αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια που δείχνουν ότι ένα άτομο δεν νοιάζεται για την απόψεις των άλλων και πορεύεται στο δικό του μονοπάτι

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι ένα άτομο δεν νοιάζεται για την απόψεις των άλλων και πορεύεται στο δικό του μονοπάτι

Μπορεί να είναι τόσο απελευθερωτικό όταν αποφορτίζουμε τον εαυτό μας από το βάρος της γνώμης όλων των άλλων.

Και δεν είναι πάντα εύκολο.

Στον σημερινό κόσμο, όπου η κοινωνική αποδοχή και επικύρωση φαίνεται να είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από τόσα πολλά από αυτά που κάνουμε, το να βρούμε κάποιον που πραγματικά δεν ενδιαφέρεται για το τι σκέφτονται οι άλλοι γι’ αυτόν μπορεί να είναι σπάνιο.

Αλλά όσοι το έχουν καταφέρει, έχουν μια μοναδική νοοτροπία και παρουσιάζουν ενδεικτικά σημάδια που τους ξεχωρίζουν από το πλήθος.

Ας εξερευνήσουμε τα σημάδια που δείχνουν ότι έχετε να κάνετε με κάποιον που βαδίζει στον δικό του ρυθμοό.

1) Προτιμούν να πουν την αλήθεια τους παρά να προσπαθήσουν να έχουν ένα καλό πρόσωπο

Μερικές φορές ανησυχούμε ότι το να βάλουμε τα χαρτιά μας στο τραπέζι θα μας οδηγήσει σε αμηχανία.

Φοβόμαστε να πούμε σε άλλους ότι μας αρέσουν σε περίπτωση που δεν αισθάνονται το ίδιο.

Δεν θέλουμε να παραδεχτούμε ότι τα συναισθήματά μας πληγώθηκαν, γι’ αυτό βγάζουμε ένα γενναίο πρόσωπο και προσποιούμαστε ότι όλα είναι καλά.

Αλλά το να καταπίνεις την αλήθεια σου με συνέπεια είναι πράξη αυτο-προδοσίας. Αρνούμαστε κάτι στον εαυτό μας επειδή ανησυχούμε για το τι μπορεί να πουν οι άλλοι. Οι άνθρωποι που δεν εμπλέκονται σε αυτό έχουν βρει το θάρρος να είναι ευάλωτοι. Ξέρουν ότι υπάρχει κίνδυνος να πληγωθεί η περηφάνια τους, αλλά παίρνουν αυτό το ρίσκο.


2) Φορούν ό,τι θέλουν

«Τι στο καλό φοράει;»

«Ω, πώς είναι έτσι;»

Σε έναν επιφανειακό και μερικές φορές σκληρό κόσμο, οι άνθρωποι αγαπούν να κάνουν σχόλια.

Πλήρης αποκάλυψη: Όλοι το έχουμε κάνει.

Αλλά ξέρουμε ότι είναι λάθος να το κάνουμε.

Αλλά αυτό που επιλέγουμε να φορέσουμε είναι απλώς μια άλλη μορφή έκφρασης. Γι’ αυτό ακριβώς θα πρέπει να διέπεται μόνο από το πώς νιώθετε.

Οι άνθρωποι που μπορούν να μπλοκάρουν τις άσκοπες απόψεις των άλλων, φορούν αυτό που τους αρέσει. Βασίζουν τα ρούχα τους σε αυτό που τους κάνει να νιώθουν και να φαίνονται καλά — κανένας άλλος δεν έχει σημασία.

3) Χαίρονται να σπάνε κανόνες που πρέπει να παραβιαστούν

Οι κοινωνικοί κανόνες διέπουν τη ζωή πολλών ανθρώπων. Σίγουρα, μερικοί είναι καλοί. Είναι στη θέση τους για να βοηθήσουν να γίνουν τα πράγματα πιο δίκαια ή για να διασφαλίσουν ότι όλοι τα πηγαίνουμε καλύτερα.

Αλλά ας το παραδεχτούμε, πολλοί δεν είναι τόσο σπουδαίοι.  Ορισμένες είναι απλώς ξεπερασμένες προσδοκίες ή παραδόσεις που χρειάζονται μια σοβαρή αναμόρφωση.

Οι άνθρωποι που δεν ενδιαφέρονται για το τι σκέφτονται οι άλλοι καθοδηγούνται από τη δική τους ισχυρή αίσθηση ηθικού κώδικα. Δεν τους νοιάζει τι σκέφτεται η Χ για το θέμα, κάνουν αυτό που πιστεύουν στην καρδιά και την ψυχή τους ότι είναι σωστό.

Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα σπάσουν το καλούπι και θα υπερασπιστούν αυτό που πιστεύουν ότι είναι σωστό – ακόμα κι αν οι άλλοι δεν συμφωνούν. Ορισμένοι κανόνες έχουν γίνει για να παραβιάζονται για χάρη της προόδου και της ανάπτυξης.

4) Είναι ανθεκτικοί απέναντι στην κριτική

Είναι πολύ οδυνηρό να αναγνωρίσεις ορισμένα ελαττώματα ή αποτυχίες.

Η αντιμετώπιση της κριτικής μπορεί να είναι πρόκληση για οποιονδήποτε, αλλά οι άνθρωποι που δεν ενδιαφέρονται για το τι σκέφτονται οι άλλοι έχουν μια εξαιρετική ικανότητα να το ξεπερνούν.

Δεν αφήνουν αρνητικές απόψεις ή κρίσεις να επηρεάσουν την αυτοεκτίμησή τους ή να τους αποτρέψουν από την επιδίωξη των στόχων τους. Αντίθετα, μπορούν να το επαναπροσδιορίσουν ως ευκαιρία για ανάπτυξη και αυτοβελτίωση.

Αυτό το ”παχύτερο δέρμα” είναι τελικά χτισμένο στην πίστη στον εαυτό του και τους επιτρέπει την ελευθερία να:

-Λαμβάνουν θετικά την εποικοδομητική ανατροφοδότηση και τη χρησιμοποιούν προς όφελός τους
-Παραμένουν σταθεροί στις πεποιθήσεις τους, ακόμη και όταν αντιμετωπίζουν εναντίωση

5) Δεν χρειάζονται έπαινο και κομπλιμέντα για να νιώσουν καλά

Όλοι χρειαζόμαστε μια πηγή θετικότητας στη ζωή μας. Αλλά υπάρχει μια σημαντική διαφορά. Κάποιοι δεν το αναζητούν απεγνωσμένα έξω από τον εαυτό τους, καθώς έχουν ήδη μια σταθερή ροή από μέσα τους.

Έχουν μάθει πώς να χαϊδεύουν τον εαυτό τους στην πλάτη. Αναγνωρίζουν τις δικές τους προσπάθειες. Αποδίδουν στους εαυτούς τους εύσημα εκεί που πρέπει.

Αυτό σημαίνει ότι δεν καταρρέουν αν κάποιος άλλος αποτύχει να πει… πόσο υπέροχοι είναι. Δεν χρειάζονται πάντα ένα μπισκότο για να αισθάνονται καλά με τον εαυτό τους. Είναι απασχολημένοι εστιάζοντας στο δικό τους μονοπάτι.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × five =