα πάντα ή νιώθουν ότι ελέγχουν τα πάντα.

Και ειλικρινά, ο μόνος τρόπος για να ξεφύγετε από αυτό είναι να ανακτήσετε τον έλεγχό σας. Πρέπει όμως να είστε προσεκτικοί. Εάν παρατηρήσετε ξαφνικές αντιδράσεις που θα μπορούσαν να γίνουν βίαιες, πρέπει να βρείτε υποστήριξη. Και υπάρχουν άνθρωποι και Αρχές που μπορούν να βοηθήσουν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 − one =